Škola u prirodi “Biseri Kvarnerskog zaljeva”
Photo: Marija Vugrinović FOTO: Foto: © Marija Vugrinović
Škola u prirodi “Biseri Kvarnerskog zaljeva”

ŠKOLA U PRIRODI – BISERI KVARNERSKOG ZALJEVA

NOVI VINODOLSKI – CRIKVENICA – SENJ – VRBNIK

5 dana busom

1. dan: POLAZAK – NOVI VINODOLSKI

Polazak ispred vaše škole u jutarnjim satima. Ugodna vožnja u pravcu Crikveničko – vinodolske rivijere i grada NOVOG VINODOLSKOG koji se smjestio na jugoistočnom dijelu Primorsko-goranske županije ispod obronaka šumovite Kapele, pokraj plodne Vinodolske doline. Smještaj u hotel**. Prije večere podjela u grupe i testiranje za školu plivanja. Večera. Večernje druženje uz animatore i animacijski program. Noćenje.

 

2. dan: NOVI VINODOLSKI – CRIKVENICA

Doručak. Upoznavanje sa mjestom domaćinom. Obilazak grada: Kaštel knezova Frankopana, Stolna Crkva, rodna kuća obitelji Mažuranić… Odlazak do CRIKVENICE.

Šetnja gradom i posjet AQUARIUMU, gdje u bazenima obitava nekoliko stotina vrsta riba Jadrana i pedesetak primjeraka tropskih. Povratak u hotel. Ručak. Poslijepodne rezervirano za školu plivanja i druženje. Večera. Večernje druženje uz animatore. Noćenje

 

3. dan: NOVI VINODOLSKI – SENJ

Doručak. Nakon doručka, odlazak autobusom do SENJA – posjet poznatoj Tvrđavi Nehaj koja je služila kao vojna utvrda uskocima koji su je koristili kao mjesto s kojeg su branili grad Senj te pripremali napade na Turke i Mletke. Slijedi odlazak do grada te posjet Gradskom muzeju – obilazak uz vodstvo kustosa. Povratak u hotel na ručak. Poslijepodne, škola plivanja. Večera. Večernje druženje uz animatore (mini disco). Noćenje.

 

4. dan: NOVI VINODOLSKI – KRK/VRBNIK

DoručaK. Poslije doručka izlet brodom GLASSBODOM (stakleni trupovi za razgledavanje podmorja) na otok KRK u mjesto VRBNIK. Slijedi šetnja i razgledznamenitosti: GRADSKI TRG, NAJUŽA ULICA NA SVIJETU… Izlet traje oko četiri sata. Povratak brodom u Novi Vinodolski. Ručak. Slobodno vrijeme i škola plivanja. Večera. Organizirano večernje druženje uz animatore i animacijski program. Noćenje.

 

5. dan: NOVI VINODOLASKI – POVRATAK

Doručak. Nakon doručka škola plivanja i podjela diploma za sve učenike. Ručak. Predlažemo odlazak do Rijeke iTRSATA, istočnog dijela grada, gdje se nalazi poznato marijansko svetište i Trsatska gradina, odakle se pruža prekrasan pogled na Rijeku i cijeli Kvarner. Povratak u mjesto polaska.

Dolazak se predviđa u kasnijim večernjim satima.