Foto: © Marija Vugrinović
FOTO: © Marija Vugrinović

VJERSKO-TURISTIČKO PUTOVANJE
RADOST MLADOG USKRSA – HODOČAŠĆE U LURD
AZURNA OBALA – AVIGNON – LURD – MILANO
6 dana autobusom, 26.04. – 01.05. 2019..

0. DAN: POLAZAK: 25.04.2019. VINKOVCI / VUKOVAR / OSIJEK / ĐAKOVO / SLAVONSKI BROD / ZAGREB / RIJEKA

Polazak s dogovorenog mjesta u kasnijim večernjim satima. Noćna vožnja prema Francuskoj uz kraća zaustavljanja putem.

1. DAN: 26.04.2019. AZURNA OBALA – NICA

Dobro jutro! Dolazak na Azurnu obalu u ranijim poslijepodnevnim satima. Panoramski razgled NICE (slavno šetalište Promenada Des Anglais, poznati hotel Negresco, trg Masena…), a nakon toga kraći pješački razgled grada s vodičem.

Slobodno vrijeme za osobne sadržaje: šetnju, fotografiranje, kupovinu suvenira, ručak….

Smještaj u hotel na Azurnoj obali. Noćenje.

2. DAN: 27.04.2019. AVIGNON – LURD

Doručak. Odlazak za AVIGNON, jedan od najljepših gradova Provanse, grad povijesti i umjetnosti poznat i kao „papinski grad“. Šetnja središtem grada koji je bio prijestolnica kršćanstva: katedrala Notre Dame des Doms, Palais des Papes – papinska palača, jedna od najznačajnijih gotičkih građevina na svijetu pod zaštitom UNESCO-a, Pont d’Avignon, poznati srednjovjekovni most… Kraće slobodno vrijeme, te nastavak putovanja prema Lurdu. Smještaj u hotel, večera. Odlazak do Svetišta, sudjelovanje u veličanstvenoj procesiji sa svijećama. Noćenje.

3. DAN: 28.04.2019. LURD

Doručak, ručak i večera u hotelu.

Slijedi hodočasnički program: upoznavanje sa svetištem, špilja ukazanja, Bernardičina rodna kuća, zatvor u kojem je živjela njezina obitelj dok je odrastala, stari grad… Sveta misa na hrvatskom za našu grupu će biti jednoj od crkvi u Svetištu ili špilji ukazanja. Popodne slobodno za vlastite pobožnosti: simbolično kupanje u lurdskoj vodi, molitva, suveniri…

Gradić LURD nalazi se na jugu Francuske, ispod visokih Pirineja i ima svega 20.000 stanovnika. Grad se nalazi uz rijeku Gavu, ispod brijega na kojem je starinska tvrđava. Prvo Gospino ukazanje u ovom gradiću bilo je davne 1858. i od tada je LURD baza za brojne hodočasnike iz cijeloga svijeta. Sudjelovanje u večernjoj procesiji sa svijećama. Noćenje.

4. DAN: 29.04.2019. LURD

Doručak, ručak i večera u hotelu.

Zajednički odlazak do križnog puta. Križni put na brdu Kalvarija. Sveta misa na hrvatskom za našu grupu će biti u jednoj od crkvi u Svetištu ili Špilji ukazanja. Slobodno vrijeme za kupnju suvenira, vlastite potrebe i pobožnosti. Sudjelovanje u večernjoj procesiji sa svijećama. Noćenje.

5. DAN: 30.04.2019. LURD – MILANO

Doručak. Oproštaj sa Svetištem, napuštanje hotela i odlazak u pravcu Milana.

Vodič će vam ispričati zanimljive pričice, te uz pjesmu, moliotvu, filmove …vrijeme će brzo proći. Noćenje u hotelu u okolici Milana.

6. DAN: 01.05.2019. MILANO – RIJEKA / ZAGREB / SLAVONSKI BROD / ĐAKOVO /OSIJEK / VUKOVAR / VINKOVCI

Doručak. Posjet MILANU i obilazak grada u pratnji vodiča: milanska katedrala posvećena Uznesenju Marijinom, galerija Vittorio Emanuele II, slavni teatar Scala itd. Nastavak puta prema Hrvatskoj. Povratak se predviđa u kasnijim večernjim satima. Dolazak u Slavoniju oko ponoći.