Jordan i noć u pustinji – 7 dana zrakoplovom
FOTO: CC0
Jordan i noć u pustinji – 7 dana zrakoplovom

Jordan i noć u pustinji

7 dana zrakoplovom

GARANTIRANI POLASCI

Vođenje putovanja na hrvatskom jeziku

.

17.06.-23.06..2023. – 1.259,54 EUR (9.490,00 kn)

26.10.-01.11..2023. – 1.325,90 EUR (9.989,99 kn)

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn


Predviđeni hoteli:
AMMAN: Ayass hotel 4*
PETRA: Petra Moon hotel 4*
WADI RUM: Sun City Camp

Smještaj u pustinjskom kampu: šator (uključeno u cijenu aranžmana)

Smještaj u pustinjskom kampu: bubble šator (uz doplatu – po Vašoj želji i ako je raspoloživo)
Bubble šator vrhunsko je pustinjsko iskustvo. Bilo da uživate u jednoj od nezaboravnih zvjezdanih noći Wadi Ruma ili se budite uz prekrasan izlazak sunca u pustinji, bubble šator nudi neograničen pogled iz udobnosti vašeg kreveta.

Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžmana, kao i sve ulaznice! Noćenje u pustinji!

.

1. dan: ZAGREB – ISTANBUL
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod kioska Tiska dva sata prije polaska. Nakon preuzimanja putne dokumentacije prijava na let i polijetanje zrakoplova za Istanbul na liniji TK 1056 (Turkish Airlines) u 20:15 sati (red letenja iskazan je na dnu programa). Dolazak u Istanbul predviđen je u 23:30 sati prema lokalnom vremenu.

2. dan: ISTANBUL – AMMAN – JERASH – AJLOUN – AMMAN
Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Amman u 01:40 sati. Dolazak u Amman 03:55 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku sastanak s predstavnikom lokalnog agenta i transfer do hotela u Ammanu. Smještaj. Noćenje/odmor do podne kada krećemo prema Jerashu (ulaznica u cijeni aranžmana). Nekih 50-ak kilometara udaljen od jordanskog glavnog grada, Jerash nazivaju i „Pompejima Bliskog istoka“. Radi se o jednom od najbolje očuvanih klasičnih antičkih gradova i tipičnom primjeru rimskog urbanizma. Grad Jerash naseljen je već prije 6500 godina, a u grčko i rimsko doba nosio je ime Gerasa kad je bio prijestolnica rimske provincije Sirije. I danas možete proći kroz trijumfalna vrata posvećena caru Hadrijanu, prošetati 600 m dugom ulicom s kolonadama i diviti se na vrhu brda Artemidinom hramu. Nakon razgleda ručak u restoranu (u cijeni aranžmana). Nastavljamo prema gradiću Ajlounu, poznatom po impresivnim ostacima tvrđave iz 12.st., Qal’at ar-Rabad, jedinstvenog primjera islamske arhitekture. Krajem 12.st. dao ga je graditi emir Azz al-Din Usama, Saladinov nećak i bio je jedan od glavnih uporišta u ratovima protiv Križara, te je služio i za kontrolu prometa između Damaska i Egipta. Razgled tvrđave. Povratak u Amman, slobodna večer. Noćenje.

NAPOMENA: Na polasku 26.10. ne ide se u Ajloun zbog kraćeg dana.

3. dan: AMMAN
Doručak. Nakon doručka odlazimo u razgled najvažnijih lokaliteta grada Ammana, fascinantne metropole prepune kontrasta. Upućujemo se prema Citadeli (ulaznica u cijeni), smještenoj na vrhu brijega Jabal al-Quala. Većina posjetitelja počinje svoju šetnju Ammanom upravo s tog mjesta, brda koje je bilo naseljeno od pradavnih vremena. Navodno su tu ljudi živjeli već u neolitiku, a bila je mjesto prijestolnice Amonaca oko 1300.g.pr.n.e. Prošli su tu mnogi narodi, od Asiraca i Babilonaca pa sve do Omejida u 7.st.n.e., a danas je Citadela neizostavno mjesto za posjet jer osim što daje odličan pogled na cijeli grad, još više nudi dobar uvod u fascinantnu povijest grada, ali i zemlje. Spuštamo se potom do poznatog amfiteatra (ulaznica u cijeni), smještenog nasuprot Citadele ispod brda. Unutar amfiteatra nalaze se muzeji foklora i narodne tradicije. Između teatra i glavne ulice u rimsko doba širio se forum, a areal teatra sagrađen je između 169.-177.g.n.e. za vrijeme cara Marka Aurelija. Mjesto je to gdje se održavaju koncerti, predstave, mjesto druženja i večernjih šetnji. Slobodno vrijeme za upoznavanje grada. Povratak u hotel po želji. Noćenje.

