Nova Godina u Bugarskoj
FOTO: CC0

NOVA GODINA U BUGARSKOJ

Hotel u centru Sofije

5 dana autobusom – SOFIJA i PLOVDIV

Polazak iz Đakova, Osijeka, Vinkovaca i Vukovara

28.12.2019. – 01.01.2020.

1.dan, 28.12.2019.: Đakovo/Osijek/Vinkovci/Vukovar
Sastanak i polazak putnika u večernjim satima (21:00 h Đakovo, 21:30 h Osijek, 22:15 h Vinkovci, 22:40 Vukovar). Slijedi noćna vožnja turističkim autobusom sa usputnim zaustavljanjima i odmorima kroz Hrvatsku, Sribiju i Bugarsku do…

2.dan, 29.12.2019.: Sofija
Dolazak u Sofiju u ranim prijepodnevnim satima. Slijedi panoramski razgled bugarske prijestolnice i ujedno drugog najstarijeg grada Europe. Smještaj u hotel 3* u centru grada i kraći odmor.

Razgled grada u pratnji vodiča: katedrala Aleksandra Nevskog – ekstravagantna građevina koja je simbol ne samo Sofije, nego i cijele Bugarske, a ujedno je i jedna od najvećih pravoslavnih crkava na svijetu, crkva Sv. Sofije, zgrada Parlamenta, Trg Alexandra Batenberga, Predsjednička palača, Rotunda Sv.Juraja, Narodno kazalište, crkva Sv. Petke Samardžijske, ostaci rimske Serdike, džamija Banya Bashi koja potječe iz šesnaestog stoljeća… Slobodno vrijeme za vlastite programe. Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan, 30.12.2019.: Sofija – Plovdiv – Sofija
Doručak. Poslije doručka odlazak na cjelodnevni izlet u Plovdiv. Plovdiv je smješten na rijeci Marici, a ime mu je dao Filip II. Makedonski. Po dolasku slijedi razgled grada: Gornji i Donji grad, stare bugarske kuće, obilazak jako dobro očuvanog rimskog kazališta u staroj gradskoj jezgri, šetnja srednjovjekovnim uskim uličicama. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Povratak u Sofiju.

Slobodno vrijeme. Navečer mogućnost fakultativnog odlaska na tradicionalnu bugarsku večeru uz folklorni program (doplata na licu mjesta). Noćenje.

4.dan, 31.12.2019.: Sofija – Manastir Rila – Sofija
Doručak. Poslije doručka fakultativno po želji (uz doplatu na licu mjesta). Odlazak na izlet u samostan Rila. Manastir Rila je u utemeljio sv. Ivan od Rile, a danas je pod zaštitom UNESCO-a kao jedan od najvažnijih manastira srednjovjekovne Bugarske. Kompleks je obnovljen sredinom 19. st. s obzirom da je bio uništen u požaru te su primjetni tipični utjecaji bugarske renesanse koja simbolizira osjećaj slavenskog kulturnog identiteta u vrijeme otomanske okupacije.

Povratak u Sofiju. Za putnika koji ne idu na izlet Slobodan dan za vlastite programme. Slobodno vrijeme za individualni program – pripreme za novo godišnju noć. Navečer se možete pridružiti stanovnicima Sofije u dočeku Nove godine na gradskim ulicama i trgovima (organizacija dočeka u nadležnosti je gradskih vlasti i turističkih ureda). Noćenje.

5.dan, 01.01.2020.: Sofija – Vukovar/Vinkovci/Đakovo/Osijek
Doručak. Odjava iz hotela. Kraće slobodno vrijeme za jutarnju kavicu i okrjepu.
U podnevnim satima polazak. Vožnja kroz Bugarsku i Srbiju.
Nastavak vožnje prema Hrvatskoj. Očekivani povratak u večernjim satima.

Slična putovanja:

Advent u Beču     Advent u Budimpešti     Advent u Pragu     Advent u Beču i Bratislavi     Advent u Pragu, Dresdenu i Brnu

Advent u Varšavi     Advent Salzburg, Munchen , Innsbruck     Advent Klagenfurt, Bled, Ljubljana