Advent austrijsko slovenska bajka

ADVENT AUSTRIJSKO-SLOVENSKA BAJKA

Hotel u Bledu

Polasci iz Vinkovaca, Vukovara, Osijeka i Đakova

2 dana autobusom – KLAGENFURT – BLED – LJUBLJANA

14.12.-15.12.2019. i 21.12.-22.12.2019.

VRIJEDNOST VIŠE: Uključen polupansion, hotel u centru Bleda, Primark u Ljubljani – može li bolje?

1. dan: POLAZAK // VINKOVCI – OSIJEK – ĐAKOVO – SLAVONSKI BROD – ZAGREB // KLAGENFURT – BLED
Polazak u ranim jutarnjim satima. Ugodna vožnja kroz Sloveniju do Austrije, uz jezero Wörtersee do KLAGENFURTA, glavnog grada Koruške. Obilazak grada uz stručnu pratnju: gradski trg, fontana Lindwurm, barokna katedrala, palača Landhaus… Nakon razgleda, slobodno vrijeme za obilazak čarobnog klagenfurtskog adventskog sajma na trgu Neuen Platz. Otkrijte kako stanovnici Klagenfurta slave ovo doba godine, te uživajte u austrijskim blagdanskim specijalitetima koji se nude na štandovima.
Odlazak za BLED, biser slovenskog turizma i julijskih alpi koji se smjestio uz najpoznatije ledenjačko jezero u Sloveniji. Smještaj u hotel. Vrijeme do večere iskoristite za šetnju i uživanje u prekrasnim pejzažima bledskog jezera i Julijskih alpi. Večera. Noćenje.

2. dan: BLED – LJUBLJANA // POVRATAK: ZAGREB – SLAVONSKI BROD – ĐAKOVO – OSIJEK – VINKOVCI
Doručak. Predlažemo jutarnju šetnju i kavicu uz bledsko jezero, a svakako vrijedi isprobati i poznate bledske kremšnite, a priča kaže da su upravo ovdje najbolje.
Vožnja u pravcu LJUBLJANE. Po dolasku obilazak centra grada sa stručnim vodičem: Prešernov trg i spomenik, Tromostovlje, Zmajev most, Mesarski most, tržnica, katedrala, Robbova fontana…
Slobodno vrijeme za vlastite sadržaje koje možete iskoristiti za adventske sajmove, shopping, kavicu ili pak penjanje na ljubljanski stari grad, uspinjačom ili pješice, koji svojom bogatom poviješću i zanimljivom pričom nudi mnoštvo sadržaja posjetiteljima. Nakon dobro provedenog vremena u centru grada, odlazimo do shopping centra Citypark. Ako ste ljubitelji shoppinga u Primarku, upravo ovdje je nedavno otvoren Primark koji se proteže na 2 kata, točnije 4.250 kvadratnih metara s čak 48 kabina za presvlačenje i 44 blagajne.
U kasnijim poslijepodnevnim satima polazak prema mjestu polaska.
Dolazak se predviđa u kasnijim večernjim satima.

Opći uvjeti putovanja

Slična putovanja:

Advent u Beču     Advent u Budimpešti     Advent u Pragu     Avent u Varšavi     Advent u Beču i Bratislavi

Advent u Pragu, Dresdenu i Brnu     Advent Salzburg, Munchen , Innsbruck     Nova Godina u Bugarskoj