4. dan: AMMAN – BETANIJA – MRTVO MORE – MT. NEBO – PETRA
Doručak. Odjava iz hotela i vožnja prema Mrtvom moru, poznatom slanom jezeru koje se smjestilo između Jordana i Izraela, na najnižoj točki na svijetu – čak 430,5 metara ispod razine mora. No prije dolaska do Mrtvog mora posjetit ćemo Betaniju (ulaznica u cijeni), mjesto krštenja Isusa. U biblijskoj Knjizi postanka govori se o dolini rijeke Jordan oko Mrtvog mora kao o „vrtu Gospodinovom. Tu su bili postavljeni temelji kršćanstva, tu je živio i propovijedao Ivan Krstitelj. Spuštamo se prema Mrtvom moru Po želji možete otići isprobati kupanje u Mrtvom moru (Dead Sea Spa – u cijeni aranžmana) i po želji ručati. Sa salinitetom većim od 30 promila, što je devet puta više od saliniteta obične morske vode, Mrtvo more je poznato kao mjesto gdje nećete moći plivati, ali ćete zato ugoditi svojoj koži, budući da je izrazito ljekovito za razne kožne probleme. Polazak prema brdu Nebo (ulaznica za lokalitet u cijeni), mjestu s kojeg je Mojsije vidio Obećanu zemlju i gdje je sahranjen. Nebo, koje Arapi zovu Siyagha, predstavlja jedno od najsvetijih mjesta u Jordanu za „ljude od knjige“ – poznavatelje judaizma, kršćanstva i islama. Putovanje nastavljamo prema Petri, gradu koji se nalazi na važnoj točki uz nekadašnji „Put tamjana“, jednog od najvažnijih trgovačkih putova antike. Po dolasku smještaj u hotel. Večera (u cijeni aranžmana). Noćenje.

5. dan: PETRA – WADI RUM
Doručak. Odlazimo u obilazak drevnog „Grada crvenih ruža“, jednog od najvećih i najljepših arheoloških nalazišta na svijetu – Petre (ulaznica u cijeni aranžmana). O Petri je napisano mnogo, ali nitko ne može opisati osjećaj koji čovjeka obuzme kad kroz sjenu i polutamu fascinantnog kanjona koji dužinom od 1,2 km vodi prema skrivenom gradu, izroni silueta građevine poznate kao Riznica.  Petra, opisana kao osmo čudo starog svijeta  2007.g. je stavljena na popis od 7 novovjekih svjetskih čuda, bez sumnje je jedno od najvećih jordanskih blaga i glavna turistička atrakcija koja u Jordan privlači putnike iz svih dijelova svijeta. Ručak po želji u restoranu u Petri. Nastavljamo prema pustinji Wadi Rum, spektakularnoj i veličanstvenoj „Crvenoj pustinji“, uz Petru sigurno najatraktivnijoj jordanskoj atrakciji. Vadi Rum je s površinom od 720 km kvadratnih upisan na popis svjetske baštine organizacije UNESCO, ne samo zbog svojih prirodnih ljepota, već i kao kulturni spomenik. Na 2500 petroglifa i 20 000 natpisa na stijenama dokumentirano je 12 000 godina ljudskog naselja. Smještaj u luksuzne šatore. Vožnja džipovima (u cijeni aranžmana) po pustinji koja je toliko slikovita da je poprište snimanja mnogih filmova, od slavnog filma „Lawrence od Arabije“, preko „Ratova zvijezda“ do „Dine“. Povratak u kamp. Večera (u cijeni aranžmana). Noćenje.

6. dan: WADI RUM – AQABA – ZRAČNA LUKA AQABA
Doručak. Napuštamo čarobnu pustinju i nastavljamo putovanje prema krajnjem jugu Jordana, nedaleko udaljenom gradu Aqabi. Po dolasku smještamo se u hotel, kraće slobodno vrijeme za šetnju središtem jedine jordanske luke, smještene neposredno uz izraelsku granicu. Mjesto koje se nekoć zvalo Ajla, odavno je bilo mjesto zaustavljanja karavana i putnika. Danas je Aqaba zbog svoje blizine Petri i Wadi Rumu stavljena u tzv. Zlatni trokut u Jordanu i idealno je mjesto za odmor na kraju putovanja od sjevera do juga. Dan za odmor na plaži i vlastite aktivnosti. Preporučujemo vožnju brodom u trajanju od dva sata u kojoj ćete kroz stakleno dno broda imati prigodu vidjeti i poznate koralje, kao i olupine potopljenih brodova ili aviona, te u jednom trenutku uživati i u kupanju u toplom Crvenom moru (doplata na licu mjesta). Večera u hotelu (u cijeni aranžmana). Oko 22 sata odlazak prema zračnoj luci Aqaba.

7. dan: AQABA – ISTANBUL – ZAGREB
Povratak 23.06.:
 Prijava na let za Istanbul u 01:40, a dolazak u Istanbul se očekuje oko 4:20 sati. Nastavak putovanja prema Zagrebu na liniji TK1053 u 07:00 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 08:05 sati.

Povratak 01.11.: Prijava na let za Istanbul u 04:35, dolazak u Istanbul u 07:25 sati.  Izazimo u zračnoj luci, te imamo razgled Istanbula od 8:30 – 15:00 sati. Nastavak putovanja prema Zagrebu na liniji TK1053 u 19:00 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 19:10 sati.

