Creative Commons CC0
FOTO: CC0

K R A K O W
Wadowice – Auschwitz – Wieliczka, 05.- 08.10.2019.

VRIJEDNOST VIŠE: Uključeni polupansioni, te ulaznice za Auschwitz i Rudnik soli Wieliczka!!

0. dan: POLAZAK
Polazak u kasnijim večernjim satima, predvidivo oko 23 sata. Noćna vožnja turističkim autobusom korz Mađarsku i Slovačku do Poljske…

1. dan: KRAKOW
Dolazak u Krakow u kasnijim prijepodnevnim satima. Po dolasku odlazak na razgled grada u pratnji lokalnog vodiča, grada koji je nekada bio prijestolnica Poljske, a danas centar znanosti, religije i kulture centralne Europe. Povijesna gradska jezgra uvrštena je 1978. u popis UNESCO-ove svjetske baštine. Razgled počinje na brdašcu WAWEL gdje se nalazi KRALJEVSKI DVORAC, jedna od najljepših renesansnih palača Europe i KATEDRALA koja se nalazi u dvorištu Wawela, mjesto krunjenja i posljednje počivalište poljskih kraljeva. Posjeta ostalim znamenitostima: TRG GLAVNE TRŽNICE, glavni trg grada i drugi po veličini u Europi nakon Trga sv. Marka u Veneciji, FLORIJANOVA VRATA, UTVRDA BARBICAN, TORANJ I CRKVA SVETE DJEVICE MARIJE, poznate po svom oltaru i zvuku trube svakog sata, KAZIMIROVA ŽIDOVSKA ČETVRT… Početak razgleda bit će na glavnom trgu – Rynek Glowny, ujedno i najveći srednjovjekovni trg. Smještaj u hotel***. Večera. Slobodno vrijeme. Noćenje.

2. dan: KRAKOW – KALWARIA ZEBRZYDOWSKA
Doručak. Odlazak u obližnji gradić imena KALWARIA ZEBRZYDOWSKA, svetišta zaštićenog UNESCO-om gdje se nalazi poznati Križni put koji se prostire na 7 km2 i naziva se poljska Golgota, a gdje je od najranijeg djetinjstva hodočastio Karol Wojtyla s roditeljima.
Povratak u KRAKOW. Slobodno vrijeme za šetnju, shoping, odmor i razonodu po vlastitom izboru. Večera. Noćenje.

3. dan: KRAKOW – AUSCHWITZ – WADOWICE
Doručak. Nakon doručka put u OSWIENCIM gdje se nalazi muzej zloglasnog i najvećeg logora smrti nacističke njemačke AUSCHWITZ – BIRKENAU. Projekcija filma i razgled muzeja. Razgled i slobodno vrijeme. Odlazak u WADOWICE, rodno mjesto Ivana Pavla II. Posjet rodnoj kući Ivana Pavla II i župnoj crkvi. Šetnja povijesnom jezgrom i slobodno vrijeme za aktivnosti po želji. Povratak u Krakow. Večera. Noćenje.

4.dan: KRAKOW – WIELICZKA
Doručak. Posjet RUDNIKU SOLI WIELICZKA, jedan od najvećih rudnika soli u Europi. Sastoji se devet katova, dubine 327 metara i dug je preko 300 kilometara. Mjesto je najslavnije upravo po Rudniku soli koji je 1978. godine upisan na Unescov popis mjesta svjetske baštine. Rudnik je postao pravi podzemni grad u stijeni od soli. U rudniku nalazi se kapela blažene Kinge koja je ujedno i najveća podzemna crkva na svijetu, smještena je na dubini od 200 metara. Uz brojne drevne skupture od soli ovdje možete naći i djela mnogih suvremenih umjetnika. U sklopu rudnika, zahvaljujući ljekovitim svojstvima soli smjestio se privatni rehabilitacijski centar, kao i wellness kompleks.
Nastavak putovanja prema mjestu polaska. Dolazak se predviđa oko ponoći ili slijedećeg dana u ranim jutarnjim satima.