Foto: ©Prague City Tourism
FOTO: Prag 1 ©Prague City Tourism

PROLJEĆE U PRAGU
PIVSKO-KRISTALNA TURA

PRAG – PLZEN – NIŽBOR – BUDIMPEŠTA
3 dana autobusom , 07.-09.04.2018.

ATRAKTIVAN PROGRAM I TERMIN!

 

0. dan: POLAZAK/VUKOVAR-VINKOVCI-ĐAKOVO-OSIJEK
Polazak u kasnijim večernjim satima, prema niže navedenom rasporedu. Noćna vožnja….

1. dan: PRAG
Dolazak u PRAG u jutarnjim satima. Prvi dio razgleda grada u pratnji lokalnog stručnog vodiča: HRADČANI, KATEDRALA SV. VITA, MALA STRANA, ZLATNA ULICA, CRKVA SV. NIKOLE, NERUDINA ULICA, KARLOV MOST, ŽIDOVSKA ČETVRT, MALOSTRANSKE NAMESTY, VALCAVSKE NAMESTY… Smještaj u hotel u Pragu. Odmor, a zatim za sve zainteresirane predlažemo odlazak javnim prijevozom do centra Praga i uživanju u proljetnim praškim večerima. Noćenje.

2. dan: PRAG – NIŽBOR – PLZEN
Doručak. Fakultativni izlet u NIŽBOR i PLZEN gdje ćemo se upoznati s procesom izrade sva češka simbola – kristala i piva. Prvo posjet malom mjestu Nižbor nedaleko Praga gdje se nalazi jedna od najpoznatijih tvornica češkog kristala poznata po svojem vrhunskom kristalu čija tradicija seže još od 1846. U tvornici se proizvodi široka lepeza kristala s raznim ukrasima od jednostavnih do iznimno složenih i sofisticiranih ukrasa, pozlaćenih, ručno oslikanih i pjeskarenih. Upoznat ćete pojedinačne faze proizvodnje staklenog kristala: ručnu proizvodnju, preradu, projektiranje i poliranje. Na kraju slijedi posjeta dućanu u kojem možete kupiti kristal i suvenire. Zatim, nastavljamo put to Plzena. Po dolasku šetnja starom gradskom jezgrom: renesansna vijećnica iz 16. st.; gotička katedrala sv. Bartolomeja iz 13. st.; sinagoga, treća po veličini u svijetu.

Slijedi posjet Plzenskoj pivovari u kojoj se proizvodi jedno od najpoznatijih čeških piva Pilsner Urquell. Tu ćete se upoznati s tradicijom i tehnologijom proizvodnje čuvenog piva uz degustaciju. Slijedi kraće slobodno vrijeme za osobne programe te povratak prema Pragu u poslijepodnevnim satima. Ostatak dana slobodan za vlastite sadržaje. Navečer predlažemo fakultativni zajednički odlazak na večeru u jednu od praških pivnica.

Za one koji ostaju u Pragu, slobodan dan za vlastite sadržaje. Uživajte u proljetnim čarima Praga, praškim delicijama i slasticama. Posjetite brdo Petrin, gdje se nalazi vidikovac , minijaturni Eiffelov toranj s kojeg se pruža prekrasan pogled na grad Prag ili, pak, ako ste ljubitelj čokolade, posjetite Muzej Choco – Story koji pripada velikoj obitelji muzeja čokolade širom svijeta: Belgiji, Francuskoj, Meksiku i Češkoj. Sve izložbe u muzeju dolaze iz privatne zbirke koja je jedinstvena. Noćenje.

3. dan: PRAG – BUDIMPEŠTA – POVRATAK/OSIJEK-ĐAKOVO-VINKOVCI-VUKOVAR
Doručak. Napuštanje hotela i pripreme za povratak. Vožnja u pravcu BUDIMPEŠTE, te razgled grada iz vodene perspektive, jer vam predlažemo fakultativni odlazak na vožnju brodom ispod najljepših mostova Budimpešte. Nastavak putovanja. Povratak se predviđa oko ponoći.