Đakovo
© Zvonko Vugrinović FOTO: © Zvonko Vugrinović
Đakovo

UPOZNAJMO ĐAKOVO
1 DAN U SRCU SLAVONIJE…

Đakovo, središnji i najljepši dio Slavonije, nalazi na 111 metara nadmorske visine. Grad ćete najbolje iskusiti i obići pješice. Tornjevi katedrale, koja je ponos Đakova i Đakovčana, uzdižu se iznad grada poput pravog čuvara, a vidljivi su i izdaleka. Priče koje su se prenosile kroz generacije, one o simbolima grada – katedrali Sv. Petra i lipicancima, znaju gotovo svi posjetitelji. Đakovo nudi obilje povijesnog, kulturnog i prirodnog sadržaja: brojni vjerski objekti i kulturno-povijesni spomenici nalaze se upravo u povijesnoj gradskoj jezgri, što Đakovo čini prepoznatljivim i jedinstvenim.

Dolazak u Đakovo oko 11 sati. Sastanak sa stručnim vodičem. Odlazak do centra grada i razgled:
veličanstvena KATEDRALA SV. PETRA, za koju često kažu da je naljepša od Venecije do Istanbula, STROSSMAYEROV TRG, STROSSMAYEROV PARK, mjesto održavanja tradicionalnih Đakovačkih vezova, stara gradska jezgra, poznatija pod nazivom ĐAKOVAČKO KORZO, ŽUPNA CRKVA SVIH SVETIH….

Nakon upoznavanja grada, vodimo vas na degustacija vina, u biskupijskom podrumu, gdje ćete u autentičnom ambijentu degustirati poznata misna vina.

Slijedi pravi, slavonski ručak u restoranu u centru grada.

I kažu naši ljudi – šećer dolazi na kraju. Posjeta DRŽAVNOJ ERGELI LIPICANACA, koja se nalazi u širem centru grada i jedna je od najstarijih ergela u Europi. Obilazak ergele uz stručno vodstvo: KONJUŠNICA (konji lipicanci i konji za preponski sport), JAHAONICA… Ukoliko budete imali sreće, možda baš taj dan bude i konjička predstava što je zasigurno poseban doživljaj.
Slobodno vrijeme za kavu i individualne sadržaje, te odlazak prema mjestu polaska.