Međimurje zeleno – s autobusnim prijevozom, 23.-24.10.2021.
Hotel Terme Sveti Martin FOTO: Hotel Terme Sveti Martin
Međimurje zeleno – s autobusnim prijevozom, 23.-24.10.2021.

MEĐIMURJE ZELENO – 2 dana
KOPRIVNICA – ČAKOVEC – SVETI MARTIN NA MURI
Sklad i harmonija Međimurja – idealan spoj odmora, kulturno – prirodnih znamenitosti i gastro užitaka!
23.-24.10.2021.

1. dan: POLAZAK //VINKOVCI – VUKOVAR – OSIJEK – ĐAKOVO – NAŠICE – KOPRIVNICA – SV. MARTIN NA MURI
Polazak u jutarnjim satima. Ugodna vožnja Podravskom magistralom s usputnim odmorišnim stankama do KOPRIVNICE, grada na istoimenoj rječici u Podravini. Slijedi šetnja i razgled grada: stara gradski jezgra – Vijećnički trg, park s glazbenim paviljonima, Gradska vijećnica za koju je kamen temeljac davne 1856. godine postavio ban Josip Jelačić, Muzej bicikla na otvorenom, a među znamenitostima grada su i crkva sv. Nikole i samostan sv. Antuna Padovanskog iz 17. stoljeća. Vodič će vam ispričati zanimljivu priču kako je Koprivnica dobila ime i što povezuje grad i koprivu.
Odmor za kavu na terasi najpoznatije koprivničke pivnice ”Kraluš” koja svojim povijesnim zdanjem dominira gradskim trgom. Interijer pivnice uredili su poznati akademski slikari i kipari, Zlatko Kauzlarić Atač i Josip Fluksi, a Josip Turković potpisuje vitraje s motivima podravske svakidašnjice.

Smještaj u Termama Sveti Martin, u Apartmansko naselje Regina koji je dio Resorta Sveti Martin (smještaj je u family apartmanima predviđenim za 4-5 osoba). Poslijepodne provedite uživajući u bazenskom kompleksu “The Temple of Life”, termomineralnom kupalištu ili opuštajući odmor u wellness oazi i svijetu sauna (nadoplata). Večera. Noćenje.

2. dan: SVETI MARTIN NA MURI – ČAKOVEC//POVRATAK – NAŠICE – ĐAKOVO – OSIJEK – VUKOVAR – VINKOVCI
Doručak. Vrijeme za odmor i kupanje. Oko 12 sati napuštanje hotela. Vodimo vas do OPG-a obitelji Perhoč, zanimljivog turističkog sadržaja, gdje se na 10 hektara livade i šume slobodno šeću jeleni, mufloni i divlje svinje. Razgled imanja uz prigodnu degustaciju kobasica od divljači. Mogućnost kupovine domaćih proizvoda.
I za kraj, očekuje nas još jedna zanimljivost – posjeta imanju obitelji Hažić, reprezentativnom primjerku obiteljskog gospodarsta čiji je moto “ Od jabuke i loze do posla života”. Oni su vinari i voćari, a svojim marljivim radom i trudom stvorili su ugodan ambijent za posjetitelje. Slijedi užitak za sva osjetila, a posebno za nepce – degustacija vrhunskih vina, soka od jabuke, čipsa od jabuke i domaćih kruhića s bučinim uljem. Mogućnost kupovine.

Nastavak putovanja do obližnjeg Čakovca, kraća šetnja centrom grada – crkva sv. Nikole, franjevački samostan, a prošetat ćemo i perivojem Zrinskih, pokraj muzeja Međimurja.
Povratak prema mjestu polaska, nadamo se odmorni i obogaćeni lijepim utiscima.
Dolazak u večernjim satima.

 

CIJENA: 

– 750,00 kn po osobi za smještaj u Apartmanima Regina**** (od 4-5 osoba; ako je smještaj za dvije i tri osobe nadoplata je 45,00 kn)

– 850,00 kn po osobi za smještaj u hotelu Terme Sveti Martin****, u sobama 1/2