Advent u Toskani i Firenci, 26.-28.11.2021.
FOTO: CC0
Advent u Toskani i Firenci, 26.-28.11.2021.

ADVENT U TOSKANI & FIRENZI

Vrijednost više: hotel 4*, boravak na bazi polupansiona!

26.-28.11.2021.

 

0.Dan Četvrtak 25.11.2021. Polazak//  Vukovar – Vinkovci – Đakovo                                                                   

Sastanak i polazak putnika u večernjim satima prema sljedećem rasporedu: 22.30 sati Vukovar – autobusni kolodvor, 23.00 sata Vinkovci – parkiralište Hotela Slavnija, 23.45  h Đakovo – ispred novog DVD-a. Slijedi noćna vožnja turističkim autobusom kroz Hrvatsku i Sloveniju sa usputnim odmorima i zaustavljanjima do…

1.Dan Petak 26.11.2021.  Bologna – Montecatini Terme

ITALIJE. Po dolasku u jutarnjim satima nastavljamo vožnju do najstarijeg sveučilišnog grada na svijetu – BOLOGNE. Po dolasku zajednička šetnja i kraće slobodno vrijeme za. Ovaj najstariji sveučilišni grad na svijetu je i glavni grad pokrajine Emilia-Romagna – poznate i kao „trbuh Italije“. Uživajte šećući brojnim arkadama, divite se crvenim krovovima i srednjovjekovnoj arhitekturi. Napunite svoje trbuhe delicijama kao što su parmiggiano reggiano, prosciutto crudo ili mortadela i sve to zalijte čašom Lambrusca. Pored katedrale svetog Petra možete naći štandove lokalnih obrtnika u vrijeme adventa. Osim tradicionalnih ukrasa i neizbježnih slastica, možete pronaći i brojne prigodne poklone zanatskih radnji iz cijele regije. Nastavljamo prema Montecatini Termama. Smještaj u hotel 4* i sobe.  Večera. Večera u hotelu sastoji se od paste, glavnog jela i deserta. Noćenje.

2.Dan Subota 27.11.2021.  Montecatini Terme – Firenca (izlet vlakom) – Montecatini Terme

Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet u FIRENZU. Izlet vlakom u srce Toskane, svjetsko središte kulture i umjetnosti. Vožnja vlakom brza je i udobna i vodi nas u centar grada: na stanici Santa Maria Novella izlazimo i krećemo u razgled grada s lokalnim vodičem u kojem ćemo se upoznati sa brojnim znamenitostim: katedrala Santa Maria del Fiore, krstionica, Giottov zvonik, crkva Santa Croce, Ponte Vecchio, Piazza della Signoria i brojni drugi dragulji Firenze. Slobodno vrijeme možete provesti na adventskom sajmu na Santa Croce, s mnoštvom štandova s hranom i pićem. Još dva velika sajma su kod Fortezza da Basso i Stazione Leopolda, kao i ispred Santa Maria Novella. Ili možete prošetati preko poznatog mosta Ponte Vecchio, krcatog zlatarskim i draguljarskim radnjama, do palače Pitti i vrtova Boboli, uživati u šetnji do najveće tržnice u gradu – Mercato centrale ili pogledu s vidikovca Piazzale Michelangelo. Ako vam se ne šeće, sjednite na neki od mnogobrojnih trgova, pojedite slavni firentinski odrezak i zasladite se desertnim vinom u koji možete umakati cantuccine, klasični toskanski slatki biskvit s bademima i hrskavom koricom. Povratak iz Firence vlakom, večera u hotelu.

3.Dan Nedjelja 28.11.2021.  Montecatini Terme – Pisa – Lucca – Povratak// Đakovo – Vinkovci – Vukovar

Doručak i odjava iz hotela. Odlazak s voditeljem putovanja u Pisu. Stižemo na „Trg čudesa“, slavnu Piazzu dei Miracoli, gdje vam pogled bježi s krstionice na katedralu, a završava na čuvenom Kosom tornju. Toranj visok 56 metara zapravo je zvonik katedrale, a danas je nakošen oko 4 metra od svoje vertikalne osi. Slobodno vrijeme za fotografiranje na Piazzi dei Miracoli. Kraće slobodno vrijeme nakon čega krećemo prema obližnjoj Lucci. Ovaj simpatičan gradić rodni je grad Giacoma Puccinija, a poznat je i po svojim iznimno očuvanim renesansnim zidinama te festivalu stripa koji je ujedno i najveći u Europi. Stara gradska jezgra prožeta je zavijenim ulicama, barovima i tavernama. Nakon zajedničke šetnje gradom iskoristite slobodno vrijeme za penjanje na toranj Guinigi. Cijena od 4 eura i uspon nije ništa naspram predivnog pogleda na grad. Nakon toga se nagradite ručkom na trgu Piazza dell’Anfiteatro koji se nalazi na mjestu nekadašnjeg rimskog amfiteatra.

Povratak prema Hrvatskoj. Očekivani dolazak slijedećeg dana u ranim jutarnjim satima.