Creative Commons CC0
FOTO: Creative Commons CC0

U SVIJETU ZNANOSTI I KULTURE
Bologna – Pennabilli – San Marino – Ferrara

Italija – 3 dana autobusom
31.05.-02.06.2018.
VRIJEDNOST VIŠE –  HOTEL 4*!

0. dan: 30.05.2018. POLAZAK
Polazak u kasnijim večernjim satima. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju uz kraća zaustavljanja putem.

1. dan: 31.05.2018. – BOLOGNA
U prijepodnevnim satima dolazak u BOLOGNU, koja nosi titulu jednog od najljepših talijanskih gradova, poznatu po sveučilištu, kuhinji i košarci. Razgled povijesne jezgre: TRG MAGGIORE, NEPTUNOVA FONTANA, KATEDRALA SV. PATRONIJA, SVEUČILIŠTE, TORNJEVI GARISENDA I ASINELLI…
Slobodno vrijeme za kavu, ručak i osobne sadržaje, a zatim nastavak putovanja prema hotelu. Dolazak u ranijim večernjim satima. Vrijeme za odmor. Noćenje.
(Hotel će biti u jednom od gradova na relaciji Bologna – San Marino: Faenza, Forli, Cesena…).

2. dan: 01.06.2018. – MATEUREKA /PENNABILLI – SAN MARINO
Doručak. Napuštamo hotel i idemo na cjelodnevni izlet. Odlazak u pravcu malog mjesta Pennabilli u pokrajini Emilia-Romagna koje broji svega 3000 stanovnika.
Posjet MATEUREKI, Muzeju matematike na četiri kata koji sadrži stotine izvornih i vrijednih eksponata koji prikazuju povijest matematike od Sumera do modernog doba.

Napuštamo Italiju i ulazimo u drugu državu, REPUBLIKU SAN MARINO koju je osnovao Marin s Raba na uzvisini MONTE TITANO. Uživajte u razgledu ove jedinstvene mini države: PALAČA PRAVDE, UTVRDA GUALTA, BAZILIKA SV. MARINA, VRATA I CRKVA SV. FRANJE… Noćenje.

3. dan: 02.06.2018. – FERRARA – POVRATAK
Doručak. Napuštamo hotel i idemo put FERRARE, grad od 130.000 stanovnika koji se smjestio na rijeci Po di Volano, ogranku rijeke Po i koji kako sami Talijani vole reći, spada u jednu od najbolje čuvanih tajni Italije. Ferrara je prvi renesansi grad izgrađen prema urbanističkom planu arhitekta Biagia Rossettija.
Slijedi obilazak grada: Castello Estense, Katedrala sv. Jurja, Gradska vijećnica… Nastavak putovanja. Napravit ćemo veću pauzu u jednom od talijanskih shopping centara.
Dolazak se očekuje u kasnim večernjim satima.