Zagreb i Hrvatsko Zagorje
Foto: © Marija Vugrinović FOTO: Marija Vugrinović
Zagreb i Hrvatsko Zagorje

ZAGREB I HRVATSKO ZAGORJE

ZAGREB – STUBIČKE/TUHELJSKE TOPLICE – GORNJA STUBICA – KRAPINA

2 dana busom

 

1. DAN: POLAZAK – ZAGREB – STUBIČKE TOPLICE

Polazak ispred vaše škole u jutarnjim satima. Ugodna vožnja autocestom s usputnim zaustavljanjima radi odmora do ZAGREBA – glavnog grada Lijepe Naše.

Odlazak do Tehničkog muzeja, složenog muzeja znanosti i tehnike, osnovanog u 19. stoljeću po uzoru na velike znanstveno – tehničke muzeje u svijetu. Najaktraktivniji dio muzeja je njegov planetarij, gdje se pomoću specijalnog projektora prikazuje izgled zvjezdanog neba, od sjevernog pola do ekvatora, u bilo koje vrijeme noći i u bilo koje godišnje doba. Razgled planetarija i zbirki koje su primjerene i zanimljive uzrastu osnovne škole uz tumačenje kustosa.

Slijedi stručni razgled Zagreba počevši na Trgu bana Josipa Jelačića. Šetnja do Gornjeg Grada. Dolazak do kule Lotrščak, Strossmayerovog šetališta, nastavak prema crkvi Sv. Katarine, odlazak do crkve Sv. Marka i Sabora RH, spuštanje kroz Kamenita vrata do Katedrale Uznesenja Blažene Djevice Marije – najveće hrvatske sakralne građevine…

Nakon toga, ukoliko ste spremni na fanscinantan ulazak u svijet iluzija, vodimo vas u Muzej iluzija koji će vam poljuljat povjerenje u vaša osjetila, svijet koji će vas u potpunosti zbuniti, a pri tome štošta naučiti. Doživite novu dimenziju time što ćete se oduprijeti gravitaciji u kosoj sobi, uživajte u najvećoj zbirci holograma, uđite u svijet varke, istražite svijet iluzija i doživite nemoguće.

Napuštanje Zagreba i odlazak u smjeru STUBIČKIH ILI TUHELJSKIH TOPLICA. Smještaj u hotel***. Vrijeme do večere provedite na kupanju. Večera. Noćenje.

2. DAN: STUBIČKE/TUHELJSKE TOPLICE – GORNJA STUBICA – KRAPINA – POVRATAK

Doručak. Prijepodne rezervirano za kupanje u unutrašnjim ili vanjskim bazenima hotela. Ručak.

Napuštanje hotela i odlazak GORNJE STUBICE grada koji je smješten na sjevernim padinama Medvednice, u središtu stubičke doline. Razgled Muzeja seljačkih buna (izvana), spomenika Seljačkoj buni i Matiji Gupcu, te Gupčeve lipe.

Nastavak putovanja do KRAPINE. Razgled Muzeja krapinskih neandertalaca, jednog od najmodernijih muzejskih projekata u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe, gdje vas očekuje zanimljiva priča o životu i kulturi neandertalskog čovjeka u Krapini. Muzej je povezan uređenim pješačkim stazama sa nalazištem pračovjeka na brdu “Hušnjakovo”. Kroz novouređeni muzej provest će vas kustos muzeja.

Odlazak u smjeru mjesta polaska. Povratak se previđa u večernjim satima.