CC0

GOZO – netaknut i jedinstven otok Mediterana

Let: nedjeljom iz Zagreba, ponedjeljkom, srijedom, petkom i subotom iz Trevisa, ponedjeljkom i petkom iz Budimpešte (Air Malta i Ryanair)

Cijene uključuju: odabrani smještaj, zračni prijevoz, zračne i sigurnosne pristojbe, pomoć na aerodromima (Ljubljana, Maribor), predstavnika na matičnom odredištu, sve potrebne transfere, prijevoz brodom, mogući zamjenski smještaj, osiguranje od nezgode, troškove organizacije i prodaje.

Obavezno plaćanje boravišne pristojbe na licu mjesta. Mogućnost neobvezatne nadoplate za zdravstveno osiguranje samo 1 € po osobi po tjednu i osiguranje od rizika otkaza samo 2,96%. Cijene ne uključuju posebne nove eco takse, koje iznose 0,50 € po osobi/po danu, te se u skladu s malteškim zakonima plaćaju na licu mjesta!

Gozo je drugi po veličini otok malteškog arhipelaga. Iako ga od otoka Malte razdvaja samo morski tjesnac širok 5 km, vrlo je različit od nje. Njegova kultura i ruralni način života ukorijenjeni su u ribolovu i djelatnostima vezanim uz poljoprivredu i obrt. I sami stanovnici imaju drugačiji karakter i identitet od Maltežana. Imaju svoj dijalekt, a vrlo su ljubazni i gostoprimljivi prema posjetiocima koji otok izaberu kao svoju odmarališnu destinaciju.

Život na otoku se prilagođava kako domaćinima, tako i posjetiocima. Njegovo ime na kastiljanskom znači radost i zaista je pravi otok za ljetni odmor. Nudi značajno više od samo sunčanja na plažama. Idealan je da ga povijesno ili vjerski istražimo, isprobamo kulinarske specijalitete i doživimo izuzetnu kulturu. Odlična je prilika za odmak od svakidašnjih briga. Ronioci će pronaći svoj raj u kristalno čistim vodama otoka. Gozo je zaista smiren, poseban i jedinstven.

Pristup: Između otoka Malte (Cirkewwa) i Goza (Mgarr) redovito voze trajekti (plovidba traje otprilike 25 minuta).

Hotel GRAND HOTEL
Official cat.: ****
Usluge: Noćenje s doručkom, polupansion

Pretraživanje: www.grandhotelmalta.com

Lijep hotel izgrađen u karakterističnom malteškom stilu leži na rubu mjesta Mgarr na uzvisini tik iznad pristaništa. Do najbliže kamenite plaže ima 300 m, a do centra mjesta s nekoliko trgovina, restorana i barova 400 m.

Položaj: Lijep hotel izgrađen u karakterističnom malteškom stilu leži na rubu mjesta Mgarr na uzvisini tik iznad pristaništa. Do najbliže kamenite plaže ima 300 m, a do centra mjesta s nekoliko trgovina, restorana i barova 400 m. Od ponedjeljka do petka jednom dnevno vozi besplatan hotelski minibus do glavnog grada Victorie i do plaže Ramla Bay.
Ponuda: Brižno vođen hotel s 93 sobe ima prijemni prostor s recepcijom, gdje nude mogućnost najma prijenosnog računala, internet kutak, besplatan WiFi, suvenirnicu, dvije konferencijske dvorane, glavni restoran, ljetni open air restoran na krovu hotela, bar, bazen, te terasu za sunčanje sa suncobranima, ležaljkama i prekrasnim panoramskim pogledom. U večernjim satima dva puta tjedno živa glazba.
Smještaj: Sve standard sobe s pogledom na more imaju kupaonicu s kadom ili tušem, WC, sušilo za kosu, sef, klima uređaj, telefon, TV, besplatan WiFi, minibar i balkon. Superior sobe s pogledom na more su istovjetno opremljene, s time da imaju još kuhalo za kavu ili čaj, glačalo i dasku za glačanje, a osim toga su prostranije, te imaju i kutak za sjedenje.
Obroci: Američki buffet doručak, a večeru poslužuju.

Cijena: od 5.421,00 kn po osobi (cijena ovisi o datumu, vrsti sobe, vrsti pansiona, broju osoba i broju dana)

Hotel SAN ANDREA
Official cat.: ***
Usluge: noćenje s doručkom, polupansion, puni pansion

Pretraživanje: www.hotelsanandrea.com

Popularan, obiteljski vođen hotel leži tik uz more u idiličnom ribarskom selu Xlendi. U neposrednoj blizini hotela je nekoliko trgovina, restorana, barova, ronilački centar, te stanica lokalnog autobusa, s kojim se možete odvesti do 3 km udaljenog glavnog grada Victorie.

Položaj: Popularan, obiteljski vođen hotel leži tik uz more u idiličnom ribarskom selu Xlendi. U neposrednoj blizini hotela je nekoliko trgovina, restorana, barova, ronilački centar, te stanica lokalnog autobusa, s kojim se možete odvesti do 3 km udaljenog glavnog grada Victorie.
Ponuda: Manji, simpatični hotel s 28 soba ima prijemni prostor s recepcijom, dizalo, besplatan WiFi, restoran, te terasu za sunčanje na krovu hotela sa suncobranima, ležaljkama i snack barom.
Smještaj: Sobe imaju kupaonicu s kadom ili tušem, WC, sušilo za kosu, klima uređaj sa samostalnim podešavanjem, sef, telefon, TV, besplatan WiFi i balkon.
Obroci: Obogaćen kontinentalni buffet doručak, a večeru poslužuju.

Cijena: od 4.512,00 kn po osobi (cijena ovisi o datumu, vrsti sobe, vrsti pansiona, broju osoba i broju dana)