CC0
FOTO: CC0

DAVIS CUP – Finale

Francuska – Hrvatska

23.11. – 25.11. 2018. – 3 dana zrakoplovom

Vodimo vas u Lille, čudesno lijepi grad na sjeveru Francuske, bogate prošlosti i uzbudljive sadašnjosti, elegantne flamanske arhitekture, impozantnih građevina I čudesno lijepih trgova, svjetski relevatnih muzeja, odlične gastronomije. Lille je i ovaj put domaćin Finala Davis Cupa kada će naši tenisači odmjeriti snage s francuskim. Fascinantni stadion Pierre Mauroy, arhitektonsko čudo arhitekta Pierre Ferreta sa svojih 26.000 mjesta biti će ispunjen do posljednjeg mjesta. No hrvatske kockice itekako će biti vidljive u dvorani i gradu Lille-u ovog zadnjeg vikenda u studenom. Stoga ne propustite ovaj jedinstveni sportski događaj koji Hrvatsku stavlja u žižu svjetske teniske i sveukupne sportske javnosti…

1. dan 23.11.2018. Petak ¤ ZAGREB – LILLE

Sastanak putnika u Zračnoj luci Dr. Franjo Tuđman u 7.00 h. Prijava za charter let. Polijetanje charter zrakoplova za Lille u 9.00 sati. Po slijetanju na Lille-Lesquin Airport (11.00), transfer, uz usputni kratki panoramski razgled grada, do Stade Pierre Mauroy na 1. dan finala Davis Cupa. Stadion je ponos Lille-a i nosi ime njegovog, svojedobno, gradonačelnika i predsjednika Francuske, izgrađen 2012. i koštao je preko 300 milijuna eura. To je i nogometni stadion kapaciteta 50 186 osoba, koji se čudesno transformira u teniski stadion, sa zemljanim terenom. Nakon meča transfer do hotela. Slobodno. Noćenje.

2. dan 24.11.2018. Subota ¤ LILLE

Doručak. U 9:30 polazak na zajednički razgled grada u pratnji vodiča. Nakon Pariza, Lille je najveći grad na sjeveru Francuske, rastao je i razvijao se pod snažnim belgijskim utjecajem, što se najbolje vidi u arhitekturi, kuhinji i dijalektu stanovnika. Na glavnom trgu u Lille-u, Place du Général de Gaulle, nazvanom po slavnom francuskom predsjedniku i generalu de Gaulleu, koji je rođen u Lillu, vidjeti ćemo veličanstvene renesansne i barokne flamanske zgrade s neoklasičnim pročeljima. Također poznat kao Grand Place, trg je omiljeno mjesto susreta za sve stanovnike Lilla i prepuno je kafića i „braserija“. Na južnoj strani trga je jedna od najljepših zgrada u Lilleu, Vieille Bourse (Stara burza) iz 17.stoljeća. Vidjeti ćemo i elegantne zgrade iz 17. stoljeća Rang du Beauregard na Place du Théâtre nasuprot Vieille Bourse, niz kuća dizajnom i materijalima potpuno usklađen sa zgradom Burze. Vidjeti ćemo i Eglise Saint-Maurice prekrasnu gotičku crkvu iz 14. stoljeća.Vaša šetnja Lillom ne bi bila potpuna bez gastro doživljaja. Ostavljamo Vas da odaberete nešto iz bogate gastronomske ponude Lille-a, npr. tipična flandrijska jela kao što su “moules-frites” (dagnje i pomfrit), kao i jedinstvene lokalne specijalitete poput “waterzoï” (riba ili perad u umaku od vrhnja s povrćem), ili kušate neka od fantastičnih vrsta piva. Slobodno vrijeme. U 13:00 transfer do Stade Pierre Mauroy na 2. dan finala Davis Cupa. Transfer do hotela. Slobodno. Noćenje.

3. dan 25.11.2018. Nedjelja ¤ LILLE – ZAGREB

Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Još jedna prilika za kratko upoznavanje ovog grada. Prošećite centrom grada i popijte kavu na Glavnom trgu ili posjetite tržnicu Wazemmes, omiljeno mjesto stanovnika Lille-a u nedjeljno jutro. Uživajte u atmosferi ovog živopisnog mjesta, neisrcpnoj ponudi sireva, mesa, cvijeća ali i mnoštva drugih proizvoda. U 12:00 odjava iz hotela i transfer do Stade Pierre Mauroy na 3. dan finala Davis Cupa. Po završetku susreta transfer u zračnu luku. Prijava za charter let. Polijetanje charter zrakoplova za Zagreb u večernjim satima. Dolazak u Zagreb u kasnim noćnim satima. Kraj naših usluga.

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

– charter let Zagreb – Lille – Zagreb

– pristojbe u zračnim lukama

– smještaj u hotelu 4* na bazi 2 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi

– transfere autobusom sukladno programu

– razgled grada u pratnji lokalnog vodića

– pratitelja putovanja

– jamčevinu i troškove organizacije

Cijena ne uključuje:

– ulaznice za mečeve

– troškove osobne prirode

– putno zdravstveno osiguranje (preporučujemo)

– osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo)

ULAZNICE (HRK) – PET / SUB / NED

Premium kategorija: 1580 / 1345 / 1580

2. kategorija: 595 / 515 / 595

3. kategorija: 355 / 315 / 355