CC0
FOTO: Pixabay CC0

PROLJETNA CVJETNA RAPSODIJA
LJUBLJANA I ARBORETUM VOLČJI POTOK
+ SHOPPING

1 dan autobusom, 25.04.2020.

Polazak iz Slavonije (Vukovar, Vinkovci, Đakovo i Slavonski Brod) u ranijim jutarnjim satima. Ugodna vožnja prema Sloveniji, do arboretuma Volčji potok. Po dolasku, razgled najposjećenijeg botaničkog vrta u Sloveniji smještenog svega 20 km od Ljubljane koji se prostire na 85 hektara površine zasađenih sa više od 3500 biljaka iz cijelog svijeta. Upravo u travnju se svake godine održava proljetna izložba cvijeća, te je najbolje vrijeme za proljetnu cvjetnu bajku sa šarenim poljanama tulipana. Proljetna izložba se mijenja iz dana u dan, jer su u arboretumu posađeni tulipani različitih sorti koji cvatu u različito vrijeme, pa se tako mijenjaju i poljane. Prepuštamo vas uživanju u šarolikom cjetnom carstvu!
Nakon uživanja u Volčjem potoku, napuštamo arboretum i idemo do Ljubljane. Razgled i šetnja gradom: PREŠERNOV TRG, PREŠERNOV SPOMENIK, CRKVA MARIJINA NAVJEŠTENJA, TROMOSTOVLJE, MESARSKI MOST, ZMAJEV MOST, LJUBLJANSKA TRŽNICA, KATEDRALA SV. NIKOLE ….
Kraće slobodno vrijeme za vlastite sadržaje, a zatim slijedi odlazak u BTC City shopping centar u Ljubljani gdje se, između ostalog, nalazi i Primark. Slobodno vrijeme za shopping, objed, šetnju…
Nakon shoppinga, odlazak u pravcu Hrvatske. Dolazak se predviđa u kasnijim večernjim satima.