Slavonijo, zemljo plemenita
© Zvonko Vugrinović FOTO: © Zvonko Vugrinović
Slavonijo, zemljo plemenita

SLAVONIJO, ZEMLJO PLEMENITA
ĐAKOVO – OSIJEK 2 dana
IDEALNO ZA TEAM BUILDING – kratko, ali slatko…

1. dan:
Dolazak u Đakovo oko 11 sati. Sastanak sa stručnim vodičem. Odlazak do centra grada i razgled:
veličanstvena KATEDRALA SV. PETRA, za koju često kažu da je naljepša od Venecije do Istanbula, STROSSMAYEROV TRG i STROSSMAYEROV PARK, mjesto održavanja tradicionalnih Đakovačkih vezova, stara gradska jezgra, poznatija pod nazivom ĐAKOVAČKO KORZO.
A sada, slijedi degustacija vina, u biskupijskom podrumu, gdje ćete u autentičnom ambijentu degustirati poznata misna vina. Živjeli!
Odlazak u restoran na ručak – predlažemo da kušate slavonski čobanac i za desert, šokačke palačinke. Sigurno nećete pogriješiti.
Ostaje nam još posjeta DRŽAVNOJ ERGELI LIPICANACA, koja se nalazi u širem centru grada i jedna je od najstarijih ergela u Europi. Obilazak ergele uz stručno vodstvo: KONJUŠNICA (konji lipicanci i konji za preponski sport), JAHAONICA…
Odlazak u hotel, smještaj, odmor.
A sada – prava slavonska večera i zabava kakvu samo đakovački tamburaši mogu prirediti. Opustite se, zapjevajte, zaplešite, kušajte najbolja vina ovog kraja i okrijepite se slavonskim specijalitetima.

2. dan:
Doručak. Odlazak u pravcu OSIJEKA, najvećeg grada istočne Hrvatske i središta osječko-baranjske županije. Razgled grada uz stručno vodstvo: TVRĐA, TRG SV. TROJSTVA, CRKVA SV. MIHOVILA, SV. KRIŽA, VODENA VRATA… Šetnja uz rijeku Dravu do Gornjeg Grada i nastavak razgleda: TRG ANTE STARČEVIĆA, KONKATERDALA SV. PETRA I PAVLA.
Ručak u restoranu – brodu na Dravi. Uživajte u specijalitetima riječne ribe i jedinstvenom pogledu na divnu i pitomu rijeku.
Nakon kraćeg odmora, nastavak putovanja prema mjestu polaska.