Dvorci Slavonije
FOTO: Zvonko Vugrinović
Dvorci Slavonije

PREKO SLAVONSKIH DVORACA DO SRCA SLAVONIJE

VALPOVO – DONJI MIHOLJAC- NAŠICE – DJAKOVO

1 dan busom

Polazak ispred vaše škole u jutarnjim satima. Ugodna vožnja autobusom do VALPOVA. Posjet jednom od najstarijih i najvećih dvoraca u Slavoniji, DVORCU NORMAN – PRANDAU. Razgled u pratnji vodiča i šetnja engleskim parkom, koji je proglašen spomenikom vrtne arhitekture.

Odlazak do DONJEG MIHOLJCA, gradića na granici sa susjednom Mađarskom, poznatog po DVORCU VELEPOSLANIČKE OBITELJI MAILATH. Razgled dvorca izvana, zatim nastavak putovanja do NAŠICA. Slijedi razgled još jednog dvorca, DVORCA ZNAMENITE OBITELJI PEJAČEVIĆ, te biste Dore Pejačević, prve hrvatske skladateljice.Slobodno vrijeme za uživanje u šetnji u prekrasnoj prirodi perivoja dvorca.

Vožnja u smjeru ĐAKOVA. Po dolasku u grad kojega s pravom nazivaju srce Slavonije prvo vas očekuje ručak.

Nakon toga slijedi razgled grada u pratnji vodiča: poznata Strossmayerova katedrala, za koju često kažu da je najljepša od Venecije do Istanbula, Strossmayerov trg, gradsko korzo, Strossmayerov park (mjesto održavanja tradicionalnih Đakovačkih vezova)… Razgled Državne ergele lipicanaca, jedna je od najstarijih ergela u Europi. Obilazak štala (konji lipicanci i konji za preponski sport) u pratnji stručnog vodiča.

Povratak kućama u kasnijim poslijepodnevnim ili ranim večernjim satima.