Upoznajmo najsunčaniji otok
Foto: © Marija Vugrinović FOTO: Marija Vugrinović
Upoznajmo najsunčaniji otok

UPOZNAJMO NAJSUNČANIJI OTOK

SPLIT – STARI GRAD – HVAR – VRBOVSKA – JELSA – SV. FILIP I JAKOV

5 dana autobusom

 

1. dan: POLAZAK – SPLIT – OTOK HVAR/STARIGRAD

Polazak ispred vaše škole u ranim jutarnjim satima. Ugodna vožnja autocestom u pravcu Zagreba, Karlovca i Gospića doSPLITA, dalmatinske metropole i drugog po veličini grada u Hrvatskoj, grada Hajduka i središta županije Splitsko – dalmatinske. Gradsko središte čini starovjekovna DIOKLECIJANOVA PALAČA, koja je jedinstveni primjer u svijetu. Razgled starog grada: DIOKLECIJANOVA PALAČA, SPOMENIK GRGURU NINSKOM, KATEDRALA SV. DUJE, TRG PROKURATIVE… Šetnja čuvenom splitskom rivom i kraće slobodno vrijeme. Nastavak putovanja trajektom prema OTOKU HVARU, najdužem i najsunčanijem hrvatskom otoku i po mnogima najljepšem u svijetu. Smještaj u hotel u Starigradu. Večera. Noćenje.

 

2. dan: STARI GRAD

Puni pansion (doručak + ručak + večera). Nakon doručka slijedi šetnja i razgled Starog Grada. STARI GRAD (antički Faros) je grad koji se nalazi na kraju zaljeva uz sjeverozapadnu obalu otoka Hvara. Grad je moderni turistički centar, poznat po dobrim plažama, gastronomiji, bogatoj flori i fauni, vinogradima, maslinicima, borovim šumama, kulturnim manifestacijama i posebno turizmu. Ostatak dana slobodan za odmor, kupanje i rekreaciju. Večera. Animacija. Noćenje.

 

3. dan: HVAR

Doručak. Nakon doručka vožnja autobusom do grada HVARA, drevnog grada bogate povijesti, kojeg nerijetko nazivaju i gradom i bajke. U pratnji vodiča razgled Hvara: FRANJEVAČKI SAMOSTAN I CRKVA GOSPE OD MILOSTI, ZVONIK, GRADSKA LOŽA, HEKTOROVIĆEVA PALAČA… Kraće slobodno vrijeme za uživanje u čarima ovog drevnog grada. Povratak u hotel na ručak. Poslijepodne slobodno za odmor, kupanje i rekreaciju… Večera. Animacijski program. Noćenje.

 

4. dan: VRBOSKA – JELSA

Doručak. Nakon doručka odlazak autobusom na poludnevni izlet po otoku Hvaru, razgled i šetnja mjestima Jelsa i Vrboska. VRBOSKA je malo mjesto i luka na sjevernoj obali središnjeg dijela otoka Hvara, koje je poznato po atraktivnim plažama i netaknutoj prirodi. JELSA je također mjesto u uvali sa sjeverne strane središnjeg dijela otoka. Jelsa je važno turističko središte s bogatom turističkom tradicijom od davnine poznato i po kvalitetnom vinu. Povratak u hotel na ručak. Slobodno poslijepodne za kupanje i rekreaciju. Večera. Animacijski program. Noćenje.

 

5. dan: OTOK HVAR – SV. FILIP JAKOV – POVRATAK

Doručak. Napuštanje otoka Hvara i nastavak putovanja prema Sjevernoj Dalmaciji, do SV. FILIPA I JAKOVA, malog, idiličnog mjesta u Sjevernoj Dalmaciji s prekrasnim plažama, oko 25 km udaljenog od Zadra. Ručak i kraći odmor u Sv. Filip Jakovu. Nastavak putovanja. Povratak u mjesto polaska se previđa u kasnijim večernjim satima.