CC0
FOTO: CC0

K R A K O W
Wadowice – Auschwitz – Wieliczka, 16.-19.04.2020.

VRIJEDNOST VIŠE: Uključeni polupansioni, te ulaznice za Auschwitz i Rudnik soli Wieliczka!!

1. dan: 16.04.2020. VUKOVAR – VINKOVCI – ĐAKOVO – OSIJEK – POLAZAK
Polazak u kasnijim večernjim satima, predvidivo oko 22 sata. Noćna vožnja turističkim autobusom kroz Mađarsku i Slovačku do Poljske…

2.dan: 17.04.2020. WIELICZKA – KRAKOW
Dolazak u WIELICZKU. Posjet RUDNIKU SOLI, jednom od najvećih rudnika soli u Europi. Sastoji se devet katova, dubine 327 metara i dug je preko 300 kilometara. Mjesto je najslavnije upravo po Rudniku soli koji je 1978. godine upisan na Unescov popis mjesta svjetske baštine. Rudnik je postao pravi podzemni grad u stijeni od soli. U rudniku nalazi se kapela blažene Kinge koja je ujedno i najveća podzemna crkva na svijetu, smještena je na dubini od 200 metara. Uz brojne drevne skupture od soli ovdje možete naći i djela mnogih suvremenih umjetnika. U sklopu rudnika, zahvaljujući ljekovitim svojstvima soli smjestio se i rehabilitacijski centar, kao i wellness kompleks.
Zadržavanje oko 2 sata.

Odlazak za KRAKOW. Razgled ćemo podijeliti u 2 dijela, 2. i 3. dan: WAWEL gdje se nalazi KRALJEVSKI DVORAC, jedna od najljepših renesansnih palača Europe i KATEDRALA koja se nalazi u dvorištu Wawela, mjesto krunjenja i posljednje počivalište poljskih kraljeva. Posjeta ostalim znamenitostima: TRG GLAVNE TRŽNICE, glavni trg grada i drugi po veličini u Europi nakon Trga sv. Marka u Veneciji, FLORIJANOVA VRATA, UTVRDA BARBICAN, TORANJ I CRKVA SVETE DJEVICE MARIJE, poznate po svom oltaru i zvuku trube svakog sata, KAZIMIROVA ŽIDOVSKA ČETVRT.
Odlazak za hotel. Smještaj, večera. Noćenje.

3. dan: 18.04.2020. KRAKOW – AUSCHWITZ – WADOWICE
Doručak. Nakon doručka put u OSWIENCIM gdje se nalazi muzej zloglasnog i najvećeg logora smrti nacističke njemačke AUSCHWITZ – BIRKENAU. Projekcija filma i razgled muzeja.

Odlazak u WADOWICE, rodno mjesto Ivana Pavla II. Razgled izvana rodne kuće Ivana Pavla II, te posjeta župnoj crkvi. Povratak u KRAKOW u kasnijim poslijepodnevnim satima. Nastavak razgleda grada (2. dio) i slobodno vrijeme. Večera. Noćenje.

4. dan: 19.04.2020. KRAKOW – OSIJEK – ĐAKOVO – VINKOVCI – VUKOVAR
Doručak. Odlazak u obližnji, nekoliko kilometara udaljen dio Krakowa koji se naziva LAGIEWNIKI gdje se nalazi svetište MILOSRDNOG ISUSA. Ovdje je živjela i umrla sveta Faustina Kowalska koja je primila objavu o božanskom milosrđu. Posjetit ćemo njezin grob i vidjeti sliku Milosrdnog Isusa koju je naslikao Adolf Hyla prema uputama sv. Faustine. Razgled svetišta. Odlazak u centar Krakowa i slobodno vrijeme do polaska koje se planira oko 13 sati.
Slijedi povratak u pravcu Hrvatske. Dolazak se predviđa oko ponoći.