CC0
FOTO: CC0

MIKONOS – ljetovališna prijestolnica svjetskog jet seta

Avionom do Santorinija, brodom do Mikonosa. Let: subotom iz Ljubljane, svaki dan iz Venecije, utorkom i subotom iz Beča

Cijene uključuju: odabrani smještaj, zračni prijevoz, zračne i sigurnosne pristojbe, pomoć na aerodromima (Ljubljana, Maribor), predstavnika na matičnom odredištu, sve potrebne transfere, prijevoz brodom, mogući zamjenski smještaj, osiguranje od nezgode, troškove organizacije i prodaje.

Obavezno plaćanje boravišne pristojbe na licu mjesta. Mogućnost neobvezatne nadoplate za zdravstveno osiguranje samo 1 € po osobi po tjednu i osiguranje od rizika otkaza samo 2,96%.

Najpoznatiji grčki otok, svijet glamura i zabave, zlatnog pijeska i noćnih klubova, slavnih i bogatih, dekadentnih i ekstravagantnih, svijet kontrasta i boja. Prestižni barovi, vrhunski restorani, mondeni butici, marina prepuna luksuznih jahti, okus hladnog koktela, užarena atmosfera u divljem plesnom ritmu noći, osjećaj glamura… Samo korak dalje su idilične, vijugave uličice pune snježno bijelih, kockastih kućica s jarko obojenim prozorima, prodavačica cvijeća s magarcem, cjenjkanja s ribarima za jutarnji ulov, a na vrhu brežuljka mlinovi na vjetar s razapetim krilima. Sve je to Mikonos i još više od toga. Kao jedan od manjih otoka Kiklada, Mikonos je s pravom na glasu kao najskuplji kozmopolitski i nekonvencionalan grčki otok. Ulaskom u atmosferu otoka ulazimo u svijet u kojem neobično postaje uobičajeno, a nedozvoljeno dozvoljeno. Nitko vas ne gleda čudno, čak i ako se usred dana šećete odjeveni samo u donje rublje. Više puta tjedno organizira se i dobro posjećen izbor za Miss drag queen. Mikonos je pravo mjesto za ljude bez predrasuda, a sve to je ostalo još iz vremena hipi komuna na otoku, sada naravno u modernijem i skupljem ruhu. Tu uvijek vrvi događajima čemu pridonose svi posjetioci. Večer možete započeti u jednom od izvrsnih restorana, gdje se uz jastog, kavijar i šampanjac pripremate za nastavak noći. Slijedi obilazak barova sa živom ili disko glazbom, ples uz vruće ritmove, posjet klubovima s tradicionalnom grčkom glazbom, a, kao šećer na kraju, nakon cjelonoćnog provoda kavica u baru na plaži. Naravno da Mikonos ne nudi samo ludi, neobuzdani noćni život. Nakon duge neprospavane noći, ne želite zakasniti na kupanje na jednoj od predivnih otočkih plaža. Obala posuta finim pijeskom mami na izležavanje i uživanje u pogledu na preplanula tijela koja vas okružuju.

Pristup: Povezanost sa Santorinija je četiri do šest puta dnevno (ovisno o tipu plovila, plovidba traje od približno 2 pa do 3,5 sata). Povezanost između Samosa i Mikonosa je šest puta tjedno (plovidba traje približno 3 sata i 20 minuta).

Hotel VIENOULA’S GARDEN
Grad: Grad Mikonos

Official cat.: ***
Usluge: noćenje s doručkom

Pretraživanje: www.vienoulas-myconos.com

Položaj: Hotel izgrađen u tipičnom otočkom stilu nalazi se u predjelu Vrissi, 600 m od grada Mikonosa i 1 km od plaže Megali Ammos. U neporednoj blizini je autobusna stanica s koje vas lokalni autobus, više puta dnevno, vozi do nekih od najljepših plaža otoka.
Ponuda: Popularni, manji hotel s 27 soba ima dnevni prostor s recepcijom i mogućnošću najma sefa, besplatan WiFi, internet i TV kutak, bar, bazen, te terasu za sunčanje s ležaljkama i suncobranima.
Smještaj: Jednostavno opremljene sobe imaju kupaonicu s kadom ili tušem, WC, klima uređaj sa samostalnim podešavanjem, telefon, TV, hladnjak i balkon.
Obroci: Obogaćen kontinentalni buffet doručak.

Cijena: od 7.569,00 kn po osobi (cijena ovisi o datumu, vrsti sobe, vrsti pansiona, broju osoba i broju dana)

Boutiquehotel PELICAN BAY ART
Grad: Grad Mikonos

Official cat.: ****
Usluge: noćenje s doručkom, polupansion

Pretraživanje: www.pelicanbay-mykonos.com

Položaj: Suvremeni boutiquehotel leži na uzvisini 300 m od plaže Platis Yialos, odakle voze taksi čamci do ostalih obližnjih plaža. Do glavnog grada, do kojeg više puta na dan vozi lokalni autobus sa 300 m udaljene stanice, ima 4 km.
Ponuda: Hotel s 39 soba ima dnevni prostor s recepcijom, TV kutak, internet kutak i besplatan WiFi, više dizala, blagovaonicu za doručak, snack bar, bazen, te terasu za sunčanje sa suncobranima i ležaljkama. Za rekreaciju i opuštanje je na raspolaganju fitness, a uz nadoplatu i sauna.
Smještaj: Ukusno opremljene sobe imaju kupaonicu s kadom, WC, sušilo za kosu, telefon, TV, klima uređaj sa samostalnim podešavanjem, WiFi, sef, te balkon ili terasu.
Obroci: Američki buffet doručak.

Cijena: od 7.662,00 kn po osobi (cijena ovisi o datumu, vrsti sobe, vrsti pansiona, broju osoba i broju dana)

Boutiquehotel MYKONOS AMMOS
Grad: Grad Mikonos

Official cat.: *****
Usluge: noćenje s doručkom

Pretraživanje: www.mykonosammoshotel.com

Položaj: Vrlo popularan boutiquehotel, član lanca Small Luxury Hotels of the World, nalazi se tik uz prelijepu pješčanu plažu Ornos, te je osim toga i idealna polazna točka za otkrivanje otoka, jer je od tradicionalnog mjestašca Ornos udaljen 2 km, a od centra glavnog grada Mikonosa 7 km.
Ponuda: Hotel izgrađen u tri reda, u potpunosti obnovljen 2012. godine, ima prijemnu dvoranu s recepcijom, internet kutak i besplatan WiFi, knjižnicu, minimarket, butik, dva restorana, lounge-beach bar, dva bazena i dvije terase za sunčanje s ležaljkama.
Smještaj: Suvremeno opremljene standard sobe imaju koncept otvorene kupaonice s tušem, zaseban WC, sušilo za kosu, telefon, klima uređaj sa samostalnim podešavanjem, sef, stropni ventilator, TV, CD i DVD player s USB priključkom, besplatan WiFi, minibar i balkon ili terasu. Superior sobe su opremljene jednako, s time da imaju balkon s pogledom na more. Na upit vam možemo rezervirati i deluxe sobe, jednako opremljene kao superior sobe, ali su bliže moru.
Obroci: Američki buffet doručak.

Cijena: od 9.055,00 kn po osobi (cijena ovisi o datumu, vrsti sobe, vrsti pansiona, broju osoba i broju dana)