Advent u Beču i Bratislavi
FOTO: CC0

ADVENT U BEČU

Hotel u centru Beča

Polasci iz Vukovara, Vinkovaca, Đakova i Osijeka

3 dana autobusom

20.12.-22.12.2019.

HOTEL U STROGOM CENTRU GRADA !!!
Od početka adventa do Božića najljepši trgovi Beča pretvaraju se u čarobne božićne sajmove. Uz miris božićnih poslastica i kuhanog vina i širi se božićna atmosfera… Pođite s nama u kolijevku adventa!

1. dan: POLAZAK // VUKOVAR – VINKOVCI – ĐAKOVO – OSIJEK // BEČ – BRATISLAVA
Polazak prethodnog dana, prema niže navedenom rasporedu. Ugodna vožnja u pravcu BEČA. Po dolasku (oko 8.30 sati) razgled grada: DVORCI HOFBURG i BELVEDERE, KATEDRALA SV. STJEPANA (STEPHANSDOM), ZGRADA OPERE, KAERTNER STRASSEM, PARLAMENT, VOŽNJA RINGOM, CARSKA GROBNICA… Smještaj u hotel u poslijepodnevnim satima. Hotel je smješten u najstrožem centru grada, na mjestu s kojeg se svi razgledi obavljaju pješice. Poslijepodne slobodno za osobne sadržaje. Navečer odlazak u šetnju do Božićnog sajma koji se tradicionalno održava ispred RATHAUSA (Gradske vijećnice). Uživajte u predbožićnom ugođaju, kuhanom vinu, kobasicama i raznim slasticama. Noćenje.

2. dan: BEČ
Doručak. Prijepodne slobodno vrijeme – uživajte uz poznatu Sacher tortu i pravi Melange u jednoj od bečkih kavana ili pak kupovinu u novouređenoj MARIAHILFERSTRASSE. Predlažemo posjet i razgled jednog od brojnih bečkih muzeja. Sve to, zbog izuzetno dobre lokacije hotela, možete obaviti pješice. U ranim večernjim satima slijedi odlazak do još jednog popularnog Božićnog sajma koji se održava ispred monumentalne KARLOVE CRKVE, po mnogima najljepše barokne crkve svih vremena. Prošetat ćete do zgrade OPERE, te dalje kroz KAERTNER STRASSE do STEPHANSDOMA, te kroz dvorišta HOFBURGA i SPOMENIKA MARIJE TEREZIJE vratiti se do hotela. Vaš doživljaj Beča bit će uistinu potpun i osjećat će se kao pravi Bečani. Predlažemo individualni odlazak na večeru u tipični bečki restoran/pivnicu.

3. dan: BEČ- POVRATAK // OSIJEK – ĐAKOVO – VINKOVCI – VUKOVAR
Doručak. Nedjeljno prijepodne je dan kao stvoren za odlazak u ljetnu rezidenciju Habsburgovaca – dvorac SCHÖNBRUNN. Ako ste već razgledali unutrašnjost dvorca, prošetajte njegovim perivojem i brojnim štandovima Božićnog sajma ili prijepodne provedite u centru grada. Polazak kući u ranim poslijepodnevnim satima. Povratak se predviđa u kasnijim večernjim satima.

Opći uvjeti putovanja

Slična putovanja:

Advent u Pragu     Advent u Budimpešti     Avent u Varšavi     Advent u Beču i Bratislavi     Advent u Pragu, Dresdenu i Brnu

Advent Salzburg, Munchen , Innsbruck     Advent Klagenfurt, Bled, Ljubljana     Nova Godina u Bugarskoj