Creative Commons CC0
FOTO: Creative Commons CC0

RUMUNJSKA AVANTURA
BUKUREŠT – TRANSILVANIJA
5 dana autobusom, 03.- 07.04.2018.
UKLJUČENI POLUPANSIONI!! GARANTIRANI POLAZAK!!

0.DAN: VUKOVAR/OSIJEK/ĐAKOVO – BUKUREŠT
Polazak u kasnijim večernjim satima 02.04.2018. Vožnja u pravcu Bukurešta uz usputna zaustavljanja.

1. DAN: BUKUREŠT: 03.04.2018.
Dolazak u BUKUREŠT u jutarnjim satima, glavni grad Rumunjske, grada kojega nazivaju i Parizom Balkana. Po dolasku, prvo slijedi panoramska vožnja gradom, gdje ćete imati priliku vidjeti brojne gradske parkove, te dva velika bulevara koji prolaze kroz grad. Proći ćemo kraj SLAVOLUKA POBJEDE, umanjenja verzija onoga u Parizu.
Odlazak u hotel i smještaj. Nakon odmora, slijedi razlged grada u pratnji vodiča: PALATUL PARLAMENT – najveća zgrada Bukurešta, koja je iza Pentagona najveća zgrada na svijetu te istodobno i spomenik egu rumunjskog diktatora Nicolae Ceauşescua, BULEVARDUL UNIRII, TRG UNIRII, PALAČA PRAVDE, CENTAR GADA, ostaci CURTEA VECHE, palača u kojoj je vladao poznati tiranin Vlad Tepeš, crkva NAVJEŠTANJA SV. ANTUNA, RUMUNJSKI POVIJESNI MUZEJ, PRVA BANKA RUMUNJSKE, ULICA POBJEDE kao najveća i najpoznatija ulica Bukurešta…. Slobodno vrijeme za vlastite sadržaje. Povratak u hotel ili odlazak u jedan od brojnih noćnih klubova. Preporučujemo posjet starom gradu. Večera. Noćenje.

2. DAN: BUKUREŠT : 04.04.2018.
Doručak. Nastavak razgleda Bukurešta uz pratnju vodiča i to putevima revolucije iz 1989.: Trg Univerziteta, gdje je počela pobuna protiv poznatog rumunjskog diktatora Ceauşescua, tu se nalazi i rumunjsko sveučilište, Nacionalno kazalište. Prošetat ćemo kraj vonojg muzeja do Trga revolucije. Uz to, vidjet ćemo Nacionalni muzej umjetnosti, koncetna dovorana, spomenik Oslobođenja i Karlu I., zgradu Centralnog komiteta s čijeg je balkona Ceauşescu održao svoj posljedni govor rumunjskom narodu i s čijeg je krova pobjegao s helikopterom kada je i počela revolucija. …. Slobodno poslijepodne za uživanje u Bukureštu. Večera. Noćenje.

3. DAN: BUKUREŠT – SINAIA – BRAN – BRAŠOV : 05.04.2018.
Doručak. Napuštanje hotela i odlazak prema Transilvaniji i mjesta SINAIA, gdje se nalazi neo-renesansni dvorac PELEŠ, jedan od najljepših najpoznatihih u Rumunjskoj. Izgradnju dvorca je naručio prvi kralj Rumunije Karlo I. (Karlo I Rumunski), a zvanično je otvoren 1883. godine. Razgled dvorca i šetnja prekrasnim vrtom. Odlazak u dvorac BRAN, popularan Drakulin dvorac – dvorac Vlada Tepeša.
Slijedi put prema prekrasnom gradu BRAŠOVU, smještaj u hotel u kasnijim poslijepodnevnim satima. Večera. Noćenje.

4. DAN: BRAŠOV – SIGHISAORA – SIBIU: 06.04.2018.
Doručak. Napuštanje hotela i odlazak u razgled grada: “CRNA CRKVA”, njaveći gotički vjerski objekt u Istočnoj Europi, crkva Sv.Bartolomeja, Vrata Sv. Katarine, Citadela, Stara vjećnica koja se nalazi na glavnom gradskom trgu …. Odlazak prema gradu Sighişoara, rodnom gradu grofa Dracule. Slijedi razgled najočuvanijeg srednjovjekovnog grada Rumunjske, čija je prekrasna stara gradska jezgra pod zaštitom UNESCO-a. Grad je smješten na brežuljku na kojem se nalaze srednjovjekovne utvrde, tornjevi i uske uličice, jedna od glavnih gradskih znamenitosti je 64 m visok toranj sa satom iz 13. st.. Razgled grada i rodne kuće Vlada Tepesa, grofa Dracule (izvana). Slobodno vrijeme. U vlastitom aranžmanu moguć je posjet Drakulinoj sobi, te odmor u prekrasnom ambijentu restorana koji se nalazi u Drakulinoj kući.
Nastavak putovanja prema gradu SIBIU. Smještaj u hotel u gradu ili bližoj okolici. Večera. Noćenje.

5. DAN: SIBIU – HUNEDOARA – POVRATAK/ĐAKOVO/OSIJEK/VUKOVAR : 07.04.2018.
Doručak. Razgled grada SIBIU, grada koji je je jedan od najvažnijih kulturnih i religijskih središta Rumunjske i bio je izabran za europski glavni grad kulture. Šetnja i upoznavanje s gradom uz pratnju vodiča. Odlazak prema gotičkom zamku ugarsko-hrvatskog kralja Matijaša Korvina koji se nalazi u mjestu Hunedoara. Upoznavanje s impresivnim dovrcem. Slobodno vrijeme, te nastavak putovanja prema Hrvatskoj uz kraća zaustavljanja radi odmora.Dolazak se predviđa oko ponoći ili slijedećeg dana u ranim jutarnjim satima.