Bogatstvo prirode i običaja
Foto: © Marija Vugrinović FOTO: Marija Vugrinović
Bogatstvo prirode i običaja

BOGATSTVO PRIRODE I OBIČAJA

ĐAKOVO – OSIJEK – KOPAČKI RIT

 1 dan busom

Polazak u jutarnjim satima ispred vaše škole.

Ugodna vožnja u smjeru ĐAKOVA. Po dolasku u grad kojega s pravom nazivaju srce Slavonije, posjeta i razgled Državne ergele lipicanaca, koja se nalazi u širem centru grada i jedna je od najstarijih ergela u Europi. Obilazak štala (konji lipicanci i konji za preponski sport) u pratnji stručnog vodiča. Odlazak prema strogom centru grada, gdje se nalazi poznata Strossmayerova katedrala, za koju često kažu da je najljepša od Venecije do Istanbula. Razgled grada u pratnji vodiča: Strossmayerov trg, katedrala bazilika Sv. Petra, gradsko korzo, Strossmayerov park (mjesto održavanja tradicionalnih Đakovačkih vezova).

Nastavak putovanja u pravcu OSIJEKA. Po dolasku razgled Muzeja Slavonije uz tumačenje kustosa, a zatim razgled grada uz stručno vodstvo: Tvrđa, most na Dravi, crkva Svetog Petra i Pavla (konkatedrala)… Ručak u McDonaldsu – HappyMeal.

Ugodna vožnja u u smjeru Parka prirode KOPAČKI RIT, velikog močvarnog područja, koje se nalazi na krajnjem sjeveroistoku Hrvatske, a nastalo je djelovanjem dviju velikih rijeka, Dunava i Drave. U Kopačkom ritu vas očekuje: šetnja novom drvenom šetnicom preko jezera Mali Sakadaš, panoramsko razgledavanje zoo-rezervata brodom uz stručnog vodiča u trajanju od sat vremena, posjet kompleksu dvorca Tikveš koji je udaljen 12 kilometara od prijemnog centra..

Na kraju ugodnog dana napuštamo Baranju i vraćamo se našim kućama.

Uz mnoštvo novih doživljaja i iskustava u kasnijim poslijepodnevnim satima slijedi nastavak putovanja prema mjestu polaska.