Advent u Beču i Bratislavi
FOTO: Creative Commons CC0

ADVENT U BEČU I BRATISLAVI

Hotel **** u centru Bratislave

Polasci iz Vukovara, Vinkovaca, Đakova i Osijeka

2 dana autobusom

14.12 – 15.12. 2019.

VRIJEDNOST VIŠE: hotel 4* u centru Bratislave!

U samo 2 dana doživite čaroliju adventskog ugođaja u čak 2 europske prijestolnice. Od početka adventa do Božića najljepši trgovi Beča i Bratislave pretvaraju se u čarobne božićne sajmove. Uz obilje božićnih ukrasa i miris božićnih poslastica širi se božićna atmosfera… Pridružite nam se!

1. dan: POLAZAK // VUKOVAR – VINKOVCI – ĐAKOVO – OSIJEK // BEČ – BRATISLAVA
Polazak u ranim jutarnjim satim. Ugodna vožnja u pravcu Beča. U prijepodnevnim satima dolazak u BEČ, grad koji je nekoć bio sjedište moćnog Habsburgškog carstva, a danas je prava europska kulturna prijestolnica. Razgled grada: RING, ZGRADA OPERE, DVORAC HOFBURG, KATEDRALA SV. STJEPANA (STEPHANSDOM), KAERTNER ULICA, PARLAMENT, TRG MARIJE TEREZIJE, GRABEN… Slobodno vrijeme za uživanje u predbožićnom ugođaju, kuhanom vinu, kobasicama, raznim slasticama, posjet nekom od brojnih muzeja, shopping…
U poslijepodnevnim satima odlazak do ljetne rezidencijue Habsburgovaca – dvorca SCHÖNBRUNN. Prošetat ćemo prekrasnim perivojem, razgledati dvorac izvana i doživjeti blagdansku atmosferu pogledom na brojne štandove Božićnog sajma.
U predvečerje nastavak putovanja prema Bratislavi. Beč i Bratislava su dvije najbliže europske prijestolnice, udaljene svega 60 km. Nakon jednosatne vožnje dolazak u BRATISLAVU i smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan: BRATISLAVA – POVRATAK // OSIJEK – ĐAKOVO – VINKOVCI – VUKOVAR
Doručak. Razgled slovačke prijestolnice: DVORAC koji se nalazi 100 metara iznad Dunava i s kojeg se pruža prekrasan pogled na grad, jedno od rijetkih mjesta odakle se za lijepog vremena vide tri države: Austrija (3 km jugozapadno), Mađarska (13 km južno) i Slovačka. Nastavak razgleda: KATEDRALA SV. MARTINA, mostovi na Dunavu, GLAVNI TRG S ROLANDOVOM FONTANOM, VRATA SV. MIHAELA, gradske palače…
Nakon razgleda ugrijte se kuhanim vinom i prepustite se prekrasnom adventskom ugođaju. U poslijepodnevnim satima napuštanje Bratislave i povratak prema mjestu polaska. Dolazak u kasnijim večernjim satima.

Opći uvjeti putovanja

Slična putovanja:

Advent u Beču     Advent u Budimpešti     Advent u Pragu     Avent u Varšavi     Advent u Pragu, Dresdenu i Brnu

Advent Salzburg, Munchen , Innsbruck     Advent Klagenfurt, Bled, Ljubljana     Nova Godina u Bugarskoj