FOTO: CC0

KOS – otok radosti i života

Let: srijedom iz Ljubljane, četvrtkom iz Venecije

Cijene uključuju: odabrani smještaj, zračni prijevoz, zračne i sigurnosne pristojbe, pomoć na aerodromima (Ljubljana, Maribor), predstavnika, transfer od/do zračne luke, osiguranje od nezgode, troškove organizacije i prodaje. Obavezno plaćanje boravišne pristojbe na licu mjesta. Mogućnost neobvezatne nadoplate za zdravstveno osiguranje samo 1 € po osobi po tjednu i osiguranje od rizika otkaza samo 2,96%.

Veseliti se životu, zaboraviti na svakodnevicu, plesati cijelu noć, uživati… Na Kosu vam zaista nikada nije dosadno. Turistička mjesta poput Kosa, Kardamene, Marmaria, Masticharia, Lambi, Tigaki i mnoga druga, nude stvarno velike mogućnosti raznovrsne zabave. Duge, prekrasne dane moći ćete provesti uz obilje različitih sportova na plaži, razgledati bližu okolicu biciklom, a popodneva kratiti vrludanjem po uvijek živopisnim uličicama. Iza večernjeg sutona, kad i mjesec prospe srebrnastu svjetlost, prepustite se opojnim zvjezdanim noćima ispunjenim glazbom i plesom. Ovakve lude i nezaboravne noći teško ćete doživjeti bilo gdje drugdje.

Prilika za zabavu na Kosu je više nego dovoljno. U svakom slučaju, imat ćete i mogućnost otkriti njegovu bogatu povijest. Naime, Kos je u svijetu najpoznatiji kao rodni kraj Hipokrata, oca suvremene medicine. Njegova zakletva, koja je ujedno i njegovo najznačajnije djelo, predstavlja temelj moderne medicine. Hipokrat nije bio samo utemeljitelj medicinske znanosti, već i dubok filozof, pravi humanist i odličan etičar. Njegovo pionirsko djelo još je i danas inspiracija i ideja vodilja. Na Kosu sve podsjeća na Hipokrata – njegovi spomenici i ustanove, škole i bolnice, klubovi i udruženja. Jedno od najznačajnijih arheoloških nalazišta na otoku je Asklepion – vjerojatno najbolja, a u svakom slučaju najznamenitija bolnica tog vremena, s poznatim toplicama. Na tom se mjestu i danas možemo diviti ostacima veličanstvenog hrama i Hipokratove medicinske škole. Jedan od drevnih ostataka koji su usko povezani s Hipokratom i koji simboliziraju važnost njegove misli je Hipokratova platana. O njoj kruže brojne legende, a najomiljenija je ona koja kaže da je u njenoj sjeni Hipokrat satima poučavao svoje učenike.

Nije slučajno da je Hipokrat doživio takvu slavu upravo na Kosu. Položaj otoka, ugodno podneblje i čisti zrak bili su odlični uvjet za Hipokratov rad. Isto kao i njegova ostavština koja i dalje živi, Kos je još uvijek vrlo privlačan, pun radosti i života. Razvio se, naime, u jednu od najpoznatijih turističkih atrakcija u Grčkoj, ne samo zbog svoje osebujnosti kao južnoegejski otok, već i zbog sklada između dojmljive povijesti i prirodnih ljepota. Otok ima odličan zemljopisni položaj, pogodan za dnevne izlete i istraživanja. Gotovo je nemoguće reći što će vas se najviše dojmiti. Kos krase živopisni krajolik, dirljivi šarm mjestašaca, beskonačne pješčane plaže i kristalno more, čas tirkizno, a čas safirno modro. Idealan je i za sve koji se spuštaju u morske dubine, kao i za one koji rado otkrivaju bogat životinjski svijet. Vrlo je zanimljiva i okolica otoka. Između mnoštva manjih, oko Kosa razasutih otoka, pažnju plijeni vulkanski otok stožastog oblika, Nissyros, 700 metara izdignut iznad površine mora. Skoro polovicom površine otoka prostire se ogroman krater ugaslog vulkana, a i sve drugo na otoku je vulkanskog podrijetla. Oduševit će vas bujna vegetacija i obala koja je drugačija od ostalih grčkih otoka.

Tipični grčki mentalitet na Kosu je na skladan način povezan sa svim čarima suvremenog svijeta. Na svakom koraku moći ćete se diviti kako se drevna tradicija otoka harmonično stapa sa suvremenošću; kako se raznolika antička i srednjevjekovna ostavština iskazuju u toplini i srdačnosti domaćina, koji će rado s vama podijeliti svoju baštinu i pričati vam o otočkim legendama. Zahvalni su što ste upravo njihov otok izabrali za mjesto svojeg odmora i možete biti uvjereni da će dati sve od sebe kako bi na njemu proživjeli nezaboravan odmor. Kos – otok radosti i života, u svakom slučaju nudi nešto jedinstveno, a na vama je da ga doživite u čitavoj njegovoj raznolikosti i ljepoti.