*Satnice leta iskazane na dnu programa.

.

Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta

Minimalan broj putnika: 20 / Maksimalan broj putnika: 30

Informacije o letu: TURKISH AIRLINES
TK1056 17.06. ZAGREB 20:15 ISTANBUL 23:30

TK 814 18.06. ISTANBUL 01:40 AMMAN 03:55
TK 819 23.06. AQABA 01:40 ISTANBUL 04:20
TK1053 23.06. ISTANBUL 07:00 ZAGREB 08:05

TK1056 26.10. ZAGREB 20:30 ISTANBUL 23:40
TK 814 27.10. ISTANBUL 01:40 AMMAN 04:00
TK 819 01.11. AQABA 04:35 ISTANBUL 07:25 
TK1055 01.11. ISTANBUL 19:00 ZAGREB 19:10


Cijena uključuje

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Istanbul – Amman – Istanbul – Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe i naknade
 • 2 noćenja s doručkom u hotelu 4* u Ammanu
 • ručak u Jerashu
 • 1 polupansion (doručak i večera) u hotelu 4* u Petri
 • 1 polupansion (doručak i večera) u Wadi Rumu pustinjski kamp
 • 1 polupansion (doručak i večera) u hotelu 4* u Aqabi
 • 1 dnevni odmor u hotelu 4* na Mrtvom moru
 • ulaznice: arheološki lokalitet Jerash, citadela u Ammanu, Mt.Nebo, Petra, Wadi Rum, Betanija
 • vožnja džipovima Wadi Rum
 • viza za Jordan
 • autobusni prijevoz prema programu (autobusi su turističke klase i klimatizirani)
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • razgledavanja i izlete prema programu
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • lokalni vodič na engleskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • napojnice za vozača i vodiča 20 USD po osobi
 • doplata za bubble šator u pustinjskom kampu 99,54 EUR (749,98 kn) po osobi (plaćanje prije polaska pri prvoj uplati), ovisno o raspoloživosti
 • napojnice za lokalne vodiče na konjima u Petri 7 USD (plaćanje na licu mjesta)
 • slikanje s devama u Petri 7 USD (plaćanje na licu mjesta)
 • jahanje na devama od Petre do Basina 15 USD + 7 USD napojnice (plaćanje na licu mjesta)
 • izlet brodom s ručkom u Aqabi 50 USD (plaćanje na licu mjesta)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu od 250,85 EUR (1.890,03 kn) – 303,94 EUR (2.290,04 kn), obvezna doplata ako osoba spava sama u sobi
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Popusti

· 20% popusta za jedno dijete od 4,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u avionu i pomoćni krevet, plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene
· trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni

Doplate

Datumi polaska Doplata za jednokrevetnu sobu
19.02. – 25.02.2023. 250,85 EUR (1.890,03 kn)
09.04. – 15.04.2023. 303,94 EUR (2.290,04 kn)
28.04. – 04.05.2023. 303,94 EUR (2.290,04 kn)
27.05. – 02.06.2023. 303,94 EUR (2.290,04 kn)

Državljani RH mogu ući u Jordan bez ograničenja. Dovoljno je samo registrirati se za ulazak u zemlju na poveznici www.gateway2jordan.gov.jo
O aktualnim preporukama za putovanja i upozorenjima za Jordan  informirajte se putem službenih stranica MVEP-a (Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH).


– Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Turkish Airlines objavljenom u 2022. godini i podložna su promjeni.
– Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
– Uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm).
– Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Istanbulu, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
– Završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.).
– Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta u dolarima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
– Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
– Organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
– Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za putovanje u Jordan potrebna je važeća putovnica koja treba važiti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani. Hrvatskim državljanima je za ulazak u Hašemitsku Kraljevinu Jordan potrebna viza.

Ulaz hrvatskih državljana u Jordan, neovisno o imunizacijskom statusu, moguć je uz QR kod koji valja ishoditi prije putovanja na poveznici: https://www.gateway2jordan.gov.jo/index.html. Ishođenje QR koda je uvjet bez kojega se ne može ukrcati na zrakoplov.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Arapskoj Republici sa sjedištem u Kairu, Egipat nerezidentno pokriva: Etiopiju, Jemen, Jordan, Libanon, Libiju, Siriju, Sudan, UAE, Saudijsku Arabiju; radno pokriva: Džibuti, Eritreju i Palestinsku Samoupravu, Telefon: 00202 273 83 155, 273 55 815, Adresa:3, Abou El Feda St., Zamalek, Cairo, EGYPT, Email: croemb.cairo@mvep.hr

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju, a zatim 72 sata prije putovanja završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 20, a maksimalan broj putnika je 26. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Dodatne napomene:
Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: IDEA PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080951142, Žumberačka 4, 10 430 Samobor.

Polica jamčevine br. 45-7002825220 uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d., Zagreb, tel. 01/6324-200. Ugovor o osiguranju od odgovornosti za štetu koju prouzroči Putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza koje se odnose na putovanje: broj police/ugovor 11-7002825243, uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d., Zagreb, tel. 01/6324-200.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja