CC0
FOTO: CC0

SANTORINI – suvremena vrata raja

Let: subotom iz Ljubljane, svaki dan iz Venecije, utorkom i subotom iz Beča

Cijene uključuju: odabrani smještaj, zračni prijevoz, zračne i sigurnosne pristojbe, pomoć na aerodromima (Ljubljana, Maribor), predstavnika, transfer od/do zračne luke, osiguranje od nezgode, troškove organizacije i prodaje.

Obavezno plaćanje boravišne pristojbe na licu mjesta. Mogućnost neobvezatne nadoplate za zdravstveno osiguranje samo 1 € po osobi po tjednu i osiguranje od rizika otkaza samo 2,96%.

Mnoga mjesta na zemaljskoj kugli nas inspiriraju u tolikoj mjeri da za njih volimo reći da su raj na zemlji. Samo oni koji su ikada posjetili Santorini sa sigurnošću znaju da je otok prava slika kako bi raj na zemlji zapravo trebao izgledati.

Naravno, to nisu samo osjećaji turista koji se na prvi pogled zaljube u zalazak sunca ili se ne mogu odvojiti od prekrasnih pješčanih plaža, nego tome svjedoče mnogobrojne povijesne činjenice, koje daju Santoriniju dašak božanstvenosti i vječnosti.

Kada je otok prije više od 400.000 godina počeo nastajati zbog većih i manjih vulkanskih erupcija, to je bio za dobitnika Nobelove nagrade za poeziju – Odysseasa Elytisa bijes bogova. Taj bijes povremeno svjedočimo i danas. Prije desetak tisuća godina navodno su na otoku živjeli izuzetno inteligentni stanovnici koji su gradili ceste, kanalizacijsku mrežu, imali pitku vodu u svojim tro ili četverokatnim kućama, obrađivali plodnu zemlju i živjeli božanskim životom. Ali, božanski je bijes ponovno eruptirao i prekrio sve pod sobom. Legendu u suvremenom svijetu poznajemo kao put Atlantide, a na Santoriniju o tome svjedoče arheološka nalazišta u Akrotiriju. Novija povijest je puna ´´božanskog dodira“, od različitih unikatnih biljaka, kao što je fava i bijeli patlidžan, pa sve do vina santo, odnosno svetog vina, koje su za vrijeme rimskog carstva prevozili do Rima imperatoru i njegovoj eliti.

Santorini je otok suprotnosti, ali ujedno i otok koji udružuje i zbližava. U svojoj raznolikosti obuhvaća i prekrasna seoca na strmim stijenama Kaldere, kao i duge pješčane plaže na jugozapadnoj strani otoka. Upravo je zbog toga Santorini danas inspiracija i utočište mnogima. Santorini je takvo mjesto gdje će mnogi obećati jedno drugom vječnu ljubav i vjernost, a gotovo svi će, uz pogled na najromantičniji zalazak sunca, postaviti neko pitanje o ljubavi.

KAMARI
Najdinamičnije i najpopularnije turističko središte na Santoriniju je zasigurno Kamari. Nalazi se na istočnoj strani otoka, koje je dostupno svim prijevoznim sredstvima. U prošlosti, Kamari je bilo ribarsko seoce, koje je hranilo većinu stanovnika. Razvojem turizma počeli su iskorištavati prirodne uvjete, prije svega 3 km dugu prekrasnu crnu pješčano – šljunčanu plažu, te se tako i razvilo najposjećenije turističko središte na otoku. Jedna od glavnih prednosti je svakako promenada, koja se proteže uz plažu, od početka do kraja mjesta. Tamo ćete pronaći obilje restorana, taverni, barova, suvenirnica, trgovina odjeće i nakita od vulkanskih ostataka i lave, kao i hotele i apartmane. Kamari je svakako najživahnije mjesto na otoku, tako da ovdje večernje i noćne zabave ne nedostaje. Od glavnoga grada Fira Kamari je udaljen 9 km, a od zračne luke 5 km.