 

GRAD KOS
Prijestolnica otoka, poznata također pod imenom Chora, uspjela je s izvanrednim osjećajem za mjeru ostvariti potpunu usklađenost uređenih pješačkih putova, širokih ulica i parkova s arheološkim nalazištima, koja se otkrivaju na svakom koraku. Luka i obalna promenada daju gradu poseban šarm i svatko može među brojnim lokalima naći nešto po svom ukusu. Akti Kondourioti naziva se gradska riva koja oživi u večernjim satima, a Delfinov trg i Palmina promenada kod starog grada su dvije krajnje točke rive. U gradu se nalazi moderni trgovački centar s brojnim, dobro opskrbljenim buticima, a samo korak dalje nalaze se uske uličice starog dijela grada, pune prolaznika i suvenirnica. Grad je od zračne luke udaljen 29 km.

Predgrađe Lambi stapa se s glavnim gradom Kosom i jedno je od najpopularnijih turističkih krajeva za mlade i ˝vječno mlade˝ posjetitelje iz cijelog svijeta. Pješčane plaže nude razne mogućnosti za sportove na vodi, a navečer se zabava odvija u raznim barovima, tavernama i lokalima. Grad je od zračne luke udaljen 29 km.

Psalidi je predgrađe grada Kosa. Uz šljunčane plaže nalaze se brojni hoteli, taverne i trgovine. U mjestu Psalidi nalaze se brojne biciklističke staze i brojni centri za sportove na vodi. Blizina glavnog grada i dobra autobusna povezanost velika je prednost za goste koji žele aktivan i kvalitetan odmor. Mjesto je od zračne luke udaljeno 38 km.

Aparthotel ANASTASIA
Grad: Kos grad

Official cat.: ***
Usluge: noćenje, noćenje s doručkom

Pretraživanje: www.anastasiahotelkos.gr

Ugodan, obiteljski vođen aparthotel nalazi se na periferiji dinamičnog grada Kosa, 10 minuta hoda od pješčano – šljunčane plaže.

Položaj: Ugodan, obiteljski vođen aparthotel nalazi se na periferiji dinamičnog grada Kosa, 10 minuta hoda od pješčano – šljunčane plaže. U neposrednoj blizini hotela su brojni restorani, barovi, minimarket i stanica lokalnog autobusa.
Ponuda: Solidno održavan aparthotel sastoji se od dvije zgrade i ima prijemni prostor s recepcijom, TV kutak, WiFi, blagovaonicu za doručak, pool-snack bar, bazen i parkiralište.
Smještaj: Sve sobe imaju kupaonicu s tušem, WC, sušilo za kosu, TV, WiFi, klima uređaj sa samostalnim podešavanjem, telefon, hladnjak i balkon ili terasu. Mogućnost najma sefa. Apartmani tipa A su jednako opremljeni, s time da imaju dnevni prostor s kuhinjskom nišom i odvojenu spavaću sobu. Apartmani tipa B su također jednako opremljeni, imaju dnevni prostor s kuhinjskom nišom i dvije odvojene spavaće sobe.
Obroci: Obogaćen kontinentalni buffet doručak.

Cijena: od 3.419,00 kn po osobi (cijena ovisi o datumu, vrsti sobe, vrsti pansiona, broju osoba i broju dana)

Hotel KIPRIOTIS VILLAGE RESORT
Grad: Kos grad

Official cat.: ****
Usluge: all inclusive

Pretraživanje: www.kipriotis.gr

Hotelski kompleks, djelomično obnovljen 2010. godine, nalazi se na rubnom dijelu grada Kosa, u predjelu Psalidi, te ga samo dostavni put dijeli od šljunčane plaže, ponegdje posute pijeskom.

Položaj: Hotelski kompleks, djelomično obnovljen 2010. godine, nalazi se na rubnom dijelu grada Kosa, u predjelu Psalidi, te ga samo dostavni put dijeli od šljunčane plaže, ponegdje posute pijeskom. Odmah ispred hotela nalazi se autobusna stanica s koje vas lokalni autobus vozi do 3 km udaljene gradske jezgre.
Ponuda: Hotel izgrađen u egejskom stilu sastoji se od glavne zgrade na dva kata i brojnih bungalova, a gostima nudi prijemnu dvoranu s recepcijom, grčku tavernu i talijanski restoran, nekoliko barova, TV i internet kutak, besplatan WiFi, frizerski salon, nekoliko trgovina, veći broj bazena za odrasle i djecu, nekoliko tobogana, uređen vrt s ležaljkama i suncobranima, fitness, mini golf, stolni tenis, nekoliko teniskih terena i terene za mali nogomet, košarku, odbojku, te odbojku na pijesku. Uz nadoplatu gostima su na raspolaganju ručnici za kupanje, razne masaže, sauna, biljar, iznajmljivanje reketa za tenis, ronjenje i računalne igre.
All inclusive: Doručak, ručak i večera. Raniji kontinentalni doručak od 06.30 do 07.30 i kasniji kontinentalni doručak od 11.00 do 12.00 sati. Bezalkoholna pića, voda, točeno pivo i domaće vino uz obroke. Lokalna alkoholna i bezalkoholna pića, voda, točeno pivo, domaće vino, kava, čaj, espresso i cappuccino od 10.00 do 24.00 sata. Sendviči i pite od 11.00 do 18.00 sati. Vruća juha i hladni buffet od 23.00 do 24.00 sata. Fitness, tenis, košarka, odbojka, odbojka na pijesku, mali nogomet, pikado, mini golf, stolni tenis, jutarnja tjelovježba i tjelovježba u vodi, zumba i joga. Dnevna i večernja animacija za djecu i odrasle.
Smještaj: Sve sobe imaju kupaonicu s kadom, WC, sušilo za kosu, klima uređaj, TV, telefon, hladnjak, sef, kuhalo za kavu ili čaj, te balkon ili terasu. Family junior suiti su jednako opremljeni kao sobe, s time da su malo veći i imaju još i kauč. Family maisonette su također jednako opremljene, s time da imaju dva prostora, jedan na gornjem katu, a drugi u prizemlju. Family comfort su istovjetno opremljene, s time da imaju dva odvojena prostora.
Obroci: Američki buffet doručak, buffet ručak i večera.

