Creative Commons CC0
FOTO: Creative Commons CC0

ADVENT U BAVARSKOJ I AUSTRIJI
3 dana autobusom
WATTENS/SVIJET KRISTALA SWAROWSKI – INNSBRUCK – MÜNCHEN – GRAZ
14. – 16.12.2018.

0. dan: POLAZAK//VUKOVAR – OSIJEK – ĐAKOVO – SL. BROD – ZAGREB/WATTENS
Polazak u večernjim satima (oko 23 sata). Noćna vožnja u pravcu Austrije…

1. dan: WATTENS -INNSBRUCK/SVIJET KRISTALA SWAROVSKI – SALZBURG
Dobro jutro! Stigli smo u WATTENS, gdje slijedi posjet “SVIJETU KRISTALA SWAROVSKI”. Sigurno će vas oduševiti brojne blještave prostorije, a posebno prostorijama čuda u kristalnim oblicima i prelijevanjima boja, a vidjet ćete i kreacije poznatih umjetnika u fantastičnom svijetu kristala. Očekuje vas i otvoreni kristalni vrt koji se prostire oko DIVA, a blistajući oblak nad zrcalnim jezerom i zabavni toranj na četiri razine, očarat će sva vaša osjetila. U slobodno vrijeme možete obići veliku trgovinu sa cjelokupnim asortimanom ili se zasladiti kavom i kolačima.
Nakon Wattensa, odlazak u obližnji INNSBRUCK, glavni grad austrijskog Tirola u jutarnjim satima. Razgled povijesne jezgre: Goldenes Dachl, Horfburg, trg s katedralom Sv. Jakova, Hofkirche… Kraće slobodno vrijeme.
Odlazak u pravcu Münchena, glavnog grada Bavarske. Smještaj u hotel. Večer iskoristite za odmor ili odlazak do centra grada. Noćenje.

2. DAN: MUNCHEN
Doručak. Razgled grada i obilazak poznatih znamenitosti MUNCHENA: Marienplatz, Gradska vijećnica, Frauenkirche, Bavarski Parlament… S obzirom na posebnu prometnu signalizaciju za vrijeme Adventa, vodič će na licu mjesta odrediti rutu razgleda. Poslijepodne slobodno za aktivnosti po želji: posjet božićnom sajmu i štandovima s bavarskim suvenirima na Marienplatzu, posjete muzejima (Stara i Nova pinakoteka, muzeji u Rezidenzu…), kupovinu u glavnoj shopping ulici… Moguća zajednička večera uz nadoplatu. Noćenje.

3. DAN: MÜNCHEN – GRAZ – POVRATAK
Doručak. Nastavak putovanja za GRAZ, grad na rijeci Muri, centar predivne Štajerske. Šetnja centrom i slobodno vrijeme: Gradska vijećnica, Landhaus (palača pokrajinskog parlamenta), zgrada Opere, Katedrala, Kunsthaus (muzej)… Upoznajte šarmantne ulice poput Hofgasse, gdje je Hofbackerei sa svojim carskim slasticama ili jednu od naljepših gradskih ulica Sporgasse. Prepustite se adventskoj čaroliji, posjetite atraktivni božićni sajam i uživajte
Nakon ugodno provedenog vremena slijedi povratak kući.
Dolazak se predviđa u kasnijim večernjim satima, oko ponoći.

—————

CIJENA

1.350,00 kn – smještaj u Munchenu hotelu 2/3* (lanac hotela Ibis)

1.150,00 kn – smještaj u hostelu u Münchenu (trokrevetna ili četverokrevetna soba s privatnom kupaonicom)

Kalkulacija rađena na bazi 45 osoba.