Aparthotel ALEXANDRA
Grad: Kamari

Official cat.: **+
Usluge: noćenje s doručkom

Pretraživanje: www.alexandra-santorini.com

Položaj: Aparthotel Alexandra se ponosi jednom od najboljih lokacija na otoku, budući da je od poznate crne pješčane plaže Kamari udaljen samo 100 m, a od centra istoimenog ljetovališta s brojnim dućanima, kavanama, tavernama, restoranima, barovima i autobusnom stanicom 400 m. Glavni grad Fira je udaljen od aparthotela 7 km. Zbog blizine zračne luke mogući su niski preleti zrakoplova, koji mogu uzrokovati buku.
Ponuda: U otočkom stilu izgrađeni studiji i apartmani imaju prijemnu dvoranu s recepcijom s mogućnošću najma sefa, TV sobu, besplatan WiFi, blagovaonicu za doručak, pool-snack bar, te bazen s terasom za sunčanje sa suncobranima i ležaljkama.
Smještaj: Jednostavno opremljene sobe imaju kupaonicu s tušem, WC, telefon, klima uređaj sa samostalnim podešavanjem, TV, besplatan WiFi i balkon ili terasu. Studiji su jednako opremljeni, s time da imaju i kuhinjsku nišu. Apartmani su istovjetno opremljeni, s time da imaju još kuhinjsku nišu i odvojenu spavaću sobu. Čiščenje svaki dan, a mijenjanje ručnika i posteljine dva puta tjedno.
Obroci: Obogaćen kontinentalni buffet doručak.

Cijena: od od 3.966,00 kn (cijena ovisi o datumu, vrsti sobe, vrsti pansiona, broju osoba i broju dana)

Hotel KARIDIS
Grad: Kamari

Official cat.: **
Usluge: noćenje s doručkom

Pretraživanje: www.karidishotel.gr

Položaj: Manji, obiteljski vođen hotel smješten je u srcu najatraktivnijeg i najdinamičnijeg mjesta na otoku, u Kamariju. Najbliža, crna vulkanska pješčana plaža i središte grada udaljeni su 200 m. Autobusna stanica nalazi se neposredno uz hotel.
Ponuda: Hotel sa 17 soba ima recepciju s besplatnim WiFi-jem, blagovaonicu za doručak, TV sobu, bazen, te terasu s ležaljkama i suncobranima.
Smještaj: Jednostavno namještene sobe imaju kupaonicu s tušem, WC, sušilo za kosu, TV, besplatan WiFi, sef, telefon, klima uređaj sa samostalnim podešavanjem, hladnjak i balkon ili terasu.
Obroci: Obogaćen kontinentalni buffet doručak.

Cijena: od od 4.081,00 kn (cijena ovisi o datumu, vrsti sobe, vrsti pansiona, broju osoba i broju dana)

Hotel ARMONIA
Grad: Kamari

Official cat.: ***
Usluge: noćenje s doručkom, polupansion

Pretraživanje: www.hotel-armonia.gr

Položaj: Vrlo ugodan, obiteljski vođen hotel udaljen je samo 50 metara od prekrasne crne pješčano – šljunčane plaže i promenade. Do centra Kamarija, gdje možete pronaći mnogo restorana, barova, taverni i trgovina ima 200 m.
Ponuda: Manji hotel s 30 soba ima dnevni prostor s recepcijom i sefovima, TV kutkom i besplatnim WiFi-jem, blagovaonicu za doručak, bazen, te terasu za sunčanje s ležaljkama i suncobranima.
Smještaj: Sve sobe imaju kupaonicu s tušem, WC, sušilo za kosu, klima uređaj sa samostalnim podešavanjem, telefon, hladnjak i balkon.
Obroci: Obogaćen kontinentalni buffet doručak, a ručak ili večeru poslužuju u poznatom restoranu Bacchus u središtu Kamarija.

Cijena: od od 4.227,00 kn (cijena ovisi o datumu, vrsti sobe, vrsti pansiona, broju osoba i broju dana)

Hotel POSEIDON BEACH
Grad: Kamari

Official cat.: **
Usluge: noćenje s doručkom

Pretraživanje: www.poseidonhotelsantorini.com.gr

Položaj: Mali, obiteljski vođen hotel nalazi se u Kamariju duž crne pješčano – šljunčane plaže odvojene samo popularnom promenadom s brojnim kafićima, restoranima i trgovinama.
Ponuda: Hotel s 34 sobe ima recepciju s besplatnim WiFi-jem, blagovaonicu za doručak, à la carte restoran, te bazen s terasom za sunčanje s ležaljkama i suncobranima.
Smještaj: Sve standardne sobe imaju kupaonicu s kadom ili tušem, WC, sušilo za kosu, klima uređaj sa samostalnim podešavanjem, telefon, TV, besplatan WiFi, hladnjak i balkon. Mogućnost najma sefa.
Obroci: Obogaćen kontinentalni buffet doručak.