Cijena: od 5.382,00 kn (cijena ovisi o datumu, vrsti sobe, vrsti pansiona, broju osoba i broju dana)

Hotel LEONIDAS
Grad: Kos grad

Official cat.: **
Usluge: noćenje, noćenje s doručkom

Pretraživanje: www.leonidashotel.com

Manji, ugodan hotel leži na rubnom dijelu grada Kosa, točnije na području Lambi, na mjestu koje je idealno polazište za, na Kosu, vrlo popularne biciklističke izlete.

Položaj: Manji, ugodan hotel leži na rubnom dijelu grada Kosa, točnije na području Lambi, na mjestu koje je idealno polazište za, na Kosu, vrlo popularne biciklističke izlete. Udaljen je 700 metara od prekrasne pješčano – šljunčane plaže s brojnim ležaljkama i suncobranima, a centar grada Kosa udaljen je 1,4 km.
Ponuda: Dobro vođen hotel s 30 smještajnih jedinica ima dnevni prostor s recepcijom s mogućnošću najma sefa, TV kutkom i besplatnim WiFi-jem, blagovaonicu za doručak, bar, bazen s odvojenim dijelom za djecu, terasu za sunčanje sa suncobranima i ležaljkama, te parkiralište.
Smještaj: Prikladno opremljene standardne sobe imaju kupaonicu s kadom, WC, sušilo za kosu, klima uređaj sa samostalnim podešavanjem, TV, besplatan WiFi, hladnjak i balkon ili terasu. Mogućnost najma sefa. Superior sobe su jednako opremljene, s time da je oprema je novija. Studiji su također opremljeni na isti način kao i standardne sobe, s time da imaju i kuhinjsku nišu. Čišćenje šest puta tjedno, zamjena ručnika tri puta tjedno, a mijenjanje posteljine dva puta tjedno.
Obroci: Obogaćen kontinentalni buffet doručak.

Cijena: od 3.496,00 kn po osobi (cijena ovisi o datumu, vrsti sobe, vrsti pansiona, broju osoba i broju dana)

Hotel COSTA ANGELA
Grad: Kos grad

Official cat.: ***
Usluge: noćenje s doručkom, polupansion

Pretraživanje: www.costaangelahotel.gr

Vrlo lijep hotel, potpuno obnovljen 2017. godine, nalazi se u prirodnoj okolini neposredno uz prekrasnu pješčanu plažu, na kojoj možete pronaći nešto prirodnog hlada, a istovremeno je centar grada Kosa, do kojeg se možete odvesti s autobusne stanice ispred hotela, udaljen samo 4 km.

Položaj: Vrlo lijep hotel, potpuno obnovljen 2017. godine, nalazi se u prirodnoj okolini neposredno uz prekrasnu pješčanu plažu, na kojoj možete pronaći nešto prirodnog hlada, a istovremeno je centar grada Kosa, do kojeg se možete odvesti s autobusne stanice ispred hotela, udaljen samo 4 km.
Ponuda: Mali, simpatični hotel s 47 soba ima dnevni prostor s recepcijom, besplatnim WiFi-jem, TV i internet kutkom, restoran s terasom, snack bar na plaži, bar, bazen s odvojenim dijelom za djecu, terasu za sunčanje s ležaljkama i suncobranima, dječje igralište i parking. Za rekreaciju su na raspolaganju odbojka na pijesku i stolni tenis.
Smještaj: Sve moderno namještene sobe imaju kupaonicu s tušem, WC, sušilo za kosu, papuče, telefon, TV, hladnjak i balkon. Mogućnost najma sefa i klima uređaja sa samostalnim podešavanjem.
Obroci: Obogaćen kontinentalni buffet doručak, večeru poslužuju.

Cijena: od 4.512,00 kn po osobi (cijena ovisi o datumu, vrsti sobe, vrsti pansiona, broju osoba i broju dana)

Hotel ATLANTIS
Grad: Kos grad

Official cat.: ****
Usluge: All inclusive

Pretraživanje: www.atlantishotel-kos.com

Hotel okružen bujnim zelenim vrtom, leži neposredno uz pješčano – šljunčanu plažu u predjelu Lambi.

