Krakow
CC0 FOTO: CC0
Krakow

K R A K O W

Wadowice – Auschwitz – Wieliczka

19.04.2022. – 23.04.2022.

VRIJEDNOST VIŠE: Uključene ulaznice za Auschwitz i Rudnik soli Wieliczka!!

Program putovanja:

0. dan 19.04.2022.: Vukovar – Vinkovci – Đakovo – Našice – Orahovica – D. Miholjac

Sastanak i polazak putnik u večernjim satima (20:00 h Vukovar, 20:30 h Vinkovci, 21:15 h Đakovo, 22 h Našice, 22:30 h Orahovica, 23:00 h Donji Miholjac). Noćna vožnja turističkim autobusom korz Mađarsku i središnju Slovačku sa usputnim odmorima…

 

1. dan 20.04.2022.: Krakow

U prijepodnevnim satima dolazak u Poljsku i Krakow,  grada koji je do 17. stoljeća bio glavni grad Poljske a naziva se još i „četvrti Rim“. Razgled znamenitosti u pratnji lokalnog vodiča: Trg Glavne tržnice (jedan od najvećih srednjovjekovnih trgova u Europi), utvrda Barbican, toranj i crkva Sv. Djevice Marije (poznata po svom oltaru i zvuku trube svakog sata), Palača Krzystofory (danas povijesni muzej sa stalnim postavom), crkva Svete Ane (poznata po grobu Janu Kantyu koji se smatra jednim od najljepših baroknih grobova u svijetu), Jagelonsko sveučilište, Florijanska vrata, Dvorac Wawel s utvrdama, Katedrala Sv. Stanislava i Vaclava (središnje svetište u Poljskoj). Odlazak u hotel u poslijepodnevnim satima. Smještaj u sobe. Nakon odmora pješice odlazimo do središta grada i poznatog glavnog trga Rynek Główny s popularnim katakombama koje su danas većinom pretvorene u restorane, pivnice i kavane. Noćenje.

 

2. dan 21.04.2022.: Krakow – Wadowice – Auschwitz – Krakow

Doručak. Nakon doručka odlazak u Wadowice, rodno mjesto Pape Ivana Pavla II., obilazak centra grada, župne crkve…slobodno vrijeme. Nastavak vožnje prema Auschwitzu, najvećem koncentracijskom logoru za vrijeme drugog svjetskog rata. Obilazak uz stručno vodstvo na hrvatskom jeziku (cca. 3,5 sata). Povratak u Krakow. Nastavak obilaska Krakowa uz posjet židovske četvrti Kazimierz. Slobodno vrijeme. Preporučamo izlazak u jedan od mnogobrojnih restorana ili klubova u centru Krakowa. Noćenje.

 

3. dan 22.04.2022.: Krakow – Wieliczka – Krakow

Doručak. Nakon doručka odlazak na izlet. Vožnja autobusom do mjesta WIELICZKA – p odolasku posjet rudniku soli “Kopalnia Soli Wieliczka”, najvećeg rudnika soli u Europi. Rudnik krase prekrasne dvorane u kojima se nalaze razne skulpture od soli, podzemne kapele, restorani i koncertna dvorana. Nakon razgleda povratak u Krakow – slobodno poslijepodne za individualne program u gradu ili program po dogovoru sa vodičem/pratiteljem npr. nastavak razgled grada ili odlazak u shopping i sl. Slobodno vrijeme. Preporučamo izlazak u jedan od mnogobrojnih restorana ili klubova u centru Krakowa. Noćenje.

 

4. dan 23.04.2022.: Krakow – D. Miholjac – Orahovica – Našice – Đakovo – Vinkovci – Vukovar

Doručak. Nakon doručka odjava iz hotela i polazak. Vožnja turističkim autobusom sa usputnim odmorima kroz Poljsku i središnju Slovačku do Mađarske i BUDIMPEŠTE – po dolasku kraće zaustavljanje u centru I kraća šetnja uz razgle užeg centra grada. Kraće slobodno vrijeme za individualni ručak i sl. Nastavak Putovanja u pravcu domova. Vožnja kroz Mađarsku sa usputnim odmorima. Očekivani povratak u Hrvatsku u večernjim satima (Donji Miholjac-Orahovica-Našice-Đakovo-Vinkovci-Vukovar).

 

Program će se realizirati prema važećim epidemiološkim mjerama u trenutku putovanja.