Cijena: od od 4.428,00 kn (cijena ovisi o datumu, vrsti sobe, vrsti pansiona, broju osoba i broju dana)

Hotel AFRODITI VENUS BEACH & SPA
Grad: Kamari

Official cat.: ****
Usluge: noćenje s doručkom, polupansion

Pretraživanje: www.afroditivenushotel.gr

Položaj: U tradicionalnom otočkom stilu izgrađen hotel leži pravokutno na promenadi u centru ljetovališta Kamari, gdje su brojni barovi, restorani i trgovine.
Ponuda: Etabliran hotel sastoji se od dvije zgrade, ima recepciju, dnevni prostor s TV-kutkom, internet kutak, besplatan WiFi, zlatarnu, glavni restoran, tavernu na plaži, lounge bar, pool bar, beach bar, bazen, dječji bazen, jacuzzi i terasu za sunčanje. Besplatni suncobrani i ležaljke uz bazen i na plaži. Za opuštanje i rekreaciju je, uz nadoplatu, gostima na raspolaganju i hotelski spa s raznim tretmanima za uljepšavanje i opuštanje, te raznovrsni sportovi na vodi na plaži.
Smještaj: Sve sobe imaju kupaonicu s tušem, WC, sušilo za kosu, klima uređaj sa samostalnim podešavanjem, sef, telefon, TV, besplatan WiFi, hladnjak i balkon ili terasu. Junior suite su jednako opremljeni, ali imaju još i kutak za sjedenje, te balkon ili terasu ili lođu.
Obroci: Američki buffet doručak i buffet večera.

Cijena: od od 4.674,00 kn (cijena ovisi o datumu, vrsti sobe, vrsti pansiona, broju osoba i broju dana)

Hotel SANTORINI REFLEXIONS SEA
Grad: Kamari

Official cat.: ***+
Usluge: noćenje s doručkom, polupansion

Položaj: Vrlo popularan hotel s velikim brojem stalnih gostiju nalazi se neposredno uz crnu pješčano – šljunčanu plažu u samom središtu Kamarija.
Ponuda: Manji hotel, koji se sastoji od ukupno 11 studija i apartmana, svojim gostima nudi recepciju, blagovaonicu za doručak, cocktail snack bar, bazen s jacuzzijem, te terasu za sunčanje s ležaljkama i suncobranima.
Smještaj: Ugodno namješteni studiji imaju kupaonicu s tušem ili kadom, WC, sušilo za kosu, klima uređaj sa samostalnim podešavanjem, sef, telefon, TV, kuhinjsku nišu i balkon ili terasu. Executive apartmani su jednako opremljeni, no prostraniji, jer imaju spavaću sobu odvojenu od dnevnog boravka, a osim toga imaju i ogrtače za kupanje i papuče. Čišćenje šest puta tjedno, zamjena ručnika tri puta, a mijenjanje posteljine dva puta tjedno.
Obroci: Obogaćen kontinentalni buffet doručak, a ručak ili večeru poslužuju u 250 m udaljenom restoranu “Tavern by the Sea”.

Cijena: od od 4.682,00 kn (cijena ovisi o datumu, vrsti sobe, vrsti pansiona, broju osoba i broju dana)

Hotel KAMARI BEACH
Grad: Kamari

Official cat.: ***
Usluge: noćenje s doručkom, polupansion

Pretraživanje: www.kamaribeach.gr

Položaj: Jedan od najpoznatijih hotela na Santoriniju smješten je u samom centru grada Kamarija, neposredno uz istoimenu crnu pješčano – šljunčanu plažu, od koje ga dijeli samo omiljena promenada s brojnim barovima, tavernama i trgovinama.
Ponuda: Hotel ima prijemnu dvoranu s recepcijom i besplatnim WiFi-jem, internet kutak, TV sobu, pool bar, blagovaonicu za doručak, à la carte restoran i veliki bazen s terasom za sunčanje sa suncobranima i ležaljkama. Za željne sportske rekreacije na raspolaganju je fitness, a uz nadoplatu i biljar, te na plaži veliki izbor sportova na vodi.
Smještaj: Courtyard sobe, obnovljene 2014. godine, imaju kupaonicu s kadom ili tušem, WC, sušilo za kosu, telefon, klima uređaj sa samostalnim podešavanjem, TV, hladnjak i balkon ili terasu. Mogućnost najma sefa.
Obroci: Obogaćen kontinentalni buffet doručak.

Cijena: od od 5.074,00 kn (cijena ovisi o datumu, vrsti sobe, vrsti pansiona, broju osoba i broju dana)

Boutiquehotel RK BEACH
Grad: Kamari

Official cat.: ****
Usluge: noćenje s doručkom, polupansion

Pretraživanje: www.rkbeachhotel.com

Položaj: U 2014. potpuno obnovljen boutiquehotel nalazi se u ljetovalištu Kamari uz istoimenu crnu pješčano – šljunčanu plažu od koje ga odvaja promenadom s brojnim kafićima, trgovinama i tavernama.
Ponuda: U tradicionalnom otočkom stilu izgrađen hotel ima prijemnu dvoranu s recepcijom s besplatnim WiFi-jem, TV sobu, blagovaonicu za doručak, restoran, pool-snack bar, bazen, jacuzzi, te terasu za sunčanje sa suncobranima i ležaljkama.
Smještaj: Ugodno opremljene sobe imaju kupaonicu s tušem ili kadom, WC, sušilo za kosu, telefon, TV, hladnjak, klima uređaj sa samostalnim podešavanjem, sef, besplatan WiFi i balkon ili terasu. Superior sobe su namještene jednako, s time da imaju terasu s jacuzzijem.
Obroci: Obogaćeni kontinentalni doručak, večeru poslužuju.

