Kroz Sloveniju i Austriju – 3 dana autobusom (30.05.-01.06. 2024.)
FOTO: CC0
Kroz Sloveniju i Austriju – 3 dana autobusom (30.05.-01.06. 2024.)

KROZ SLOVENIJU I AUSTRIJU

BOHINJ – BLED – LJUBLJANA – MARIBOR – ZOTTER – GRAZ – PTUJ

3 dana autobusom

30.05. – 01.06. 2024.

.

1. dan: POLAZAK // OSIJEK – ĐAKOVO – SLAVONSKI BROD – BOHINJ – BLED – LJUBLJANA – MARIBOR

Polazak u ranim jutarnjim satima. Ugodna vožnja sa usputnim pauzama do BOHINJA, mjesta gdje su se čovjek i priroda zbližili. Bohinj je inspirativan splet prirodne i kulturne baštine gdje vrijeme teče u skladu s primarnim biološkim satom, a istovremeno je i meditativan prostor tišine, adrenalina i neobuzdane divljine. Po dolasku vas vodimo na izvor Save Bohinjke koja izvire iz Bohinjskog jezera, a zajedno sa Savom Dolinkom formira rijeku Savu. Tu je svoje mjesto isklesao poznati i prekrasni 60 m visoki vodopad Slap Savica. Mjesto stvoreno za opuštanje i fotografiranje. Predlažemo šetnju uz živopisno Bohinjsko jezero.

Slijedi odlazak do BLEDA, bisera slovenskog turizma, mjesta kojeg su oduvijek posjećivali kraljevi i predsjednici, a pjesnicima i piscima iz cijelog svijeta je vječna inspiracija. Nakon kraće pauze i šetnje uz jezero, nastavak putovanja prema LJUBLJANI, gradu koji će vas oduševiti svojim brojnim legendama, dvorcima i bogatom poviješću. U razgled Ljubljane najbolje je krenuti sa Prešernovog trga. Slijedi šetnja do franjevačkog samostana, zatim najljepšeg gradskog mosta – Tromostovja, Filipov dvorec, Kresija, park Tivoli, dvorac Tivoli. Kraće slobodno vrijeme.

Nastavak putovanja do MARIBORA, drugog najvećeg grada u Sloveniji koji leži na obali rijeke Drave, a 2012. godine odabran za Europsku prijestolnicu kulture. Smještaj u hotel***. Predlažemo šetnju do centra grada, jer se hotel nalazi svega 200 metara od srca grada. Noćenje.

2. dan: MARIBOR – ZOTTER – GRAZ

Doručak. Putovanje u susjednu Austriju do TVORNICE ČOKOLADE ZOTTER. Josef Zotter osnovao je tvornicu 2007. Od samog početka ova je tvornica čokolade nastojala biti drugačija od ostalih jer je orijentirana na isključivo ekološku proizvodnju svih sirovina. Posjeta započinje kratkim edukativnim filmom, a nakon toga posjetitelji uživaju u ruti nazvanoj Schokoladen Theater. Svaki posjetitelj dobiva keramičku žlicu za kušanje različitih čokoladnih smjesa iz staklenih fontana i do kraja posjete može uživati u isprobavanju više od 100 vrsta čokolade… Posebno iznenađenje je odlazak do čokoladnog bara, u kojem je glavna ponuda topla čokolada koju morate pripraviti – sami. Oko tvornice na 27 hektara prostire se Eko gospodarstvo. Slobodno vrijeme za kavu, kolače, kupovinu…

Nastavak putovanja prema GRAZU. Grad na rijeci Muri, glavni je centar predivne Štajerske. Po dolasku slijedi razgled grada: Gradska vijećnica, Landhaus (palača pokrajinskog parlamenta), zgrada Opere, Katedrala, Kunsthaus, Murinsel – umjetni otok oblika poluotvorene školjke… Upoznajte šarmantne ulice poput Hofgasse, gdje je Hofbackerei sa svojim carskim slasticama ili jednu od naljepših gradskih ulica Sporgasse. Ukoliko vrijeme dozvoli i sukladno vašoj želji odlazak do shopping centra SEIERSBERG. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan: MARIBOR – PTUJ – POVRATAK //SLAVONSKI BROD – ĐAKOVO – OSIJEK

Doručak. Odlazak u razgled grada: Slomškov trg sa katedralom, glavni gradski trg sa Gradskom vijećnicom, Dvorski trg na kojem se nalazi Mariborski dvorac i Pokrajinski muzej… Odlazak prema najstarijem dijelu grada, Lentu u kojemu se mogu vidjeti ostaci velebnih gradskih zidina i koji je poznat po proizvodnji najstarijeg vina na svijetu (tradicija stara preko 400 godina).