Položaj: Hotel okružen bujnim zelenim vrtom, leži neposredno uz pješčano – šljunčanu plažu u predjelu Lambi. Do 2 km udaljenog centra glavnog grada vozi linijski autobus, a stanica je neposredno ispred hotela.
Ponuda: Velik hotel s 510 soba u glavnoj zgradi i više depandansa i bungalova, gostima nudi veliku prijemnu dvoranu s recepcijom gdje možete unajmiti sef, WiFi, veći broj dizala, TV i internet kutak, dnevni prostor s klub garniturama, restoran, minimarket, bar s terasom, dva bazena, pool-snack bar i terasu za sunčanje s tuševima, suncobranima i ležaljkama. Djeci su na raspolaganju dječje igralište i dječji bazen. Pobrinuli su i za hotelsku animaciju. Sportski entuzijasti mogu uz nadoplatu igrati tenis na tvrdoj podlozi, stolni tenis i biljar ili se uputiti do 800 m udaljenog centra sa sportovima na vodi, gdje mogu skijati na vodi, surfati, baviti se parasailingom, te iznajmiti pedaline i kanue.
All inclusive: Gostima koji će nadoplatiti za all inclusive, na raspolaganju su doručak, ručak i večera u glavnom restoranu s internacionalnom kuhinjom, te bezalkoholna pića, točeno pivo i domaće vino; večere sa specijalitetima u restoranu uz bazen, te bezalkoholna pića, točeno pivo i domaće vino. U lounge baru bezalkoholna pića, točeno pivo, domaće vino i lokalna žestoka pića od 19 do 23 sata. Sladoled, sendviči, pizze, pite, slatkiši, kava, čaj, bezalkoholna pića, točeno pivo i domaće vino od 10 do 16.30 sati u pool-snack baru. U pool baru sendviči i pizze od 16.30 do 19 sati, bezalkoholna pića, točeno pivo i domaće vino od 16.30 do 23 sata, a lokalna žestoka pića od 19 do 23 sata.
Smještaj: Sve sobe imaju kupaonicu s kadom, WC, sušilo za kosu, klima uređaj sa samostalnim podešavanjem, sef, TV, telefon, hladnjak ili kuhinjsku nišu i balkon ili terasu. Na raspolaganju su i obiteljske sobe s dva odvojena prostora. Po želji vam možemo rezervirati i bungalov suite beachfront.
Obroci: Američki buffet doručak, buffet ručak i večera.

Cijena: od 4.574,00 kn po osobi (cijena ovisi o datumu, vrsti sobe, vrsti pansiona, broju osoba i broju dana)

Hotel CONTINENTAL PALACE
Grad: Kos grad

Official cat.: ****
Usluge: polupansion, puni pansion

Pretraživanje: www.continentalpalace.com

Renomiran hotel nalazi se u predjelu Psalidi, samo 50 m od šljunčane plaže.

Položaj: Renomiran hotel nalazi se u predjelu Psalidi, samo 50 m od šljunčane plaže. Do strogog centra grada Kosa, do kojeg više puta na dan vozi lokalni autobus, ima 1,5 km.
Ponuda: Hotelski kompleks s 210 soba nudi svojim gostima prijemnu dvoranu s recepcijom, internet kutak, restoran i nekoliko barova. U brižno njegovanom vrtu nalazi se veliki bazen s ležaljkama i suncobranima, dječji bazen, jacuzzi, pool bar i snack bar. Uz nadoplatu na raspolaganju su još i biljar, stolni tenis, tenis teren i igralište za mini golf.
Smještaj: Sve sobe imaju kupaonicu s kadom, WC, sušilo za kosu, telefon, TV, klima uređaj, minibar i balkon. Mogućnost najma sefa.
Obroci: Američki buffet doručak i buffet večera. Gosti koji nadoplate za puni pansion, tijekom ručka koji se poslužuje, dobivaju besplatno čašu domaćeg vina, odnosno malo točeno pivo ili 0,5 l vode.

Cijena: od 4.689,00 kn po osobi (cijena ovisi o datumu, vrsti sobe, vrsti pansiona, broju osoba i broju dana)

Aparthotel KOS JUNIOR SUITES
Grad: Kos grad

Official cat.: ****
Usluge: noćenje s doručkom, polupansion

Pretraživanje: www.koshotel.gr

Popularan aparthotel leži u gradu Kosu samo 80 m od prve šljunčane plaže i 700 m od strogog centra grada Kosa. U okolici hotela je veliki broj trgovina, taverni, barova i restorana.

Položaj: Popularan aparthotel leži u gradu Kosu samo 80 m od prve šljunčane plaže i 700 m od strogog centra grada Kosa. U okolici hotela je veliki broj trgovina, taverni, barova i restorana.
Ponuda: Dobro vođen kompleks apartmana ima prijemnu dvoranu s recepcijom, WiFi, konferencijsku dvoranu, blagovaonicu za doručak, bar, dućan, bazen s odvojenim dijelom za djecu i terasu za sunčanje sa suncobranima i ležaljkama. U sklopu hotela postoji i manji spa centar, gdje gosti, uz nadoplatu, mogu uživati u opremljenoj teretani, jacuzziju, solariju, turskoj kupelji i ostalim tretmanima uljepšavanja i opuštanja.
Smještaj: Prostrani jednosobni apartmani s odvojenom spavaćom sobom imaju kupaonicu s kadom, WC, sušilo za kosu, telefon, sef, klima uređaj sa samostalnim podešavanjem, TV, WiFi, glačalo, kuhinjsku nišu i balkon. Čišćenje šest puta tjedno, zamjena ručnika četiri puta tjedno, a mijenjanje posteljine tri puta tjedno.
Obroci: Američki buffet doručak i posluživana à la carte večera u 400 m udaljenom sestrinskom hotelu Kos Aktis Art.

