Slavonija i Baranja
© Marija Vugrinović FOTO: © Marija Vugrinović
Slavonija i Baranja

SLAVONIJA I BARANJA
PARK PRIRODE KOPAČKI RIT – OSIJEK – ĐAKOVO
1 dan

Dolazak u Park prirode KOPAČKI RIT oko 09 sati i sastanak sa stručnim vodičem.
Krećemo u upoznavanje velikog močvarnog područja, koje se nalazi na krajnjem sjeveroistoku Hrvatske, a nastalo je djelovanjem dviju velikih rijeka, Dunava i Drave. U Kopačkom ritu vas očekuje: šetnja šetnicom “Bijelog lopoča, prezentacija o Parku prirode Kopački rit, posjet izložbi o flori i fauni Parka, panoramsko razgledavanje posebnog zoo-rezervata brodom uz stručnog vodiča u trajanju od sat vremena.
Napuštanje Baranje i nastavak putovanja u pravcu OSIJEKA. Po dolasku panoramski razgled autobusom, a zatim razgled grada uz stručno vodstvo: Tvrđa, šetnica uz Dravu, crkva Svetog Petra i Pavla (konkatedrala)…
Nastavak putovanja u smjeru ĐAKOVA. Po dolasku u grad kojega s pravom nazivaju srce Slavonije, najprije slijedi ručak u restoranu (kasniji ručak), a zatim posjeta i razgled Državne ergele lipicanaca, koja se nalazi u širem centru grada i jedna je od najstarijih ergela u Europi. Obilazak štala (konji lipicanci i konji za preponski sport) u pratnji stručnog vodiča. Odlazak prema strogom centru grada, gdje se nalazi poznata Strossmayerova katedrala, za koju često kažu da je najljepša od Venecije do Istanbula. Razgled grada u pratnji vodiča: Strossmayerov trg, katedrala bazilika Sv. Petra, gradsko korzo, Strossmayerov park (mjesto održavanja tradicionalnih Đakovačkih vezova).
Na kraju ugodnog dana napuštanje Đakova i povratak kućama.