Creative Commons CC0

DUBAI

6 dana avionom, 13.04.-18.04.2020.

 

SMJEŠTAJ/HOTEL:
Hotel Metropolitan 4*

1. Dan: Ponedjeljak 13.04.2020. Polazak//  Beograd – Dubai
Polazak putnika u 07:00 h iz Đakova, u 07:30 h iz Osijeka, 08:00 h iz Vinkovaca. Vožnja turističkim autobusom do ZRAČNE LUKE N. TESLA U BEOGRADU – po dolasku prijava na let i polijetanje zrakoplova FlyDubai-a prema Dubai-u u 13:00 sati na liniji FZ746 (FlyDubai). Dolazak u Dubai predviđen je u 21:15 sati (lokalno vrijeme). Sastanak s lokalnim agentom i odlazak prema hotelu 4*. Noćenje.

2. Dan: Utorak 14.04.2020. Dubai
Nakon doručka odlazak u organizirani poludnevni razgled Dubaija (polazak u 9 h). Kratko zaustavljanje na poznatoj plaži s još poznatijim hotelom u obliku jedra – Burj Al Arab – čudom moderne arhitekture i jednim od najluksuznijih hotela na svijetu. Odlazak do umjetno izgrađenog otoka Palm Jumeirah gdje se nalazi fascinantni tematski hotel Atlantis. Nakon stanke za fotografiranje slijedi odlazak prema Bastakiji, starom dijelu Dubaija, koji je zadržao autohtonu arhitekturu, u Dubai muzej gdje se mogu vidjeti prikazi povijesnog života grada nekad najpoznatijeg po trgovini i brodogradnji. Nastavak putovanja kroz zaljev na tradicionalnom taksi brodiću – abri do četvrti tržnica, poznatih soukova. Šetnja kroz souk sa začinima i kroz tzv. zlatni souk. Fakultativno uz doplatu posjet zgradi Burj Khalifa – odlazak na 124 i 125. kat najviše zgrade na svijetu Burj Khalife (At the Top) – razgled – slobodno vrijeme za kupovinu suvenira. Poslijepodne povratak u hotel – slobodno vrijeme za individualni program. Odlazak do plaže na kupanje ili individualno istraživanje grada. Navečer slobodno vrijeme za šetnju uz plažu (The Walk/JBR) – slobodno vrijeme za večeru, kavu, shopping i dr. Povratak u hotel. Noćenje.

3. Dan: Srijeda 15.04.2020. Dubai – Abu Dhabi – Dubai
Doručak. Fakultativno uz doplatu odlazak na cjelodnevni izlet u Abu Dhabi, glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata, a smatraju ga i jednim od najmodernijih gradova na svijetu. Abu Dhabi je grad koji nudi kilometre čistih pješčanih plaža i više od 200 otočića razasutih ispred obala Abu Dhabija. Posjetit ćemo jednu od najvećih novosagrađenih džamija na svijetu koja prima 40.000 vjernika, zatim ćemo se provesti kroz rezidencijalne četvrti grada, zaustaviti se u Heritage Village – kompleksu u kojem ćete na jednom mjestu vidjeti sve ono što karakterizira ovo područje, od povijesti do lokalnih običaja. Odlazak do modernog trgovačkog centra i slobodno vrijeme za ručak ili kupovinu. Povratak prema Dubaiju u poslijepodnevnim satima uz zaustavljanje i kraći posjet atrakciji Abu Dhabija – Ferrari Worldu. Slobodno vrijeme. Povratak u Dubai i hotel. Noćenje u hotelu.

4. Dan: Četvrtak 16.04.2020. Dubai
Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti i programe (kupovina, individualni razgledi i sl.). Poslijepodne fakultativno uz doplatu odlazak na pustinjski Jeep safari (oko 16 h). Nezaboravna avanturistička vožnja po dinama nakon čega slijedi odlazak u beduinski kamp i večera uz zalazak sunca u autentičnom ambijentu uz orijentalne motive. Mogućnost jahanja na devama, iscrtavanja ruku tehnikom henna, fotografiranje u arapskim kostimima i pušenja nargile. Povratak u hotel. Noćenje.

5. Dan: Petak 17.04.2020. Dubai
Doručak. Slobodan dan ili fakultativni program uz doplatu: posjet AQUARIUMU DUBAI & UNDERWATER ZOO U DUABI MALL – obilazak i razgled ili individualni posjeti MIRACEL GARDENU ili THE FRAME-u (vidikovac u obliku rame za sliku). Ili odlazak na cjelodnevni izlet u aquapark na Plami kod hotel Atlantis “AQUAVENTURE” Poslije podne preporučujemo odlazak na ručak ili popodnevni čaj u hotel Burj Al-Arab, jedan od najluksuznijih hotela na svijetu, izgrađenom u obliku jedra (uz doplatu). Svakao se provozajte metro-om (bez pilotski vlakovi). U večernjim satima slobodno vrijeme za individalni program ili fakultativno uz doplatu vožnja brodom uz večeru. Povratak u hotel. Noćenje.

6. Dan: Subota 18.04.2020. Dubai – Beograd // Povratak
Doručak (lunch paket). Transfer u zračnu luku, prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Beogradu u 09:05 sati (po lokalnom vremenu) na liniji FZ745 (FlyDubai). Dolazak u Beograd u 12:15 sati po lokalnom vremenu. Nastavak putovanja prema Vinkovcima. Očekivani povratak u poslijepodnevnim satima.