Južna Dalmacija
Foto: © Marija Vugrinović
Južna Dalmacija

JUŽNA DALMACIJA

STON – DUBROVNIK – PERNA/OREBIĆ – KORČULA – MLJET – DOLINA NERETVE

5 dana autobusom

1. dan: POLAZAK – STON – DUBROVNIK- PERNA/OREBIĆ

Polazak ispred škole u ranim jutarnjim satima, ubrzo nakon ponoći. Ugodna vožnja autobusom do STONA – šetnja gradom i pogled na srednjovjekovne Zidine koje povezuju Ston i Mali Ston. Nastavak putovanja prema Dubrovačko-neretvanskoj županiji i gradu DUBROVNIKU. Po dolasku u Dubrovnik slijedi razled grada u pratnji lokalnog vodiča: Vrata od Pila, Stradun, Onofrijev zdenac, Orlandov stup, Palača Sponza, Knežev dvor, crkva Sv. Vlaha, Dominikanski samostan, Vrata od Ploča, Ulica Prijeko, Gradske zidine… Razgled Franjevačkog samostana.

Napuštanje Dubrovnika i nastavak prema mjestu PERNA/OREBIĆ. U kasnim poslijepodnevnim satima smještaj u hotel**. Večera. Noćenje.

2. dan: OREBIĆ

Doručak. Prijepodnevni posjet mjestu domaćinu. Orebić je današnje ime dobio krajem 16. stoljeća, poznat je kao mjesto pomoraca i kapetana, što je danas vidljivo na svakom koraku ovog čarobno lijepog mjesta. Mnoge od starih kapetanskih kuća su u zadnjim desetljećima preuređene za turističke svrhe i izgubile su svoj prvotni izgled. Povratak u hotel na ručak. Poslijepone slobodno za kupanje ili druge aktivnosti. Večera. Noćenje.

3. dan: OREBIĆ – NP MLJET

Doručak. Cjelodnevni izlet brodom na otok MLJET i Nacionalni park koji je naše prvo morsko zaštićeno područje i više od 50 godina oduševljava mnogobrojne posjetitelje bojama i mirisima netaknute prirode, kao i kulturnom baštinom. Razgled Nacionalnog parka uz pratnji lokalnog vodiča, a nakon toga kupanje u toplim otočkim jezerima. Ručak na brodu ili u restoranu. U kasnijim poslijepodnevnim satima povratak u hotel. Večera. Noćenje.

4. dan: OREBIĆ – KORČULA

Doručak. Prijepodne slobodno za odmor i kupanje, a nakon ručka izlet brodom na otok KORČULU – otok koji je bio naseljen još u prapovijesti i koji očarava bezvremenskom ljepotom, minula vremena utisnula su trag u kamenu koji priča, a Korčula se diči živim tradicijama koje njeguje. Razgled istoimenog grada (rodno mjesto moreplovca Marka Pola) uz pratnju lokalnog vodiča: Gradski muzej, Opatska riznica i katedrala Sv. Marka, stari dio grada… Povratak u Orebić. Večera. Noćenje.

 

5. dan: OREBIĆ – METKOVIĆ/DOLINA NERETVE – POVRATAK

Doručak. Napuštanje hotela i odlazak u smjeru METKOVIĆA. Po dolasku ukrcaj u Neretvanske lađe te plovidba kanalima i rukavcima delte Neretve. Po završetku safarija ručak u jednom od restorana. Nakon ručka nastavak putovanja u smjeru naših kuća.

Dolazak u kasnijim noćnim satima.