Cijena: od 4.851,00 kn po osobi (cijena ovisi o datumu, vrsti sobe, vrsti pansiona, broju osoba i broju dana)

KARDAMENA
Nekadašnje ribarsko mjesto danas je jedno od najpopularnijih turističkih krajeva otoka. Od glavnog grada je udaljen oko 30 km s vrlo dobrom autobusnom povezanošću. Mjesto koje se nalazi na južnoj strani otoka pruža sve što je potrebno za odmor. Uske uličice u centru mjesta su pune brojnih dućana, suvenirnica, taverna, kafića i barova, koji posebno ožive noću. Danju je prilično živahno i na nekoliko kilometara dugoj pješčano – šljunčanoj plaži, gdje možete isprobati razne sportske aktivnosti. Ako poželite malo mira uputite se istočno od mjesta, gdje ćete naći i poneku skrivenu uvalu i plažu. Mjesto je od zračne luke udaljeno 7 km.

Hotel AGRELLI IMPERIAL
Grad: Kardamena

Official cat.: ***
Usluge: noćenje, noćenje s doručkom

Pretraživanje: www.hotelagrelli.gr

Dobro vođen obiteljski hotel s velikim brojem vjernih i stalnih gostiju smješten je na južnoj strani otoka u poznatom ljetovalištu Kardamena, samo 200 metara od prekrasne pješčane plaže, a 600 metara od centra grada s brojnim dućanima, tavernama, barovima i klubovima.

Položaj: Dobro vođen obiteljski hotel s velikim brojem vjernih i stalnih gostiju smješten je na južnoj strani otoka u poznatom ljetovalištu Kardamena, samo 200 metara od prekrasne pješčane plaže, a 600 metara od centra grada s brojnim dućanima, tavernama, barovima i klubovima. Vodeni park Aquatica udaljen je 3,5 km, a glavni grad Kos udaljen je 30 km.
Ponuda: Hotel s 40 soba ima dnevni prostor s recepcijom, TV i internet kutkom, dizalo, besplatan WiFi, biljar, minimarket, blagovaonicu za doručak, snack bar, bar, bazen s odvojenim dijelom za djecu i terasu za sunčanje s ležaljkama i suncobranima.
Smještaj: Sve standardne sobe imaju kupaonicu s tušem, WC, sušilo za kosu, papuče, telefon, TV, besplatan WiFi, hladnjak, kuhalo za kavu ili čaj, glačalo i balkon ili terasu. Mogućnost iznajmljivanja klima uređaja sa samostalnim podešavanjem i sefa. Studiji su opremljeni na isti način, s time da imaju i kuhinjsku nišu. Apartmani su jednako opremljeni, te imaju kuhinjsku nišu i odvojenu spavaću sobu. Superior quadruple sobe jednako su namještene, s modernijom opremom i dvije odvojene spavaće sobe.
Obroci: Obogaćen kontinentalni buffet doručak.

Cijena: od 4.135,00 kn po osobi (cijena ovisi o datumu, vrsti sobe, vrsti pansiona, broju osoba i broju dana)

Hotel KALIMERA MARE
Grad: Kardamena

Official cat.: ***
Usluge: polupansion

Pretraživanje: www.kalimeramare.gr

Ugodan hotel, okružen lijepo uređenim vrtom, nalazi se samo 100 metara od duge pješčano – šljunčane plaže, koja se prostire do 3 km udaljenog popularnog ljetovališta Kardamena.

Položaj: Ugodan hotel, okružen lijepo uređenim vrtom, nalazi se samo 100 metara od duge pješčano – šljunčane plaže, koja se prostire do 3 km udaljenog popularnog ljetovališta Kardamena.
Ponuda: Ugodan, mali hotel, koji se sastoji od tri zgrade, ima dnevni prostor s recepcijom s besplatnim WiFi-jem i internet kutkom, restoran, lounge bar, pool-snack bar, fitness, biljar, dječje igralište, bazen s odvojenim dijelom za djecu, terasu za sunčanje s ležaljkama i suncobranima, te parkiralište. Mogućnost najma ručnika za kupanje i bicikala.
Smještaj: Vrlo udobne i ugodno namještene sobe imaju kupaonicu s kadom, WC, sušilo za kosu, sef, telefon, TV, besplatan WiFi, mini hladnjak i balkon. Mogućnost najma klima uređaja. Obiteljske sobe su istovjetno opremljene, s time da imaju dnevni boravak s jednim ili dva kauča na razvlačenje i odvojenu spavaću sobu.
Obroci: Obogaćen kontinentalni buffet doručak i večera koju poslužuju sa salatnim buffetom.

Cijena: od 4.913,00 kn po osobi (cijena ovisi o datumu, vrsti sobe, vrsti pansiona, broju osoba i broju dana)

Hotel MITSIS SUMMER PALACE
Grad: Kardamena

Official cat.: *****
Usluge: all inclusive

Pretraživanje: www.mitsishotels.com/ hotels/ summer-palace

Popularan hotel poznatog lanca hotela Mitsis se nalazi na blagoj padini i rasprostire se neposredno iznad lijepe pješčano – šljunčane plaže do koje se može doći stepenicama ili povremeno dizalom. Središte Kardamene, koje nudi brojne mogućnosti za kupovinu i zabavu, je udaljeno približno 5 km. S autobusne stanice udaljene nekoliko metara od hotela možete se odvesti autobusom do 30 km udaljenog glavnog grada Kosa.