Napuštanje Maribora i odlazak do PTUJA, šetnja i razgled šarmantnog gradića prepunog znamenitosti; Ptujska utvrda jedna od najznačajnijih utvrda u Sloveniji, gradska vijećnica, dominikanski smaostan, gradski toranj….. Slobodno vrijeme za ndividualne sadržaje.

Puni utisaka krećemo prema mjestu polaska. Dolazak se predviđa u kasnijim večernjim satima.

.

CIJENA

259,00 € po osobi (1.951,44 kn)

(fiksni tečaj konverzije: 7,53450)

KALKULACIJA IZRAĐENA NA BAZI

Min. 45 putnika

TERMIN

30.05.-01.06.2024.

PRIJAVE I UVJETI PLAĆANJA

Molimo vaše prijave najkasnije do 15.11. 2023.

Plaćanje u 7 mjesečnih rata, od studenog 2023. do svibnja 2024.

Plaćanje se vrši na transakcijski račun agencije na temelju prethodno potpisanog ugovora.

DOPLATE

– Nadoplata za večere u restoranu iznosi 25,00 € (188,37 kn), menu od juhe do deserta (predlažemo 2. dan, prijava kod rezervacije)

– Nadoplata za sobu 1/1 iznosi 60,00 € (452,07 kn), isključivo na upit

CIJENA UKLJUČUJE:

Prijevoz

Prijevoz turističkim autobusom na opisanoj relaciji

Smještaj i prehrana

Smještaj u hotelu*** u Mariboru na bazi 2 noćenja s doručkom (lokacija blizu centra grada, naša preporuka); sobe su dvokrevetne, trokrevetne sobe isključivo na upit

Razgledi

Sve razglede prema programu, stručno vodstvo i voditelja putovanja

Ulaznice

– Ulaznica za izvor i slap Savice

– Ulaznicu za Tvornicu čokolade Zotter

Osiguranja

– Osiguranje jamčevine – Osiguranje od odgovornosti – Organizaciju i rezervaciju putovanja

DODATNE INFORMACIJE

Za državljane RH potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica.

Državljani RH mogu ući u Austriju bez ograničenja.

Zdravstvena zaštita u zemljama EU ostvaruje se pomoću Europske kartice zdravstvenog osiguranja. Svaki putnik dužan je brinuti o svojoj kartici, te o roku isteka. Ukoliko putnik želi ugovoriti i dodatno putno zdravstveno osiguranje cijena iznosi 5,50 € – 41,44 kn (grupna cijena, minimum 15 osoba). Za osobe starije od 70 godina pa do navršenih 80 godina života osiguranje iznosi 15,00 € (113,02 kn)

Osiguranje od otkaza putovanja iznosi – 10,00 € (75,35 kn)

Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete.

Kalkulacija je rađena na bazi min. 45 osoba. U slučaju manjeg broja prijavljenih osoba, zadržavamo pravo povećanja cijene.

Zbog objektivnih okolnosti na koje ne možemo utjecati, vodič na licu mjesta može odlučiti o drugačijem rasporedu razgleda navedenih sadržaja.

ODGOVORNI ORGANIZATOR

ORION TOURS d.o.o., Đakovo, Pavićeva 39, OIB: 83291842304

Opći uvjeti putovanja objavljeni na

https://orion-tours.hr/uvjeti

OPĆI UVJETI

Opći uvjeti putovanja su sastavni dio ovog programa i Ugovora o putovanju

NAPOMENA

Ovo putovanje nije prikladno za osobe sa smanjenom pokretljivošću

.

Svi podaci na ovim internetskim stranicama prikazani su u informativne svrhe i nisu pravno obvezujući.

.

Za detaljne informacije pošaljite upit:

E-mail: booking@orion-tours.hr

Tel.: 031 812 336 ¤ 031 822 336