Copyright Tourismus Salzburg
FOTO: Copyright Tourismus Salzburg

ADVENT SALZBURG, AUSTRIJSKA JEZERA I VILLACH

SALZBURG – ST.GILGEN – ST. WOLFGANG – HALLSTATT – VILLACH

15.-17.12.2017. – 3 dana

1. DAN: POLAZAK/ VUKOVAR-OSIJEK-ĐAKOVO-S. BROD-ZAGREB- SALZBURG

Polazak u ranim jutarnjim satima. Vožnja u pravcu Salzburga. Dolazak u poslijepodnevim satima. Razgled grada u pratnji vodiča: katedrala, Mozartplatz, Mozartova rodna kuća, Residenz, adventski sajmovi ispred katedrale i na trgu Residenz… Slobodno vrijeme. Uživajte u božićnom šarmu grada, otkrijte stare gradske uličice pune malih restorana i trgovina, uživajte u kavi i kolačima, probajte originalne Mozart kugle (koje su srebrno-plave i mogu se kupiti samo u Salzburgu, popnite se gradskom uspinjačom na otvrdu Hohensalzburg s predivnim pogledom na grad ili pak slobodno vrijeme iskoristite za romantičnu vožnju kočijom.

U tom romantičnu tonu nastavljamo razgled – idemo do dvorca Hellbrunn, ljetne rezidencije salzburškog biskupa, gdje ćemo uživati u još jednom adventskom sajmu, ali nešto drukčijem od onih gradskih. Preko 13000 božićnih kuglica i lampica daju sajmu pravi adventski sjaj, a fasada same palače se u ovo vrijeme pretvara u veliki adventski kalendar, te 24 prozora predstavljaju po jedan adventski dan. Nakon ispunjenog dana, odlazak u hotel ispunjenog srca. Laku noć!

2. DAN: SALZBURG – ST. GILGEN – ST. WOLFGANG – HALLSTATT

Doručak. Danas vam nudimo dvije opcije: uživati u Salzburgu u vlastitom programu (idealno vrijeme za obilazak muzeja ili pak shopping) ili odlazak na fakultativni cjelodnevni izlet na austrijska jezera Wolfgangsee i Hallstattersee i posjet mjestima koja se redovito svrstavaju među najljepša mjesta u Austriji.

S obzirom da nas put vodi pored jezera Fuschlsee gdje se nalazi glavno sjedište poznate austrijske tvrtke Red Bull, ako nam vrijeme dozvoli, napravit ćemo kratku pauzu za slikanje ovog arhitektonski zanimljivog kompleksa poznatog po kamenim bikovima koji ‘trče’ po jezeru. Odlazak prema gradiću St. Gilgen gdje je znao boraviti mali Mozart jer je upravo u ovom mjestašcu rođena njegova majka. Šetnja gradom: crkva sv. Egidija, gradska vijećnica, predivne kuće s tradicionalnim fasadama, adventski sajam…

Nastavljamo upoznavanje s pitoresknim gradićima na obali Wolfgangsee jezera, a idući je prekrasni St. Wolfgang. Ukoliko bude moguće, slijedi posjet jednoj od najstarijih pekarnica na tom području gdje ćete se upoznati s njihovom povijesti, proizvodima i procesom izrade medenjaka, tj. Lebkuchena. Nakon slatkog posjeta, vrijeme je za šetnju mjestom: Kirchenplatz, najljepša crkva Salzkammerguta, barokni adventski sajam…

Šećer na kraju – posjetit ćemo gradić Hallstatt na obali Hallstattersee jezera koje je, prema nekima, jedno od najljepših u Austriji. Smješten na rubu halštatskog jezera i planinskog lanca Dachstein Hallstat, austrijsko najstarije i najfotografiranije selo, osvaja svojom slikovitošću i bajkovitim izgledom. Šetnja gradskom jezgrom, uskim romantičnim uličicama s ribarskim kućama priljubljenim uz stijenu. Odlazak do hotela. Smještaj. Noćenje.

3. DAN: SALZBURG -VILLACH-POVRATAK/ZAGREB-S. BROD-ĐAKOVO-OSIJEK-VUKOVAR

Doručak. Nastavak puta prema Villachu, još jednom prekrasnom austrijskom gradu i drugom najvećem gradu u Koruškoj. Obilazak grada i kraće slobodno vrijeme: glavni trg, tipična unutarnja dvorišta i uličice, crkva sv. Jakova i toranj visine 94 metra, predivan adventski sajam s osvijetljenim girlandama… Uživajte u posebno ukrašenoj staroj jezgri koja daje pravi božićni osjećaj.

Nastavak puta prema kućama. Povratak se predviđa u noćnim satima.