Položaj: Popularan hotel poznatog lanca hotela Mitsis se nalazi na blagoj padini i rasprostire se neposredno iznad lijepe pješčano – šljunčane plaže do koje se može doći stepenicama ili povremeno dizalom. Središte Kardamene, koje nudi brojne mogućnosti za kupovinu i zabavu, je udaljeno približno 5 km. S autobusne stanice udaljene nekoliko metara od hotela možete se odvesti autobusom do 30 km udaljenog glavnog grada Kosa.
Ponuda: Hotel ima ukupno 252 sobe u glavnoj zgradi i susjednim bungalovima. Svojim gostima nudi recepciju, lobby s besplatnim WiFi-jem, TV kutak, glavni restoran, à la carte restoran, snack bar, minimarket, suvenirnicu, cvjećarnu, unutarnji bazen sa slatkom vodom, jacuzzi, saunu, fitness, vanjski bazen s morskom vodom s odvojenim dijelom za djecu, šest vanjskih bazena u predjelu obiteljskih soba, dječji bazen s tri tobogana, dječje klubove za različite dobne skupine: mini klub (4-12 godina), junior klub (13-15 godina) u srpnju i kolovozu, dječje igralište i parkiralište. Upotreba spa centra s masažama u susjednom sestrinskom hotelu Blue Domes.
Ultra all inclusive: Raniji doručak, doručak, brunch, ručak, večera i kasnija večera, te midnight snack u glavnom restoranu. U doručak je uključen svježe iscijeđen narančin sok. 24-satna posluga u sobu. Punjenje minibara svaki drugi dan vodom, bezalkoholnim pićima i pivom. Grčki i vegetarijanski kutak, tematske večeri i show cooking u glavnom restoranu. Poželjno je da muškarci prilikom večere imaju duge hlače, odnosno barem bermude. Večera u à la carte restoranu „Bella Vista“ uz prethodnu rezervaciju. Razne zakuske tijekom dana, palačinke u baru uz bazen, pizza, hot dog, salate, popodnevna kava, čaj i peciva, sladoled, lokalna alkoholna i bezalkoholna pića u različitim barovima poslužuju se između 10.00 ujutro i 02.00 sata iza ponoći. Od sportskih aktivnosti na raspolaganju su aerobik, joga, pilates, odbojka na pijesku, najam kanua i pedalina, soba za zabavu, pikado, obnovljen fitness, tečajevi slikanja, tečajevi plivanja, plesni tečajevi, stolni tenis, tenis na dva teniska igrališta, vaterpolo, jogging i treking. Uz nadoplatu su na raspolaganju i escape room, jahanje, ronjenje, stolni nogomet, biljar i sportovi na vodi na plaži. Dnevna i večernja animacija za odrasle i djecu. Besplatna upotreba ručnika za kupanje, ležaljki i suncobrana uz bazene i na plaži. Gosti hotela mogu besplatno koristiti usluge u sestrinskom hotelu Mitsis Ramira Beach u Psalidiju.
Smještaj: U grčkom stilu opremljene, prostrane sobe imaju kupaonicu s tušem ili kadom, WC, sušilo za kosu, TV, klima uređaj, besplatan WiFi, kuhalo za vodu, mini bar, sef, kupaći ogrtač i papuče, te balkon ili terasu. Obiteljske sobe imaju dodatnu spavaću sobu i izlaz na bazen, kojeg dijele s 15 soba.
Obroci: Američki buffet doručak, buffet ručak i buffet večera.

Cijena: od 5.544,00 kn po osobi (cijena ovisi o datumu, vrsti sobe, vrsti pansiona, broju osoba i broju dana)

SJEVEROZAPADNA OBALA OTOKA
Od glavnoga grada Kosa, negdje u blizini zračne luke, na sjeverozapadnoj strani otoka nalaze se tri ljetovališta: Tigaki, Marmari i Mastichari. Nekad su to bila mala snena ribarska sela, a danas su glavne odmarališne destinacije na otoku, koje se ponose dobrom infrastrukturom. Brojni barovi, taverne i trgovine, fine bijele pješčane plaže i uređeni, uglavnom noviji hoteli uz plaže, nude idealne mogućnosti za nezaboravan odmor za cijelu obitelj. Plaža se postepeno spušta prema moru, postoji mogućnost najma ležaljki i suncobrana, a može se pronaći i prirodni hlad. Umjeren sjeverozapadnjak, koji obično puše u vrućim ljetnim danima, ugodno će nas rashladiti, te stvara dobre uvjete za ljubitelje surfanja. Očaravajuća plodna okolina, mami na pješačenje i izlete biciklima, koje možete iznajmiti skoro na svakom uglu. Udaljenost od zračne luke: Tigaki 17 km, Marmari 15 km i Mastichari 9 km.

Hotel EURO VILLAGE ACHILLEAS
Grad: Sjevernozapadna obala otoka

Official cat.: ****
Usluge: all inclusive

Pretraživanje: www.achilleashotel.com

Hotel se nalazi neposredno uz plitku pješčanu plažu, te je od malog ribarskog mjesta Mastichari udaljen 1,5 km, a od centra grada Kosa 22 km.

