Advent u Beču i Bratislavi 18.-19.12.2021.
FOTO: CC0
Advent u Beču i Bratislavi 18.-19.12.2021.

ADVENT U BEČU I BRATISLAVI

18.12.2021. – 19.12.2021.

VRIJEDNOST VIŠE: Hotel 4* u centru grada!

 

U samo 2 dana doživite čaroliju adventskog ugođaja u čak 2 europske prijestolnice. Od početka adventa do Božića najljepši trgovi Beča i Bratislave pretvaraju se u čarobne božićne sajmove. Uz obilje božićnih ukrasa i miris božićnih poslastica širi se božićna atmosfera… Pridružite nam se!

 

  1. dan: POLAZAK // VUKOVAR – VINKOVCI – ĐAKOVO – OSIJEK // BEČ – BRATISLAVA

Polazak u ranim jutarnjim satim. Ugodna vožnja u pravcu Beča. U prijepodnevnim satima dolazak u BEČ, grad koji je nekoć bio sjedište moćnog Habsburgškog carstva, a danas je prava europska kulturna prijestolnica. Razgled grada: ZGRADA OPERE, DVORAC HOFBURG, KATEDRALA SV. STJEPANA (STEPHANSDOM), KAERTNER ULICA, PARLAMENT, TRG MARIJE TEREZIJE, GRABEN… Slobodno vrijeme za uživanje u predbožićnom ugođaju, kuhanom vinu, kobasicama, raznim slasticama, posjet nekom od brojnih muzeja, shopping…

U poslijepodnevnim satima odlazak do ljetne rezidencijue Habsburgovaca – dvorca SCHÖNBRUNN. Prošetat ćemo prekrasnim perivojem, razgledati dvorac izvana i doživjeti blagdansku atmosferu pogledom na brojne štandove Božićnog sajma.

U predvečerje nastavak putovanja prema Bratislavi. Beč i Bratislava su dvije najbliže europske prijestolnice, udaljene svega 60 km. Nakon jednosatne vožnje dolazak u BRATISLAVU i smještaj u hotel. Noćenje.

 

  1. dan: BRATISLAVA – POVRATAK // OSIJEK – ĐAKOVO – VINKOVCI – VUKOVAR

Doručak. Razgled slovačke prijestolnice: DVORAC koji se nalazi 100 metara iznad Dunava i s kojeg se pruža prekrasan pogled na grad, jedno od rijetkih mjesta odakle se za lijepog vremena vide tri države: Austrija (3 km jugozapadno), Mađarska (13 km južno) i Slovačka. Nastavak razgleda: KATEDRALA SV. MARTINA, mostovi na Dunavu, GLAVNI TRG S ROLANDOVOM FONTANOM, VRATA SV. MIHAELA, gradske palače…

Nakon razgleda ugrijte se kuhanim vinom i prepustite se prekrasnom adventskom ugođaju. U poslijepodnevnim satima napuštanje Bratislave i povratak prema mjestu polaska. Dolazak u kasnijim večernjim satima.

 

VAŽNE NAPOMENE:

Program će se realizirati prema trenutno važećim epidemiološkim mjerama RH.

Putnici su obvezni na put ponijeti maske i koristiti ih na destinacijama u kojima se bude tražilo (zatvoreni prostori).

Za ovo putovanje putnik mora imati važeću osobnu iskaznicu ili putovnicu, a mogu putovati samo potpuno cijepljene osobe.

Potpuno cijepljenim osobama smatraju se:

  1. osobe koje su primile dvije doze cjepiva, kada je od druge doze proteklo najmanje 14 dana i ne više od 12 mjeseci.
  2. osobe cijepljene jednom dozom cjepiva, za cjepiva koja se daje u jednoj dozi, kada je od cijepljenja protekao najmanje 21 dan, a ne više od 12 mjeseci.
  3. osobe koje je preboljela COVID-19 i cijepljene prvom dozom cjepiva, kada je od cijepljenja prošlo najmanje 14 dana, a ne više od 12 mjeseci, i ukoliko je cjepivo primljeno najkasnije 180 dana od oporavka od bolesti COVID-19.

Sve osobe koje ulaze u Slovačku, u obvezi su registrirati se prije ulaska u Slovačku https://korona.gov.sk/en/ehranica/

Informacije o preporukama za putovanja i upozorenja za Austriju i Slovačku provjerite na službenim stranicama MVEP-a.

(http://www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/informacije-o-putovanjima/upozorenja/austrija,2.html

http://www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/informacije-o-putovanjima/upozorenja/slovacka,119.html)