Hodočašće u Lurd
Hodočašće u Lurd FOTO: © Marija Jerkić Vugrinović
Hodočašće u Lurd

HODOČAŠĆE U LURD

7 dana autobusom sa usputnim noćenjima
AZURNA OBALA/PROVANSA – AVIGNON – LURD – MILANO

16.04.-22.04.2023. 

Polasci iz Slavonije + Zagreb + Karlovac + Rijeka

21.05.-27.05.2023.

Polasci iz Slavonije + Zagreb + Karlovac + Rijeka

GARANTIRANI POLASCI

515,00 € po osobi (3.880,27 kn)

.

1. DAN: POLAZAK: VUKOVAR /OSIJEK/ĐAKOVO/SLAVONSKI BROD/ZAGREB/KARLOVAC/ RIJEKA

Polazak s dogovorenog mjesta u večernjim satima, prema dole navedenom rasporedu. Noćna vožnja prema Francuskoj uz kraća zaustavljanja putem.

2. DAN: AZURNA OBALA – NICA – CANNES – PROVANSA

Dolazak na Azurnu obalu u ranijim poslijepodnevnim satima. Panoramski razgled NICE (slavno šetalište Promenada Des Anglais, poznati hotel Negresco, trg Masena…) ili CANNES-a.

Kraće slobodno vrijeme za osobne sadržaje: šetnju, fotografiranje, kupovinu suvenira….

Nastavak putovanja do Provanse i mjesta Saint Maximin la Sainte Baume gdje se nalazi gotička bazilika sv. Marije Magdalene, u kojoj se nalazi i njezin grob. Sveta misa. Smještaj u hotel. Noćenje.

3. DAN: AVIGNON – LURD

Doručak, te odlazak za AVIGNON, jedan od najljepših gradova Provanse, grad povijesti i umjetnosti poznat i kao “papinski grad.” Kraća šetnja središtem grada koji je bio prijestolnica kršćanstva: katedrala Notre Dame des Doms, Palais des Papes – papinska palača, jedna od najznačajnijih gotičkih građevina na svijetu pod zaštitom UNESCO-a, Pont d’Avignon, poznati srednjovjekovni most…

Nastavak putovanja prema LURDU, jednom od najvećih marijanskih svetišta na svijetu, gradića smještenom na jugu Francuske, uz rijeku Gavu i ispod visokih Pirineja. Smještaj u hotel, večera. Pozdrav Gospi pred spiljom ukazanja, te ukoliko vrijeme dozvoli, sudjelovanje u veličanstvenoj procesiji sa svijećama. Noćenje.

4. DAN: LURD

Doručak, ručak i večera u hotelu.

Slijedi hodočasnički program: upoznavanje sa svetištem, špilja ukazanja, Bernardičina rodna kuća, zatvor u kojem je živjela njezina obitelj dok je odrastala, stari grad… Sveta misa na hrvatskom jeziku za našu grupu će biti jednoj od crkvi u Svetištu ili špilji ukazanja. Popodne slobodno za vlastite pobožnosti: simbolično kupanje u lurdskoj vodi, molitva, suveniri…

Gradić LURD nalazi se na jugu Francuske, ispod visokih Pirineja i ima svega 20.000 stanovnika. Grad se nalazi uz rijeku Gavu, ispod brijega na kojem je starinska tvrđava. Prvo Gospino ukazanje u ovom gradiću bilo je davne 1858. i od tada je LURD baza za brojne hodočasnike iz cijeloga svijeta. Sudjelovanje u večernjoj procesiji sa svijećama koja je poseban i veličanstven doživljaj, sa tisućama upaljenih svijeća. Noćenje.

5. DAN: LURD

Doručak, ručak i večera u hotelu.

Zajednički odlazak do križnog puta. Križni put na brdu Kalvarija. Sveta misa na hrvatskom jeziku za našu grupu će biti u jednoj od crkvi u Svetištu ili Špilji ukazanja. Slobodno vrijeme za kupanje u lurdskim bazenima, kupnju suvenira, vlastite potrebe i pobožnosti. Sudjelovanje u večernjoj procesiji sa svijećama. Noćenje.

6. DAN: LURD – ITALIJA

Raniji doručak i oproštaj sa Svetištem. Napuštanje hotela i vožnja u pravcu Italije, do Milana/okolice. Smještaj u hotel, noćenje.