Položaj: Hotel se nalazi neposredno uz plitku pješčanu plažu, te je od malog ribarskog mjesta Mastichari udaljen 1,5 km, a od centra grada Kosa 22 km.
Ponuda: Veliki hotelski kompleks sastoji se od većeg broja zgrada i ima ukupno 421 sobu. Svojim gostima nudi prijemnu dvoranu s recepcijom, restoran, bar, TV kutak, internet café, diskoteku, dva velika bazena, dva dječja bazena, terasu sa suncobranima i ležaljkama, pool bar, trgovinu, mogućnost najma bicikla, kao i brojne sportske aktivnosti.
All inclusive: Doručak, ručak i večera. Vino, točeno pivo i bezalkoholna pića uz obroke, domaća alkoholna i bezalkoholna pića, kava, čaj od 10.00 do 23.00 sata. Pite, sendviči, pizze, domaća peciva i sladoled od 10.00 do 18.00 sati. Fitness, tenis, stolni tenis, mini golf, košarka i pikado.
Smještaj: Ugodno opremljene sobe imaju kupaonicu s kadom, WC, sušilo za kosu, klima uređaj sa samostalnim podešavanjem, sef, telefon, TV, hladnjak i balkon ili terasu. Obiteljske sobe su jednako opremljene, s time da imaju i dodatni prostor. Superior sobe su isto tako opremljene, s time da su modernije, te na raspolaganju imaju papuče, kuhalo za kavu ili čaj i besplatan WiFi.
Obroci: Američki buffet doručak, buffet ručak i buffet večera.

Cijena: od 4.612,00 kn po osobi (cijena ovisi o datumu, vrsti sobe, vrsti pansiona, broju osoba i broju dana)

Hotel NEPTUNE
Grad: Sjevernozapadna obala otoka

Official cat.: *****
Usluge: polupansion

Pretraživanje: www.neptune.gr

Već godinama najbolji hotel na Kosu i jedan od najboljih u cijeloj Grčkoj rasprostire se na prostranom, mirnom, zelenom okruženju tik uz lijepu, dugu, pješčanu plažu Troulos.

POEZIJA EGEJSKIH DRAŽI, KOJA TRAJE I TRAJE
Bezvremenska, lagodna južnoeuropska odmarališna oaza sa savršenom zapadnoeuropskom uslugom, preuzet će našu dušu kao najljepši lirski stihovi, a sve ostalo će postati nebitno.

Položaj: Već godinama najbolji hotel na Kosu i jedan od najboljih u cijeloj Grčkoj rasprostire se na prostranom, mirnom, zelenom okruženju tik uz lijepu, dugu, pješčanu plažu Troulos. Do centra najbližeg mjesta Mastichari ima 5 km, a do glavnog grada 15 km. Autobusna stanica lokalnog autobusa udaljena je 300 m od hotela.
Ponuda: Hotel je primjeren za svakoga. Kako za obitelji s malom djecom, parove koji traže romantičan kutak za zajedničke trenutke, gurmane, sportski aktivne, za one koji uživaju u izležavanju na plaži, tako i za one koji žele ugodne i mirne dane odmora provesti u uslugama spa & beauty centra, koji se prostire na 1600 m2. U glavnoj zgradi su prijemna dvorana s recepcijom, glavni hotelski bar i internet kutak. Osim navedenog, hotel ima i četiri restorana, veći broj barova, suvenirnicu, minimarket, zlatarnu, čuvanje i animaciju za djecu u dječjem klubu, dječji aqua park, frizerski salon i uređeno parkiralište. Topli ambijent, kao stvoren za uživanje na ljetnom odmoru, okružen je u cijelosti uređenim zelenim vrtom, u kojem su jacuzzi, četiri bazena za plivanje i tri dječja bazena. Ako u paleti besplatnih sportsko rekreativnih aktivnosti, kao što su fitness, mini nogomet, košarka, odbojka na plaži, boćanje, stolni tenis i mačevanje, nećete pronaći ništa za sebe, uz nadoplatu su vam još na raspolaganju i tenis, squash, golf i biciklizam. Dok ćete plivati u jednom od bazena, kupati se u jacuzziju ili se grijati u sauni, u mislima ćete već biti na nekom od večernjih događanja organiziranim posebno za goste hotela, bilo u diskoteci ili u manjem kazalištu na otvorenom. Besplatne ležaljke i suncobrani uz bazene i na plaži, te besplatna upotreba ručnika za kupanje.
Smještaj: Standardne sobe imaju kupaonicu s kadom ili tušem, WC, sušilo za kosu, kupaće ogrtače, papuče, klima uređaj sa samostalnim podešavanjem, sef, telefon, TV, besplatan WiFi, minibar ili hladnjak, kuhalo za kavu ili čaj i balkon ili terasu. Superior sobe su jednako opremljene, s time da su prostranije i dodatno imaju DVD player. Obiteljski apartmani su jednako opremljeni, te imaju kuhinjsku nišu i još jednu spavaću sobu s kupaonicom odvojenom vratima. Na upit vam možemo rezervirati i različite vrste izvanstandardnih apartmana i suita.
Obroci: Američki buffet doručak i buffet večera sa show cookingom.

