Škola u prirodi “Biseri Hrvatskog Zagorja”
Foto: © Marija Vugrinović FOTO: Foto: © Marija Vugrinović
Škola u prirodi “Biseri Hrvatskog Zagorja”

ŠKOLA U PRIRODI “BISERI HRVATSKOG ZAGORJA”

ZAGREB – DONJA STUBICA/TERME JEZERČICA – KRAPINA – TRAKOŠĆAN – VARAŽDIN

3 dana busom

 

1. dan: POLAZAK – ZAGREB – TERME JEZERČICA

Polazak ispred vaše škole u ranim jutarnjim satima. Vožnja do ZAGREBA – glavnog grada Lijepe Naše.

Po dolasku u Zagreb odlazak do Tehničkog muzeja, složenog muzeja znanosti i tehnike, osnovanog u 19. stoljeću po uzoru na velike znanstveno – tehničke muzeje u svijetu. Najaktraktivniji dio muzeja je njegov planetarij, gdje se pomoću specijalnog projektora prikazuje izgled zvjezdanog neba, od sjevernog pola do ekvatora, u bilo koje vrijeme noći i u bilo koje godišnje doba. Razgled planetarija i zbirkikoje su primjerene i zanimljive uzrastu djece.

Slijedi razgled grada počevši šetnjom Ilicom do Trga bana Josipa Jelačića pa na Gornji Grad. Dolazak do kule LotrščakStrossmayerovog šetališta, odlazak prema crkvi Sv. Katarinecrkvi Sv. Marka, Saboru i Vladi RH, zatim lagano spuštanje kroz Kamenita vrata do Katedrale Uznesenja Blažene Djevice Marije – najveće hrvatske sakralne građevine…

Nastavak putovanja u smjeru DONJE STUBICE. Smještaj u hotel***, a nakon kraćeg odmora odlazak na kupanje u VODENI PARK: rekreacijski bazen, gejzir, bazen s efektom umjetne kiše, bazen s toboganima… Večera. Zabava i druženje. Noćenje.

 

2. dan: TERME JEZERČICA – KRAPINA – GORNJA STUBICA

Doručak. Odlazak u smjeru KRAPINE u jedan od najmodernijih muzejskih projekata u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe, gdje vas očekuje put kroz zanimljivu priču o životu i kulturi neandertalskog čovjeka u Krapini. Muzej je povezan uređenim pješačkim stazama s nalazištem pračovjeka na brdu “Hušnjakovo”. Kroz novouređeni muzej provest će vas kustos muzeja. Odlazak do GORNJE STUBICE, grada koji je smješten na sjevernim padinama Medvednice, u središtu stubičke doline. Razgled spomenika Seljačkoj buni i Matiji Gupcu….Povratak u hotel na ručak.

Poslijepodne iskoristite za kupanje u VODENOM PARKU: rekreacijski bazen, gejzir, bazen s efektom umjetne kiše, bazen s toboganima… .Večera. Zabava i druženje – disco program!! Noćenje.

 

3. dan: TERME JEZERČICA – TRAKOŠĆAN – VARAŽDIN

Doručak. Prijepodne rezrervirano za kupanje i uživanje u VODENOM PARKU (do predvidivo 11 sati). Odjava iz hotela, te ugodna vožanjado dvorca TRAKOŠĆAN, dvorac je prvotno nastao u 13. stoljeću kao manja utvrda za nadzor puta, a svoj današnji izgled dobio je u 19. stoljeću. Ipak, dvorcem je najdulje vladala vlastelinska obitelj Drašković. Razgled dvorca i upoznavanje sa životom Draškovića.

Nastavak vožnje do VARAŽDINA, impresivnog grada baroka, poznatog po svojoj očuvanoj i vrijednoj kulturnoj baštini. Razgled grada uz stručno vodstvo: obilazak srednjovjekovnih utvrda, Gradske vijećnice iz 16. stoljeća, Kapucinskog i Franjevačkog samostana, varaždinskog groblja koje je zaštićeno kao spomenik kulture… Objed u McDonaldsu. Slobodno vrijeme, te nastavak putovanja prema mjestu polaska.

Dolazak kućama se predviđa u kasnijim večernjim satima.