Zagorju u pohode
FOTO: CC0
Zagorju u pohode

ZAGORJU U POHODE

VARAŽDIN – TRAKOŠĆAN – KRAPINSKE TOPLICE – KRAPINA

2 DANA

 

1. dan: POLAZAK – VARAŽDIN – TRAKOŠĆAN – KRAPINSKE TOPLICE

Polazak ispred vaše škole u jutarnjim satima. Ugodna vožnja do baroknog VARAŽDINA, impresivnog grada baroka, poznatog po svojoj očuvanoj i vrijednoj kulturnoj baštini. Razgled grada uz stručno vodstvo: obilazak srednjovjekovnih utvrda, Gradske vijećnice iz 16. stoljeća, Kapucinskog i Franjevačkog samostana, varaždinskog groblja koje je zaštićeno kao spomenik kulture…

Nastavak putovanja prekrasnim zagorskim pejzažima i krajolicima do dvorca TRAKOŠĆAN. Razgled srednjovjekovnog dvorca uz stručno tumačenje kustosa, jedinog dvorca u Hrvatskoj s očuvanim autentičnim inventarom, arhitekturom i okolinom (perivoj i jezero).

Slijedi odlazak do KRAPINSKIH TOPLICA. Smještaj u hotel ***. Večera. Noćenje.

 

2. dan: KRAPINSKE TOPLICE – KRAPINA – POVRATAK

Doručak. Prijepodne slobodno za kupanje. Ručak. Napuštanje hotela. Odlazak do KRAPINE. Razgled Muzeja krapinskih neandertalaca,jednog od najmodernijih muzejskih projekata u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe, gdje vas očekuje zanimljiva priča o životu i kulturi neandertalskog čovjeka u Krapini. Muzej je povezan uređenim pješačkim stazama sa nalazištem pračovjeka na brdu”Hušnjakovo”. Kroz novouređeni muzej provest će vas kustos muzeja.

Nastavak putovanja prema mjestu polaska. Povratak se predviđa u kasnijim večernjim satima.