Cijena: od 7.538,00 kn po osobi (cijena ovisi o datumu, vrsti sobe, vrsti pansiona, broju osoba i broju dana)

KEFALOS
Kefalos leži na jugozapadnom dijelu otoka i omiljena je destinacija za windsurfere i zmajare svih stupnjeva znanja. Na Kefalosu ćete naći windsurf i kite centar, te ostalu ponudu tipičnu za grčke otoke. Popularna, bez ikakve gužve, duga pješčana plaža Kohilari, s mekim bijelim pijeskom i bez prirodnih opasnih prepreka, udaljena je svega 6 km. Od lipnja do kolovoza vjerojatnost da bude vjetra je 90 % i od podneva nadalje sa sjeverozapada puše vjetar meltemi jačine 4,5-6 Bft. Ljetovalište je od zračne luke udaljeno 18 km.

Hotel IKOS ARIA
Grad: Kefalos

Official cat.: *****
Usluge: ultra all inclusive

Pretraživanje: www.ikosresorts.com/ resorts/ ikos-aria

Potpuno nov hotelski resort svojim gostima nudi usluge na najvišoj razini, a nalazi se na jugozapadnoj obali otoka u ljetovalištu Kefalos tik uz vlastitu 850 m dugu prekrasnu pješčanu plažu. Lokacija predstavlja idealnu bazu za upoznavanje povijesnih i arheoloških znamenitosti otoka, te uistinu posebno mjesto, gdje se možete potpuno opustiti s predivnim pogledom na Egejsko more. Središte Kefalosa, gdje se nalaze taverne, trgovine i barovi udaljeno je samo nekoliko minuta hoda, a do glavnog grada Kosa ima 33 km.

Položaj: Potpuno nov hotelski resort svojim gostima nudi usluge na najvišoj razini, a nalazi se na jugozapadnoj obali otoka u ljetovalištu Kefalos tik uz vlastitu 850 m dugu prekrasnu pješčanu plažu. Lokacija predstavlja idealnu bazu za upoznavanje povijesnih i arheoloških znamenitosti otoka, te uistinu posebno mjesto, gdje se možete potpuno opustiti s predivnim pogledom na Egejsko more. Središte Kefalosa, gdje se nalaze taverne, trgovine i barovi udaljeno je samo nekoliko minuta hoda, a do glavnog grada Kosa ima 33 km.
Ponuda: Luksuzni hotel otvara svoja vrata u 2019. godini, te raspolaže s ukupno 373 sobe i suita, koji se nalaze u glavnoj zgradi i susjednim bungalovima. Hotel ima dnevni prostor s recepcijom, besplatan WiFi, glavni restoran, 7 à la carte restorana, 8 barova, diskoteku, parkiralište, 5 grijanih bazena s odvojenim dijelom za djecu, dječje igralište, te dječje klubove za različite dobne skupine: mini klub (4-12 godina) i teen club (13-17 godina). Organizirano je čuvanje najmlađe djece od 4 mjeseca do 4 godine uz nadoplatu. Na raspolaganju su također spa centar sa unutarnjim bazenom i jacuzzijem, turskom, finskom saunom i fitnessom, te frizerski i kozmetički salon.
Ultra all inclusive: Doručak, ručak i večera u glavnom restoranu i određenim à la carte restoranima, koji nude širok izbor od preko 300 vrsta grčkih i internacionalnih vina. Koktele priprema višestruko nagrađivan barmen. Posluga u sobu 24 sata i minibar s dnevnim punjenjem priznatih brandova pića. Piće, kokteli i zakuske mogu se poslužiti do ležaljke gosta uz bazene i na plaži. Razne zakuske tijekom dana, popodne kava, čaj i peciva, sladoled, lokalna i internacionalna alkoholna i bezalkoholna pića u raznim barovima poslužuju se između 09.00 sati ujutro i 02.00 sata iza ponoći. Od sportskih aktivnosti gostima su na raspolaganju tenis s dva teniska terena, aerobik, aqua aerobik, odbojka na pijesku, joga, pilates, zumba, fitness, prezentacija tečaja ronjenja u bazenu, mini nogomet, brdski biciklizam i stolni tenis. Najam kanua, čamaca ili pedalina (20 min/dan), te jedrenje na dasci (1 sat po osobi za vrijeme boravka). Uz nadoplatu škola tenisa, ronjenja, windsurfinga, skijanja na vodi i vožnje katamaranom. Na plaži čuvanje djece od 4 do 12 godina bez nadoplate (30 min/dan). Besplatne ležaljke i suncobrani uz bazene i na plaži. Dnevna i večernja animacija za odrasle i djecu. Uz prethodnu rezervaciju „Mini drive adventure“, gostima je na raspolaganju besplatna cjelodnevna upotreba novog auta Mini jednom tijekom boravka, kojim mogu otkrivati ljepote otoka.
Smještaj: Udobno namještene, prostrane i moderne sobe imaju kupaonicu s tušem ili kadom, WC, sušilo za kosu, DVD i CD player, TV, klima uređaj, besplatan WiFi, Nespresso aparat za kavu, kuhalo za vodu, mini bar (dnevno punjenje), sef, kupaći ogrtač i papuče, te balkon ili terasu. Junior suiti su istovjetno opremljeni, samo što su prostraniji, te dodatno imaju i kauč.
Obroci: Američki buffet doručak, buffet ručak i buffet večera.

Cijena: od 9.594,00 kn po osobi (cijena ovisi o datumu, vrsti sobe, vrsti pansiona, broju osoba i broju dana)