CC0
FOTO: CC0

LJUBLJANA – KLAGENFURT – BLED

LJUBLJANA – KUĆA EKSPERIMENATA – BLED – KLAGENFURT
– MINUMUNDUS
17.-19.05.2019.

VRIJEDNOST VIŠE: UKLJUČENI POLUPANSIONI + ULAZNICE!

1. dan: POLAZAK// VUKOVAR – OSIJEK – ĐAKOVO – SLAVONSKI BROD – LJUBLJANA – KLAGENFURT
Polazak u jutarnjim satima. Ugodna vožnja autobusom u pravcu Zagreba do LJUBLJANE ili EMONE. Svejedno kako ga zovete, ovaj grad sa 300 tisuća stanovnika oduševit će vas sa svojim brojnim legendama, dvorcima i bogatom poviješću. U razgled Ljubljane najbolje je krenuti sa Prešernovog trga. Slijedi šetnja do franjevačkog samostana, zatim najljepšeg gradskog mosta – Tromostovja, Filipov dvorec, Kresija, park Tivoli, dvorac Tivoli, a možete se popeti i do Ljubljanskog grada, srednjovjekovnog dvorca odakle se grad vidi kao na dlanu. Posjet KUĆI EKSPERIMENATA, netipičnom muzeju u kojemu je svaki izložak postavljen da se prouči vlastitim rukama. Nakon razgleda slobodno vrijeme za vlastite sadržaje, te nastavak puta prema BLEDU. Smještaj u hotel, večera. Predlažemo individualnu šetnju uz jezero, s obzirom da je hotel udaljen svega 100 metara od jezera. Noćenje.

2. dan: BLED – KLAGENFURT – MINIMUNDUS
Doručak. Cjelodnevni izlet u Klagenfurt. Najprije slijedi posjeta MINIMUNDUSU, zabavnom parku minijaturnih građevina, koji se nalazi na jezeru Worthersee. Uživajte u razgledu 150 modela najljepših i najpoznatijih građevina s pet kontinenata, izrađenih u omjeru 1:25 na velikoj površini od 26.000 m2, te obiđite svijet u jednom danu. Slobodno vrijeme za individualne sadržaje, kupovinu suvenira…
Nakon mini svijeta, razgled KLAGENFURTA, glavnog i najvećeg grada austrijske pokrajine Koruške, u pratnji vodiča: Vijećnica, Landhaus, crkva Svete Marije, crkva Sv. Duha… Slobodno vrijeme, te povratak u Bled. Večera. Noćenje.

3. dan: BLED-POVRATAK// SLAVONSKI BROD – ĐAKOVO – OSIJEK – VUKOVAR
Doručak. Prijepodne rezervirano za uživanje u BLEDU, biseru Julijskih Alpa koji se smjestio uz najpoznatije ledenjačko jezero u Sloveniji. Predlažemo fakultativni odlazak brodićem do crkve Marijina Uznesenja, smještene na otočiću usred jezera gdje obavezno zazvonite “Zvono želja” za sreću i ispunjenje želja ili posjetite Bledski dvorac, s kojeg se pruža prekrasan pogled na jezero. Slobodno vrijeme za šetnju uz jezero, kavicu i vlastite sadržaje. Svakako vrijedi isprobati i poznate bledske kremšnite – zasladite se i uživajte u slovenskoj poslastici.

U ranijim poslijepodnevnim satima nastavak puta prema Hrvatskoj.
Očekivani povratak u večernjim satima.