CC0
FOTO: CC0

RIM – VJEČNI GRAD
5 dana autobusom
ASSISI – RIM – VATIKAN

VRIJEDNOST VIŠE: Uključeni polupansioni!
25.-29.03.2020.

1. dan: VUKOVAR/OSIJEK/ĐAKOVO/SL.BROD/ZAGREB – POLAZAK
Polazak u kasnijim večernjim satima u smjeru Italije. Noćna vožnja.

2. dan: ASSISI – RIM
Dolazak u ASISSI oko podne. Razgled grada: središnji gradski trg, rodna kuća sv. Franje, te njegova crkva i grob, crkva i grob sv. Klare, crkva Gospe od Anđela – Porcijunkula. Kraće slobodno vrijeme. Nastavak puta prema Rimu. Uvodna priča o gradu, te nakon toga smještaj u Hrvatski Dom (Domus Croata). Večera. Noćenje.

3. RIM
Doručak. Cijeli dan rezerviran za razgled RIMA, slobodno vrijeme i individualne sadržaje. Garantiramo da ćete se navečer osjećati kao pravi Rimljani. Odlazak do Trga Colonne na kojem se nalazi stup Marka Aurelija, ukrašen spiralnim reljefima. Razgledat ćete i Panteon i odmoriti se na živopisnom baroknom Trgu Navona, sa crkvom Svete Agnese i predivnim fontanama.

A nedaleko se smjestila i jedna od najljepših baroknih rimskih simbola – Fontana di Trevi. Nastavljamo prema Trgu Venezia gdje se nalazi grob Neznanom junaku, spomenik kralju Vittoriu Emanuelu II i veličanstvena palača Venezia, Trajanova tržnica, Trajanov stup, Rimski forum, glavni trg iz doba rimskog carstva, Coloseum …. Njegovim poznatim stubama penjemo se do brda Kapitolij te kipom Marka Aurelija i čuvenim Michelangelovim stubama, a tu je i Marcelovo kazalište…. Slobodno vrijeme za osobne sadržaje. Povratak u Domus Croata. Večera. Noćenje.

4. RIM
Doručak. Dan rezerviran za VATIKAN, državu u gradu, sjedište Rimokatoličke crkve i Svetog Oca. Posjet BAZILICI SV. PETRA (Basilica di San Pietro). Šetnju nastavljamo do Anđeoske tvrđave, pa dalje preko Mosta Sv. Anđela i Palače pravde. Posjetit ćemo crkvu Sv. Jeronima i papinski hrvatski zavod. Poslijepodne slobodno za posjet muzejima, shopping, šetnju, kupovinu suvenira…

Predlažemo posjetu Vatikanskim muzejima sa poznatom Sikstinskom kapelom (ulaznice se moraju rezervirati online, dosta ranije). Povratak u Domus Croata, odmor. Večera. Noćenje.

U večernjim satima predlažemo individualni odlazak na Trastevere – još jednu poznatu rimsku četvrt, gdje je uvijek živahno, sa lijepim srednjovjekovnim uličicama što ga čini posebno šarmantnim dijelom grada, kojeg turisti vole jednako kao i Rimljani. Večera. Noćenje.

5. RIM – POVRATAK – ZAGREB/SL.BROD/ĐAKOVO/OSIJEK/VUKOVAR
Doručak. Odlazak u VATIKAN na svetu misu za sve one koji žele ili slobodno vrijeme za šetnju i kavu. Misu bi trebao predvoditi Sveti Otac Franjo (ukoliko je u Vatikanu).
Napuštanje Rima i odlazak u pravcu Hrvatske. Dolazak se predviđa u kasnim noćnim satima ili slijedećeg dana u ranim jutranjim satima.