Creative Commons CC0
FOTO: Creative Commons CC0

RUMUNJSKA: DVORCI TRANSILAVANIJE – 3 dana autobusom
05.-07.10.2019.

VRIJEDNOST VIŠE: Uključeni polupansioni! Hotel u centru!

SIGHISOARA – BRAŠOV – SINAIA – BRAN – BRAŠOV – SIBIU – HUNEDOARA

0.DAN: 04.10.2019. POLAZAK/VUKOVAR – OSIJEK – ĐAKOVO – VINKOVCI – TRANSILVANIJA
Polazak u kasnijim večernjim satima. Vožnja u pravcu Rumunjske i Transilvanije uz usputna zaustavljanja.

1. DAN: 05.10.2019. SIGHISOARA – BRAŠOV
Prvi grad kojega ćemo na našem putovanju posjetiit je rodni grad “grofa Drakule” je Sighişoara. Po dolasku slijedi razgled najočuvanijeg srednjovjekovnog grada Rumunjske, čija je prekrasna stara gradska jezgra pod zaštitom UNESCO-a. Grad je smješten na brežuljku na kojem se nalaze srednjovjekovne utvrde, tornjevi i uske uličice, jedna od glavnih gradskih znamenitosti je 64 m visok toranj sa satom iz 13. st.. Razgled grada i rodne kuće Vlada Tepesa, grofa Dracule (izvana). Slobodno vrijeme. Preporučamo posjet Drakulinoj sobi te odmor u prekrasnom ambijentu restorana koji se nalazi u Drakulinoj kući ili prošetajte natkrivenim starim stubištem s drvenim krovom koje vodi do Crkve na brdu i groblja.
Nastavak putovanja prema BRAŠOVU. Smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora odlazak do gradskog središta. Slobodno vrijeme za za individualne sadržaje – večeru, šetnju… Noćenje.

2. DAN: 06.10.2019. SINAIA – BRAN – BRAŠOV
Doručak. Vožnja prema unutrašnjosti Transilvanije, gdje se nalazi neorenesansni dvorac Peleš, jedan od najljepših najpoznatihih u Rumunjskoj. Izgradnju dvorca je naručio prvi kralj Rumunije Karlo I. (Karlo I Rumunjski), a zvanično je otvoren 1883. godine. Razgled dvorca i šetnja prekrasnim vrtom.
Odlazak u dvorac Bran, popularan Drakulin dvorac – dvorac Vlada Tepeša. Dvorac je sagrađen u 13. stoljeću i nalazi se na 60 metara visokoj zaravni okruženoj šumom, a svojevremeno je služio u obrani stanovništa od upada barbara.
Povratak u BRAŠOV i hotel. Nakon odmora, zajednički odlazak u centar grada gdje slijedi razgled u pratnji vodiča: “CRNA CRKVA”, njaveći gotički vjerski objekt u Istočnoj Europi, crkva Sv.Bartolomeja, Vrata Sv. Katarine, Citadela, Stara vječnica… Slobodno vrijeme za vlastite sadržaje. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN: 07.10.2019. BRAŠOV – SIBIU – HUNEDOARA – POVRATAK/VINKOVCI – ĐAKOVO – VUKOVAR – OSIJEK
Doručak. Napuštanje hotela. Odlazak prema gradu SIBIU, gradu koji je je jedan od najvažnijih kulturnih i religijskih srdišta Rumunjske i bio je izabran za europski glavni grad kulture. Šetnja i upoznavanje s gradom uz pratnju vodiča, te kraće slobodno vrijeme za ručak, kavu …
Nastavljamo naše putovanje prema gotičkom zamku ugarsko-hrvatskog kralja Matijaša Korvina (dvorac Korvin) koji se nalazi u mjestu HUNEDOARA. Upoznavanje s impresivnim dovrcem.
Odlazak prema Hrvatskoj uz kraća zaustavljanja radi odmora.
Dolazak se predviđa oko ponoći ili slijedećeg dana u ranim jutarnjim satima.