FOTO: CO0

HODOČAŠĆE SV. TEREZIJI
U AVILU, MADRID I TOLEDO

VJERSKO – TURISTIČKO PUTOVANJE
MADRID – AVILA – TOLEDO

ZRAKOPLOV + AUTOBUS, 15.-18.03.2020.

 

1. dan: VUKOVAR – BEOGRAD // MADRID
Sastanak putnika u dvorištu župe sv. Filipa i Jakova u Vukovaru. Polazak autobusa za Beograd, u ranim jutarnjim satima, ubrzo nakon ponoći. U Zračnojh luci potrebno je biti 2 sata prije polijetanja.
Let zrakoplovom Air Serbia iz zračne luke Nikola Tesla u Beogradu u 05:55h, s dolaskom u Madrid u 09:10h. Po dolasku u MADRID slijedi panoramski razgled grada autobusom i pješice: stadion Santiago Bernabeu, fontana Cibeles, Gran Via, kraljevska palača, Plaza Oriente, Plaza Colon, Kio Puerta, Paseo de Castellana… Sveta misa. Transfer autobusom do hotela, smještaj. Večera. Za sve koji žele, predlažemo odlazak u večernju šetnju. Noćenje.

2. dan: MADRID
Doručak. Pješačka tura MADRIDOM i nastavak razgleda stare jezgre grada: trg Calla – Puerta Del Sol, jedan od centralnih gradskih trgova kojim prolazi nulta točka, Plaza Mayor, Plaza de la Villa, katedrala Santa Maria de Real de Almudena, kraljevska palača, egipatski spomenik Debod koji nosi zanimljivu priču, Teatro Real, glavna šetnica Gran Via, Puerta de Alcala…
Sveta misa u jednoj od gradskih crkvi/samostana. Slobodno vrijeme za vlastite sadržaje. Nastavak razgleda Madridu u dogovoru s pratiteljem. Ovaj dan za obilazak i razgled Madrida koristit ćemo metro. Večera. Noćenje.

3. dan: MADRID – AVILA – TOLEDO – MADRID
Doručak. Cjelodnevni izlet u AVILU I TOLEDO:
Najprije ćemo posjetiti AVILU, grad koji je smješten 115 km sjeverno od Madrida u pokrajini Castilla y Leon i koji je unutar zidina uspio sačuvati svoj srednjovjekovni izgled. Avila je grad ‘kamena i svetaca’ poznat po svojim zidinama iz 11. st. s 88 utvrđenih tornjeva koje su jedan od najljepših i najbolje očuvanih primjera srednjovjekovnih utvrda i smatraju se najveličanstvenijom gradskom utvrdom u cijeloj Europi. Dolaskom u Avilu stigli smo u posjet rodnom gradu Sv. Tereze Avilske, prve proglašene crkvene naučiteljice. Posjet samostanu Sv. Josipa gdje bosonoge karmelićanke žive i danas, a u kojem su svoje tragove ostavile četiri mlade Hrvatice, od kojih je najpoznatija Sestra Edita Marija od Križa, poznatija kao glumica Edita Majić. Red avilskih karmelićanki je 1562. godine osnovala Sveta Tereza Avilska i smatra se najstrožim redom u Katoličkoj crkvi. Sestre u samostanu žive vrlo skromno u siromaštvu, molitvi, radu i postu. Sveta misa. Razgled povijesne jezgre Avile i katedrale.
Odlazak do TOLEDA, grada udaljenog 70-ak kilometara od sadašanje španjolske prijestolnice, poznatog kao grad u kojem je živio El Greco i koji je nekad bio španjolski glavni grad. Toledo je poznat kao grad triju kultura – kršćanske, židovske i islamske Razgled stare jezgre grada koja je još 1986. UNESCO zaštitio kao svjetsku kulturnu baštinu: gotička katedrala, crkva sv. Tome (gdje se nalazi i jednog od poznatih El Grecovih slika, samostan San Juan de Los Reyes, utvrda Alcazar, Plaza Zocodover… Povratak u Madrid. Večera, noćenje.

4. dan: MADRID – POVRATAK // BEOGRAD – VUKOVAR
Doručak. Dan za utvrđivaje gradiva u Madridu, šetnju, slobodno vrijeme, shoping… S obzirom na vaše afinitete i želje predlažemo: posjet muzeju i vidikovcu u sklopu madridske katedrale, posjet muzeju Prado, kraljevskoj palači ili pak posjet stadionu Santiago Bernabeu koji je dom Real Madridu. Oko 18 sati transfer autobusom do madridske zračne luke. Prijava na let za Beograd.
Polijetanje u 21:00h, slijetanje oko ponoći.
Autobusni transfer do Vukovara. Dolazak slijedećeg dana u ranim jutarnjim satima.

Opći uvjeti putovanja

Slična putovanja:

Hodočašće u Lurd     Hodočašće u Svetu Zemlju