7. DAN: PADOVA RIJEKA/KARLOVAC/ZAGREB/SLAVONSKI BROD /ĐAKOVO/OSIJEK /VUKOVAR

Doručak. Vožnja u pravcu PADOVE. Po dolasku odlazak do crkve sv. Leopolda Bogdana Mandića. Obilazak groba, te sobe u kojoj je ispovijedao. Slavljenje sv. mise. Prošetat ćemo do bazilike sv. Antuna i razgledati ovo velebno zdanje. Kraće slobodno vrijeme za osobne pobožnosti i kupnju suvenira, a zatim slijedi šetnja prema trgu PRATO DELLA VALLE, jednom od najvećih trgova na svijetu, do našeg autobusa. Slijedi povratak kućama. Dolazak u Slavoniju predviđa se oko ponoći ili iza ponoći.

CIJENA

515,00 Eur po osobi (3.880,27 kn)

Fiksni tečaj konverzije: 7,53450

KALKULACIJA IZRAĐENA NA BAZI

min. 45 osoba

PRIJAVE I UVJETI PLAĆANJA

Zbog velikog interesa, molimo vaše prijave što ranije.

Prilikom prijave uplaćuje se 30%, a ostatak u mjesečnim ratama do polaska. Zadnja rata uplaćuje se najkasnije 20 dana prije polaska. Plaćanje je moguće na blagajni agencije, na transakcijski račun, internet bankarstvom, te kreditnim karticama do 6 rata uz uvećanje 5% (informacije u agenciji). Obavezna doplata: 20 eura – za korištenje Svetišta u Lurdu i boravišnu pristojbu. Plaća se na licu mjesta.

CIJENA UKLJUČUJE:

Prijevoz

Prijevoz turističkim autobusom na opisanoj relaciji

Smještaj i prehrana

Smještaj u hotelu **/*** na Azurnoj obali/Provansi na bazi noćenja s doručkom

Smještaj u hotelu *** u Lurdu na bazi 2 puna pansiona + 1 polupansion

Smještaj u hotelu *** u Milanu/okolici na bazi noćenja s doručkom

(smještaj u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama)

Izleti i razgledi

Sve izlete i razglede prema programu, stručno vodstvo i pratitelja grupe

Ostalo

Duhovno vodstvo

Osiguranja

– Osiguranje jamčevine – Osiguranje od odgovornosti – Organizaciju i rezervaciju putovanja

– Osiguranje jamčevine – Osiguranje od odgovornosti – Organizaciju i rezervaciju putovanja

DOPLATE

Nadoplata za sobu 1/1 iznosi 150,00 Eur (1.130,18 )

ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

I

OSIGURANJE OD OTKAZA PUTOVANJA

Zdravstvena zaštita u zemljama EU ostvaruje se pomoću Europske kartice zdravstvenog osiguranja. Svaki putnik dužan je brinuti o svojoj kartici.

Ukoliko putnik želi, može ugovoriti i dodatno međunarodno zdravstveno osiguranje koje iznosi 8,00 Eur (60,28 kn ) po osobi (grupna cijena, min.15 osoba). Za osobe starije od 70 godina, pa do 80 godina života, cijena je 24,00 Eur (180,83 kn).

Preporučamo osiguranje od otkaza putovanja, cijena iznosi 14,50 Eur (109,25 kn)

VAŽNE INFORMACIJE

Za državljane RH potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica.

Dostavljeni program je informativnog karaktera. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa, kao i promjenu hotela u istoj ili višoj kategoriji i promjenu mjesta održavanja svetih misa. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemljama koje posjećujete. Završno pismo sa svim informacijama dostavljamo na e-mail adresu, najkasnije 3 dana prije polaska.

POLASCI

1. dan putovanja:

17.30 sati iz Vukovara 18.00 sati iz Osijeka

18.45 sati iz Đakova 19.20 sati iz Slavonskog Broda

21.45 sati iz Zagreba 22.45 Karlovac 23.45 Rijeka

Napomena: U slučaju većeg broja prijavljenih, polazak može biti i iz drugih gradova.

ODGOVORNI ORGANIZATOR

ORION TOURS d.o.o., Đakovo, Pavićeva 39, OIB: 83291842304

https://www.orion-tours.hr/uvjeti

OPĆI UVJETI

Opći uvjeti putovanja su sastavni dio ovog programa i Ugovora o putovanju

NAPOMENA

Ovo putovanje nije prikladno za osobe sa smanjenom pokretljivošću