Cijena: od od 5.097,00 kn (cijena ovisi o datumu, vrsti sobe, vrsti pansiona, broju osoba i broju dana)

Hotel LA MER DELUXE & SPA
Grad: Kamari

Official cat.: *****
Usluge: noćenje s doručkom

Pretraživanje: www.lamer-santorini.com

Položaj: Noviji hotel s visokom kvalitetom usluga, namijenjen isključivo odraslim osobama, nalazi se samo 50 metara od pješčano – šljunčane plaže i promenade. Centar popularnog Kamarija udaljen je 300 metara, a glavni grad Fira 8 km.
Ponuda: Hotel izgrađen u tradicionalnom stilu Kiklada ima recepciju, besplatan WiFi, internet i TV kutak, bar, konferencijsku dvoranu, blagovaonicu za doručak, snack bar i à la carte restoran uz bazen, biljar, dva bazena s terasom za sunčanje s ležaljkama i suncobranima, te spa centar s unutarnjim bazenom, saunom, hamamom, jacuzzijem, fitnessom i raznim tretmanima za uljepšavanje i opuštanje.
Smještaj: Moderno i udobno opremljene standard sobe imaju kupaonicu s kadom ili hidromasažnim tušem, WC, sušilo za kosu, kupaće ogrtače, papuče, sef, klima uređaj sa samostalnim podešavanjem, besplatan WiFi, TV, mini bar i balkon ili terasu. Executive sobe su jednako opremljene, s time da su prostranije. Deluxe sobe imaju vanjski jacuzzi.
Obroci: Američki buffet doručak, a večeru poslužuju.

Cijena: od od 6.622,00 kn (cijena ovisi o datumu, vrsti sobe, vrsti pansiona, broju osoba i broju dana)

 

IMEROVIGLI
Mjestašce, koje se nalazi na samom rubu Kaldere, svakako je jedno od najpopularnijih mjesta na otoku, jer je upravo odavde pogled na zalazak sunca i vulkan zaista nevjerojatan – kakav niste vidjeli nikada u svome životu. Posebnost cijelog otoka, a ujedno i Imeroviglija, je u tome da su turistički kapaciteti u velikoj mjeri izgrađeni iz starih, a ujedno pažljivo obnovljenih kuća, tržnica i drugih objekata, koji su domaćinima služili prije mnogo godina, kada masovnog turizma na Santoroniju još nije bilo. Većina hotela izgrađena je u stijeni ili od vulkanskog pijeska, kojeg je bilo mnogo lakše kopati, te je zato nudio idealno prebivalište siromašnijim stanovnicima otoka. Imerovigli je svakako mjesto za one koji žele mir i nezaboravne zalaske sunca. Od glavnog grada Fira udaljeno je 2 km, a od zračne luke 7 km.

Hotel SANTORINI REFLEXIONS VOLCANO
Grad: Imerovigli

Official cat.: ***+
Usluge: noćenje s doručkom

Pretraživanje: www.santorinireflexionsvolcano.com

Položaj: Hotel se nalazi u glavnom gradu Fira na idiličnoj lokaciji na liticama Kaldere s prekrasnim pogledom na more i vulkan, uz crkvu Ai Yannis, na jednoj od najfotografiranijih lokacija na otoku.
Ponuda: Hotel izgrađen u tradicionalnom otočkom stilu, namijenjen isključivo odraslim osobama, ima sedam soba na tri etaže, dnevni prostor s recepcijom, blagovaonicu za doručak, snack bar, unutarnji bazen s jacuzzijem, te terasu za sunčanje s ležaljkama i suncobranima.
Smještaj: Rustikalno opremljene sobe imaju kupaonicu s tušem ili kadom, WC, sušilo za kosu, kupaće ogrtače i papuče, klima uređaj sa samostalnim podešavanjem, sef, telefon, TV, hladnjak i balkon ili terasu s pogledom na more i vulkan.
Obroci: Obogaćen kontinentalni buffet doručak.

Cijena: od od 6.329,00 kn (cijena ovisi o datumu, vrsti sobe, vrsti pansiona, broju osoba i broju dana)